Συναντήσεις Ράμα με Δένδια και Μητσοτάκη-Στο επίκεντρο η προσφυγή στη Χάγη για τις θαλάσσιες ζώνες

Μετά την διήμερη επίσκεψη που πραγματοποίησε στην Τουρκία, ο Αλβανός Πρωθυπουργός Έντι Ράμα, φτάνει σήμερα στην Αθήνα, όπου θα έχει ιδιωτική συνάντηση με τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια.

Σύμφωνα με διπλωματικές «πηγές», στη συνέχεια ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα παραθέσει γεύμα στον Αλβανό Πρωθυπουργό, στο οποίο θα παραβρεθεί και ο Υπουργός Εξωτερικών.

Στο επίκεντρο της συνάντησης, αναμένεται να τεθούν οι λεπτομέρειες της συμφωνίας Ελλάδας και Αλβανίας για την παραπομπή στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης της διαφοράς σχετικά με την οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών.

Σε ότι αφορά στο θέμα της επέκτασης των ελληνικών χωρικών υδάτων από τα 6 στα 12 ναυτικά μίλια στο Ιόνιο Πέλαγος, ήδη ο κ. Ράμα έχει δηλώσει ότι «είναι δικαίωμα της Ελλάδας να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα στα 12 ναυτικά μίλια και αυτό δεν έχει σχέση με την διαφορά που έχουν Αθήνα-Τίρανα».

Όπως έχει πει ο Αλβανός Πρωθυπουργός, «όπου η απόσταση μεταξύ των δύο χωρών είναι μικρότερη των 12 ναυτικών μιλίων, το Διεθνές Δικαστήριο θα αποφασίσει σχετικά».

Πηγή: in.gr

Δειτε Επισης

Νέος σεισμός 4,4 Ρίχτερ στην Εύβοια, έγινε αισθητός και στην Αττική
Σεισμός 4,1 Ρίχτερ στην Εύβοια-Αισθητός και στην Αθήνα
Σε διαθεσιμότητα αστυνομικός στα Χανιά-Κατηγορείται για εκβιασμούς και δωροληψία
ΒΙΝΤΕΟ: Η στιγμή των πυροβολισμών κατά της θωρακισμένης Mercedes στα Άνω Λιόσια
Τα drones και οι ευθύνες για το παπούτσι πάνω από την Ακρόπολη-Οι διαφορές με τη συναυλία της Βίσση
Μαφιόζικη η ενέδρα κατά του 42χρονου στην Ελλάδα-Τι ψάχνουν οι Αρχές για την απόπειρα
Ελεύθερη η μητέρα του νεκρού εμβρύου που εντοπίστηκε δίπλα σε κάδο απορριμμάτων στην Ελλάδα
Ενέδρα θανάτου σε 42χρονο που συνελήφθη για τη δολοφονία Καραϊβάζ-Τον γάζωσαν με καλάσνικοφ
Σάλος με το drones show με φόντο την Ακρόπολη-Εξηγήσεις από το Ζάππειο ζητούν Πιερρακάκης-Μενδώνη τι απαντά η Adidas
ΒΙΝΤΕΟ: Τρόμος για τραγουδίστρια στην Εθνική Οδό-Έπιασε φωτιά το αυτοκίνητό της