Κέικ κολοκύθας
07:12 - 11 Οκτωβρίου 2021
Μία νόστιμη συνταγή για κέικ κολοκύθας.
ΥΛΙΚΑ
- 240 γρ. βούτυρο, και λίγο επιπλέον για βουτύρωμα
- 450 γρ. αλεύρι φαρίνα, και λίγο επιπλέον για αλεύρωμα
- 250 γρ. γάλα
- 1 κ.σ. χυμό λεμόνι
- 500 γρ. κολοκύθα, σε κομμάτια 3-4 εκ
- 500 γρ. καστανή ζάχαρη
- 4 αυγά, μεγάλα
- 20 γρ. μπέικιν πάουτερ
- 1 κ.γλ. μαγειρική σόδα
- 1 κ.γλ. αλάτι
- 1 κ.σ. αλεσμένο τζίντζερ
- 2 κ.γλ. κανέλα
- 1 κ.γλ. μοσχοκάρυδο
- 1 κ.γλ. γαρύφαλλο
ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ
- στρογγυλή φόρμα με τρύπα στην μέση 26 εκ.
- σχάρα
- πιατέλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βήμα 1
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C. Βουτυρώστε και αλευρώστε μια στρογγυλή φόρμα με τρύπα στη μέση 26 εκ. και αφήστε στην άκρη.
Βήμα 2
Βάλτε στο καπάκι του κάδου ένα μπολ και ζυγίσετε μέσα 250 γρ. γάλα. Προσθέστε 1 κουταλιά χυμό λεμονιού και αφήστε στην άκρη να ξινίσει και να γίνει βουτυρόγαλα μέχρι να το χρειαστείτε.
Βήμα 3
Βάλτε στον κάδο 500 γρ. κολοκύθα και βράστε 30 λεπτά/90°C/ ταχύτητα 1.
Βήμα 4
Πολτοποιήστε 20 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 6.
Βήμα 5
Προσθέστε 240 γρ. βούτυρο, 500 γρ. καστανή ζάχαρη, 4 αυγά, το βουτυρόγαλα που ετοιμάσατε και αναμείξτε 30 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 5.
Βήμα 6
Προσθέστε 450 γρ. αλεύρι, 20 γρ. μπέικιν πάουτερ, 1 κουταλάκι μαγειρική σόδα, 1 κουταλάκι αλάτι, 1 κουταλιά αλεσμένο τζίντζερ, 2 κουταλάκια κανέλα, 1 κουταλάκι μοσχοκάρυδο, 1 κουταλάκι γαρύφαλλο και αναμείξτε 10 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 5.
Βήμα 7
Μεταφέρετε το μείγμα στη φόρμα που έχετε ετοιμάσει και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο 180°C για 55 λεπτά. Αφήστε τη φόρμα να κρυώσει καλά για 25 λεπτά και ξεφορμάρετε σε σχάρα. Σερβίρετε σε μια πιατέλα και πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη.
Συνταγή από: Thermomixcyprus - Περισσότερες συνταγές