ΒΙΝΤΕΟ: Τουλάχιστον 15 νεκροί και τρεις αγνοούμενοι από πλημμύρες στην Κίνα

Τουλάχιστον 15 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και τρεις αγνοούνται από τις πλημμύρες στη βόρεια Κίνα, αλλά η πλειονότητα των ανθρακωρυχείων που είχαν κλείσει, κατάφεραν να αρχίσουν εκ νέου τις δραστηριότητές τους, ανακοίνωσε σήμερα τοπικός αξιωματούχος.

Στην Σανσί, μια επαρχία με παραδοσιακά ξηρό κλίμα, σημειώθηκαν την περασμένη εβδομάδα σε διάστημα πέντε ημερών οι βροχοπτώσεις που έχει συνήθως όλον τον Οκτώβριο.

"Δεκαπέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους μετά την καταστροφή και 3 εξακολουθούν να αγνοούνται", διευκρίνισε ο αξιωματούχος των σωστικών υπηρεσιών της επαρχίας Ουάνγκ Τσιρούι.

Τουλάχιστον 19.000 κτίρια καταστράφηκαν και 18.000 άλλα υπέστησαν σοβαρές ζημιές, πρόσθεσε. Επίσης 120.000 κάτοικοι απομακρύνθηκαν από την περιοχή.

Σε οικονομικό επίπεδο, από τα περίπου 60 ανθρακωρυχεία της επαρχίας που είχαν αναγκαστεί να αναστείλουν τις δραστηριότητές τους, μόνον τέσσερα εξακολουθούν να μην λειτουργούν, σύμφωνα με τον Ουάνγκ.

Η διακοπή αυτή της εργασίας τους ήρθε την χειρότερη στιγμή για την κινεζική παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος, καθώς η Κίνα αγωνίζεται να τροφοδοτήσει μια μεγάλη ζήτηση στη βιομηχανία σε μια περίοδο παγκόσμιας οικονομικής ανάκαμψης. Το 60% της ηλεκτρικής ενέργειας στη χώρα παράγεται από άνθρακα.

Διακοπές της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος επιβλήθηκαν τις τελευταίες εβδομάδες σε αρκετές περιοχές, προκαλώντας προβλήματα στην βιομηχανική δραστηριότητα.

Λόγω της έλλειψης ηλεκτρικής ενέργειας, οι αρχές έβαλαν στην άκρη τις φιλοδοξίες τους για τη μείωση των εκπομπών των αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου.

Ορυχεία που βρίσκονται στην Εσωτερική Μογγολία, μια σημαντική περιοχή για την παραγωγή άνθρακα στο βόρειο τμήμα της Κίνας, έλαβαν επίσημο υπόμνημα με το οποίο ζητείται αύξηση της παραγωγής σε συνολικά 98 εκατομμύρια τόνους, ανέφερε την περασμένη εβδομάδα ο εθνικός Τύπος. Αυτό αφορά συνολικά 72 ανθρακωρυχεία.

Οι ρυθμιζόμενες τιμές δεν ενθαρρύνουν ωστόσο μέχρι στιγμής τους σταθμούς παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας να αυξήσουν την παραγωγή τους.

Την Παρασκευή, ο πρωθυπουργός Λι Κετσιάνγκ έδωσε άδεια στις εταιρείες ηλεκτρικού ρεύματος να αυξήσουν τα τιμολόγιά τους έως 20% πάνω από την τιμή αναφοράς, αντί ενός 10% προηγουμένως.

Ωστόσο το 20% δεν ισχύει για τις εταιρείες που έχουν τη μέγιστη κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος, διευκρίνισε ο Κινέζος πρωθυπουργός.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Δειτε Επισης

Θύελλα αντιδράσεων για το επίμαχο βίντεο με αστυνομικούς-«Προέχει η προστασία οικογενειών και ανήλικων παιδιών»
Ξεγέλασαν 36χρονο και του απέσπασαν 147 χιλιάδες από το ηλεκτρονικό πορτοφόλι
Αερογέφυρα μέσω Κύπρου για την επιστροφή πολιτών του Ισραήλ που εγκλωβίστηκαν στο εξωτερικό
Ψάχνουν τους ρόλους του ειδικού αστυφύλακα και των άλλων δύο για τον εμπρησμό οχήματος πατέρα ανακριτή του ΤΑΕ
Η ξεκάθαρη πρόθεση ΗΠΑ να εμπλακούν στον πόλεμο και οι ενδείξεις-«Είμαστε στα πρόθυρα γενικευμένης σύρραξης»
Ο Τραμπ δεν αποκλείει χτύπημα στο Ιράν-«Υπονόησαν ότι θα έρθουν στον Λευκό Οίκο για συνομιλίες, είναι πολύ αργά»
Χειροπέδες σε τρία πρόσωπα για εμπρησμό οχήματος-Εγγεγραμμένος ως ειδικός αστυφύλακας ο ένας
Οι ισχυρισμοί της Γερμανίδας κτηματομεσίτριας για τη σύλληψη της-«Μου πήραν το τηλέφωνο, σαν εποχές κομμουνισμού»
Πυρκαγιά σε ξηρά χόρτα και άχρηστα υλικά κοντά στον Τύμβο Μακεδονίτισσας
Επ. Προστασίας Δεδομένων: Να μη δημοσιεύονται πληροφορίες που ταυτοποιούν τρίτα πρόσωπα