Μία νόστιμη συνταγή για κέικ κολοκύθας.
ΥΛΙΚΑ
- 240 γρ. βούτυρο, και λίγο επιπλέον για βουτύρωμα
 - 450 γρ. αλεύρι φαρίνα, και λίγο επιπλέον για αλεύρωμα
 - 250 γρ. γάλα
 - 1 κ.σ. χυμό λεμόνι
 - 500 γρ. κολοκύθα, σε κομμάτια 3-4 εκ
 - 500 γρ. καστανή ζάχαρη
 - 4 αυγά, μεγάλα
 - 20 γρ. μπέικιν πάουτερ
 - 1 κ.γλ. μαγειρική σόδα
 - 1 κ.γλ. αλάτι
 - 1 κ.σ. αλεσμένο τζίντζερ
 - 2 κ.γλ. κανέλα
 - 1 κ.γλ. μοσχοκάρυδο
 - 1 κ.γλ. γαρύφαλλο
 
ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ
- στρογγυλή φόρμα με τρύπα στην μέση 26 εκ.
 - σχάρα
 - πιατέλα
 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βήμα 1
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C. Βουτυρώστε και αλευρώστε μια στρογγυλή φόρμα με τρύπα στη μέση 26 εκ. και αφήστε στην άκρη.
Βήμα 2
Βάλτε στο καπάκι του κάδου ένα μπολ και ζυγίσετε μέσα 250 γρ. γάλα. Προσθέστε 1 κουταλιά χυμό λεμονιού και αφήστε στην άκρη να ξινίσει και να γίνει βουτυρόγαλα μέχρι να το χρειαστείτε.
Βήμα 3
Βάλτε στον κάδο 500 γρ. κολοκύθα και βράστε 30 λεπτά/90°C/ ταχύτητα 1.
Βήμα 4
Πολτοποιήστε 20 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 6.
Βήμα 5
Προσθέστε 240 γρ. βούτυρο, 500 γρ. καστανή ζάχαρη, 4 αυγά, το βουτυρόγαλα που ετοιμάσατε και αναμείξτε 30 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 5.
Βήμα 6
Προσθέστε 450 γρ. αλεύρι, 20 γρ. μπέικιν πάουτερ, 1 κουταλάκι μαγειρική σόδα, 1 κουταλάκι αλάτι, 1 κουταλιά αλεσμένο τζίντζερ, 2 κουταλάκια κανέλα, 1 κουταλάκι μοσχοκάρυδο, 1 κουταλάκι γαρύφαλλο και αναμείξτε 10 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 5.
Βήμα 7
Μεταφέρετε το μείγμα στη φόρμα που έχετε ετοιμάσει και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο 180°C για 55 λεπτά. Αφήστε τη φόρμα να κρυώσει καλά για 25 λεπτά και ξεφορμάρετε σε σχάρα. Σερβίρετε σε μια πιατέλα και πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη.
Συνταγή από: Thermomixcyprus - Περισσότερες συνταγές











