Συναντήθηκε με τη Σακελλαρόπουλου η ΠτΒ-«Ύψιστη εθνική προτεραιότητα η λύση του Κυπριακού»

Ύψιστη εθνική προτεραιότητα χαρακτήρισε τη λύση του Κυπριακού, η Πρόεδρος της Ελλάδας, Κατερίνα Σακελλαρόπουλου κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε με την Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων, Αννίτα Δημητρίου. 

Από την πλευρά της η κ. Δημητρίου τόνισε ότι Ελλάδα και Κύπρος από κοινού αντιμετωπίζουν τις προκλήσεις της εποχής και κυρίως την τουρκική προκλητικότητα στο Κυπριακό. 

Υποδεχόμενη την κ. Δημητρίου, η Ελληνίδα Πρόεδρος τόνισε ότι διμερείς επαφές μόνο θετικά μπορούν να προσφέρουν και ιδιαίτερα η διακοινοβουλευτική συνεργασία είναι ιδιαίτερα σημαντική γιατί αποσκοπεί και ενισχύει στον καλύτερο συντονισμό και αλληλοκατανόηση των αντιπροσωπειών των δύο χωρών.

Ιδιαίτερα, σημείωσε, «σε μια περίοδο που υπάρχουν πολλές προκλήσεις που πρέπει να αντιμετωπίσουμε, την υγειονομική κρίση, την οικονομία, τη μετανάστευση και φυσικά πάω από όλα το Κυπριακό που είναι θέμα ύψιστης εθνικής προτεραιότητας για την Ελλάδα».

«Όπως καλά γνωρίζετε η Ελλάδα θα συνεχίσει να στηρίζει την Κυπριακή Δημοκρατία στην προσπάθεια επίλυσης και να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε απόπειρα δημιουργίας τετελεσμένων από την πλευρά της Τουρκίας, όπως πρόσφατα είδαμε στην περίπτωση των Βαρωσίων», κατέληξε. 

Η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Αννίτα Δημητρίου σημείωσε ότι είναι μεγάλη της τιμή που συναντά την πρώτη Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας τονίζοντας ότι  πέραν του συμβολισμού είναι ιδιαίτερα σημαντικό και η ουσία σε ότι αφορά την ενδυνάμωση των γυναικών, τις ίσες ευκαιρίες και δυνατότητες.

«Ελλάδα και Κύπρος συνταυτίζονται και ακολουθούν μια άριστη πορεία συνεργασίας και σύμπλευσης για τις μικρές και μεγάλες προκλήσεις που καλούμαστε να διαχειριστούμε. Ιδιαίτερα σε ότι αφορά τα ζητήματα που απασχολούν την ευρύτερη περιοχή και έχουν να κάνουν με την ασφάλεια και τη σταθερότητα», ανέφερε. 

Ιδιαίτερα στο Κυπριακό, πρόσθεσε, «η αλήθεια είναι ότι δεν είναι εύκολη η περίοδος που διάγουμε με μια προκλητική Τουρκία που επιχειρεί τη δημιουργία νέων τετελεσμένων, νέων τακτικισμών. Είστε ενήμερη και για το ζήτημα των Βαρωσιών στο οποίο η τακτική της Τουρκίας αντιβαίνει κάθε έννοια δικαίου και διεθνών συμβάσεων».

«Θεωρώ πολύ σημαντική τη διακοινοβουλευτική συνεργασία, η οποία δρα ενισχυτικά στη κατεύθυνση των κυβερνήσεων σε ότι αφορά όλα όσα θέλουμε να διασφαλίσουμε. Το δίκαιο, τα ανθρώπινα δικαιώματα, το κοινό μέλλον, το μέλλον που αξίζει σε εμάς και τα παιδιά μας», είπε.

«Εύχομαι και ελπίζω στον ρόλο που μας αναλογεί να ενισχύσουμε αυτή την προσπάθεια και να αντιμετωπίσουμε και τις άλλες προκλήσεις όπως η περιβαλλοντική κρίση, ζητήματα που αφορούν το μεταναστευτικό, τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις ίσες ευκαιρίες», κατέληξε η κ. Δημητρίου.

Νωρίτερα η  κ. Δημητρίου είχε συνάντηση με τον Υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας, Νίκο Δένδια. 

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Κ. Ιωάννου: Νωρίς να κρίνουμε αν το εγχείρημα ΤΑ έχει επιτύχει ή όχι, σίγουρα είναι καλύτερα από το τι υπήρχε προηγουμένως
Προφυλακίστηκε η Μουρτζούκου μετά την απολογία της-Δεν απάντησε σε ερωτήσεις, δήλωσε μετανιωμένη
Δολοφονία ηλικιωμένου στην Πάφο, βρέθηκε μέσα σε χαντάκι-Συνελήφθη 80χρονος
Κ. Ιωάννου: Εισερχόμαστε σε μια κρίσιμη εβδομάδα για το Κυπριακό, η επανένωση είναι μονόδρομος
Συγκλονίζει γυναίκα που τραυματίστηκε στο Κολωνάκι-«Ήρθε πάνω μας ένα τσουνάμι από μέταλλα και γυαλιά» -
Σειρά αποφάσεων για ενίσχυση υπηρεσιών ημερήσιας και 24ωρης φροντίδας δρομολόγησε η Κυβέρνηση
Πολλαπλές μαχαιριές δέχθηκε το θύμα της απόπειρας φόνου, υπέστη σοβαρή αιμορραγία-Υπό κράτηση ο 53χρονος
Σ. Στεφάνου: Στόχος μια ελεύθερη, επανενωμένη και αποστρατιωτικοποιημένη Κύπρος
ΒΙΝΤΕΟ: Το συγκινητικό τραγούδι για την Αντριάνα Νικολάου-«Ο γιος σου έγινα κι εγώ κι όλοι εμείς, δικαιοσύνη θα ζητάμε με μανία»
Άρχισε η απολογία της Ειρήνης Μουρτζούκου στον ανακριτή Αχαΐας