Παρέλυσαν ουσιώδεις υπηρεσίες από τη βλάβη στις τηλεφωνικές γραμμές της CYTA
08:04 - 12 Οκτωβρίου 2021

Νέο πρόβλημα στις τηλεφωνικές γραμμές της CYTA, παρουσιάστηκε το πρωί της Τρίτης, με αποτέλεσμα να προκληθούν ξανά προβλήματα στην επικοινωνία με ουσιώδεις υπηρεσίες, με κάποιες εξ αυτών να έχουν παραλύσει. Υπηρεσία Ασθενοφόρων και Πυροσβεστική, έδωσαν μάλιστα κινητά τηλέφωνα επικοινωνίας.
Όπως ανέφερε στον REPORTER, o εκπρόσωπος Τύπου της CYTA, Λευτέρης Χρίστου, υπάρχει βλάβη που έχει προκαλέσει πρόβλημα στη διεκπεραίωση κλήσεων. Το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στις κλήσεις από σταθερά τηλέφωνα.
Οι τεχνικοί της CYTA, αποκατάστησαν τη βλάβη λίγο πριν τις 10 το πρωί .
Τα τηλέφωνα για την Πυροσβεστική
Με ανάρτηση του ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Ανδρέας Κεττής, ενημέρωσε ότι «λόγω τεχνικού προβλήματος που παρατηρείται σε τηλεφωνικές γραμμές της Cyta, οι γραμμές της Π.Υ είναι προσωρινά εκτός λειτουργίας. Όποιος θέλει να επικοινωνήσει με την Πυροσβεστική Υπηρεσία μπορεί να το πράξει στο τηλέφωνο 99 257245. ».
Τα τηλέφωνα για την Υπηρεσία Ασθενοφόρων
Από τη βλάβη επηρεάστηκε και η Υπηρεσία Ασθενοφόρων. Σύμφωνα με ανακοίνωση, λόγω τεχνικού προβλήματος που παρατηρείται σε όλες τις τηλεφωνικές γραμμές της Cyta, οι γραμμες της Υπηρεσίας Ασθενοφόρων είναι προσωρινά εκτος λειτουργίας.
«Παρακαλείστε όπως μέχρι να λυθεί το τεχνικό πρόβλημα να καλείτε την Υπηρεσία Ασθενοφόρων στο 96490304 ή 96455899 ή 99573939 ή 99411647 για τα επείγοντα περιστατικά. (Το προβλημα δεν οφείλεται στα συστήματα της Υπηρεσιας Ασθενοφόρων αλλα σε παγκυπρια βλαβη της CYTA)».
Η ανακοίνωση της ΑΗΚ
Με ανακοίνωσή της εν τω μεταξύ, η ΑΗΚ ενημέρωνε το κοινό πως «παρουσιάστηκε πρόβλημα με το εξωτερικό δίκτυο τηλεφωνικής επικοινωνίας παγκύπρια και γι’ αυτό παρουσιάζονται προβλήματα στις εισερχόμενες και εξερχόμενες κλήσεις. Ο πάροχος τηλεπικοινωνιών ενημέρωσε την ΑΗΚ πως επιλαμβάνεται της βλάβης. Απολογούμαστε για τυχόν ταλαιπωρία.».
Υπενθυμίζεται ότι είναι η δεύτερη φορά σε διάστημα λίγων ημερών που παρουσιάζεται ανάλογη βλάβη στις γραμμές της CYTA. Το πρόβλημα που παρουσιάστηκε, είναι αντίστοιχο με την προηγούμενη φορά, όπου επίσης παρέλυσαν για ώρες σημαντικές υπηρεσίες του κράτους.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
- Έσβησε στην άσφαλτο ο 34χρονος Μάριος-Συγκρούστηκε βίαια σε όχημα
- «Πολλές νύκτες έκλαια και έλεα πώς θα τα καταφέρω… Εμαράζωνα που άφηκα τα μωρά»
- Ανησυχία και στην Κύπρο για το Squid Game-Oι ενέργειες παιδιών που θα θορυβήσουν
