Ρεκόρ αυτοκτονιών στους μαθητές λόγω πανδημίας στην Ιαπωνία

Τον υψηλότερο αριθμό αυτοκτονιών μαθητών από το 1974 κατέγραψε η Ιαπωνία το περασμένο σχολικό έτος, χρονιά πανδημίας για ολόκληρο τον πλανήτη. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε την Τετάρτη στην δημοσιότητα το υπουργείο Παιδείας της Χώρας των Χρυσανθέμων, το 2020 αφαίρεσαν τη ζωή τους 415 μαθητές ηλικίας από 6 έως 18 ετών, αριθμός ρεκόρ από το 1974, όταν άρχισαν να πληθαίνουν οι αυτοκτονίες μαθητών στη χώρα.

Οι λόγοι για τις περισσότερες από τις μισές αυτοκτονίες των μαθητών παραμένουν άγνωστοι, σύμφωνα με το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο NHK. Όμως, ο αριθμός των αυτοκτονιών εντός του 2020 είναι κατά 31% αυξημένος σε σύγκριση με το 2019, όταν 317 μαθητές είχαν αφαιρέσει τη ζωή τους.

Εκπρόσωπος του ιαπωνικού υπουργείου Παιδείας δήλωσε πως η αύξηση των αυτοκτονιών στους μαθητές είναι εξαιρετικά ανησυχητική. Το υπουργείο Παιδείας της Ιαπωνίας διεξάγει ετήσια έρευνα στα σχολεία όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων και συλλέγει στοιχεία για τις αυτοκτονίες, το μπούλινγκ και τις αδικαιολόγητες απουσίες.

Εκτός από την ραγδαία αύξηση των αυτοκτονιών μαθητών μέσα στην προηγούμενη σχολική χρονιά, παρατηρήθηκε, επίσης, πως μέσα στο 2020 περισσότεροι από 190.000 μαθητές του δημοτικού σχολείου και των πρώτων τάξεων του Γυμνασίου απουσίαζαν από τα μαθήματά τους επί 30 ημέρες ή και περισσότερες. Αυτός ο αριθμός απουσιών είναι κατά 8% μεγαλύτερος από το προηγούμενο σχολικό έτος.

«Τα αποτελέσματα δείχνουν πως η πανδημία έχει προκαλέσει αλλαγές στο σχολικό και οικογενειακό περιβάλλον και είχε επιρροή στην συμπεριφορά των παιδιών. Επιθυμώ να προωθήσω τις προσπάθειες, ώστε να γίνει ευκολότερο για τους ανθρώπους να βρίσκουν βοήθεια και να είναι βέβαιο πως τα παιδιά που δεν μπορούν να παρακολουθήσουν το σχολείο μπορούν να συνεχίσουν την εκπαίδευσή τους», δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Παιδείας.

Στην Ιαπωνία τα σχολεία πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και οι πρώτες τάξεις των γυμνασίων ήταν κλειστά από τον Μάρτιο μέχρι τα τέλη Μαΐου του 2020 εξαιτίας της πανδημίας. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στην δημοσιότητα το υπουργείο Παιδείας της Ιαπωνίας, περίπου 30.000 μαθητές δεν πήγαν στο σχολείο τους το 2020 για 30 ημέρες ή και περισσότερες εξαιτίας του φόβου μήπως μολυνθούν από κορωνοϊό.

Πηγή: protothema.gr 

Δειτε Επισης

Απέστελνε παραπλανητικά μηνύματα και απέσπασε τρεις χιλιάδες ευρώ-Καταζητείται 29χρονος
Συγκλονιστικό βίντεο-Πατέρας καταρρέει όταν μαθαίνει πως ο γιος του ανασύρθηκε νεκρός στο Κίεβο
Στην Κύπρο με πλοίο εκατοντάδες Ισραηλινοί-Αναμένεται δεύτερο δρομολόγιο από τη Χάιφα
Ζητά θέσπιση στρατηγικής για η αντιμετώπιση της ρητορικής και των εγκλημάτων μίσους η Επίτροπος Διοικήσεως
H εκτίμηση πρώην συμβούλου του ΥΠΑΜ των ΗΠΑ-«Μόλις είδαμε το νέο Περλ Χάρμπορ, το Ισραήλ αυτοκαταστρέφεται»
ΒΙΝΤΕΟ: Συναγερμός στη Μελβούρνη-Αυτοκίνητο εισέβαλε σε πολυσύχναστο εμπορικό κέντρο
Θύμα χάκερς η Cyprus Airways-Ενημερώθηκε η Επίτροπος Προσωπικών Δεδομένων και οι επηρεαζόμενοι
Στην Αρχιεπισκοπή ο Δήμος Σερκελίδης για την δίκη ενώπιον του Συνοδικού-Συνοδεύεται από μάρτυρα υπεράσπισης
Μελετά τα ευρήματα της έκθεσης της Ελεγκτικής το Υφυπουργείο Έρευνας-«Σχετίζονται με διαδικαστικά ζητήματα»
Φωτιά σε κατάστημα φαγητού στην Έγκωμη-Εκ πρώτης ξεκίνησε από ηλεκτρικό πρόβλημα