Κέικ κολοκύθας

Μία νόστιμη συνταγή για κέικ κολοκύθας.

ΥΛΙΚΑ

  • 240 γρ. βούτυρο, και λίγο επιπλέον για βουτύρωμα
  • 450 γρ. αλεύρι φαρίνα, και λίγο επιπλέον για αλεύρωμα
  • 250 γρ. γάλα
  • 1 κ.σ. χυμό λεμόνι
  • 500 γρ. κολοκύθα, σε κομμάτια 3-4 εκ
  • 500 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 4 αυγά, μεγάλα
  • 20 γρ. μπέικιν πάουτερ
  • 1 κ.γλ. μαγειρική σόδα
  • 1 κ.γλ. αλάτι
  • 1 κ.σ. αλεσμένο τζίντζερ
  • 2 κ.γλ. κανέλα
  • 1 κ.γλ. μοσχοκάρυδο
  • 1 κ.γλ. γαρύφαλλο

ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

  • στρογγυλή φόρμα με τρύπα στην μέση 26 εκ.
  • σχάρα
  • πιατέλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βήμα 1

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C. Βουτυρώστε και αλευρώστε μια στρογγυλή φόρμα με τρύπα στη μέση 26 εκ. και αφήστε στην άκρη.

Βήμα 2

Βάλτε στο καπάκι του κάδου ένα μπολ και ζυγίσετε μέσα 250 γρ. γάλα. Προσθέστε 1 κουταλιά χυμό λεμονιού και αφήστε στην άκρη να ξινίσει και να γίνει βουτυρόγαλα μέχρι να το χρειαστείτε.

Βήμα 3

Βάλτε στον κάδο 500 γρ. κολοκύθα και βράστε 30 λεπτά/90°C/ ταχύτητα 1.

Βήμα 4

Πολτοποιήστε 20 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 6.

Βήμα 5

Προσθέστε 240 γρ. βούτυρο, 500 γρ. καστανή ζάχαρη, 4 αυγά, το βουτυρόγαλα που ετοιμάσατε και αναμείξτε 30 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 5.

Βήμα 6

Προσθέστε 450 γρ. αλεύρι, 20 γρ. μπέικιν πάουτερ, 1 κουταλάκι μαγειρική σόδα, 1 κουταλάκι αλάτι, 1 κουταλιά αλεσμένο τζίντζερ, 2 κουταλάκια κανέλα, 1 κουταλάκι μοσχοκάρυδο, 1 κουταλάκι γαρύφαλλο και αναμείξτε 10 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 5.

Βήμα 7

Μεταφέρετε το μείγμα στη φόρμα που έχετε ετοιμάσει και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο 180°C για 55 λεπτά. Αφήστε τη φόρμα να κρυώσει καλά για 25 λεπτά και ξεφορμάρετε σε σχάρα. Σερβίρετε σε μια πιατέλα και πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη.

Συνταγή από: Thermomixcyprus - Περισσότερες συνταγές 

Δειτε Επισης

Τoύρτα Serano
Μουχαμάρα – Ντιπ με πιπεριές και ρεβίθια
Κοτόπουλο Sous-Vide με σάλτσα ντομάτας
Παστίτσιο με μανιτάρια και λιαστές ντομάτες
Xούμους με παντζάρι
Μάφινς μήλου
Ψωμάκια με ενεργό άνθρακα
Χουρμαδόπιτα με γλάσο μαύρης σοκολάτας
Ψωμί με σίκαλη
Ταχίνι με παντζάρι