Οι αλλαγές στη διαδικασία αποστολής ταχυδρομείου προς το εξωτερικό

Τα Κυπριακά Ταχυδρομεία, ενημερώνουν αναφορικά με σημαντικές αλλαγές που επέρχονται με βάση διεθνείς συμβάσεις, όσον αφορά στην αποστολή ταχυδρομείου προς το εξωτερικό από την 1η Ιανουαρίου 2021.
 
Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, «από την ημερομηνία αυτή, καθίσταται υποχρεωτική η ηλεκτρονική ετοιμασία του δελτίου αποστολής και διαβίβασης δεδομένων αποστολής (τελωνειακή δήλωση) από τον ίδιο τον αποστολέα. Η υποχρέωση αυτή αφορά όλα τα αντικείμενα που περιέχουν εμπορεύματα προς χώρες εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης καθώς και τις Υπηρεσίες EPG, EMS Datapost και Δεμάτων, ανεξαρτήτως προορισμού και περιεχομένου».

Επιπλέον ,σημειώνεται ότι «για να γίνει δυνατή η ετοιμασία του ηλεκτρονικού Δελτίου Αποστολής και η διαβίβαση της ηλεκτρονικής τελωνειακής δήλωσης, τα Κυπριακά Ταχυδρομεία έχουν ετοιμάσει την εφαρμογή Shipping Tool, η οποία είναι διαθέσιμη από την ιστοσελίδα μας https://www.cypruspost.post/el/shipping-tool, όπου υπάρχουν αναλυτικές πληροφορίες. Πριν την κατάθεση οποιουδήποτε αντικειμένου που εμπίπτει στις πιο πάνω κατηγορίες, θα πρέπει να ετοιμάζεται εκ των προτέρων από τους αποστολείς το Δελτίο Αποστολής/Τελωνειακή Δήλωση μέσω της εφαρμογής Shipping Tool, ακολουθώντας τις οδηγίες που παρατίθενται στη σχετική σελίδα».

Το Κυπριακά Ταχυδρομεία, αναφέρουν επίσης, «να ετοιμάζονται τα Δελτία Αποστολής από το σπίτι ή το γραφείο σας, πριν τη μετάβασή σας σε Ταχυδρομικό Γραφείο. Δεν χρειάζεται να εκτυπώνετε κάτι εκ των προτέρων, παρά μόνο να σημειώνετε τον αριθμό αναφοράς που θα σας δίνει η εφαρμογή Shipping Tool, πάνω στο αντικείμενο. Παρακαλούμε σημειώστε ότι οι Ταχυδρομικοί Λειτουργοί στα Ταχυδρομικά Γραφεία απαγορεύεται να συμπληρώνουν οποιοδήποτε Δελτίο Αποστολής εκ μέρους πελατών. 

Ζητούμε τη συνεργασία σας ούτως ώστε η διεκπεραίωση των αντικειμένων στα Ταχυδρομικά Γραφεία να γίνεται σωστά και γρήγορα για αποφυγή παραμονής σας σε αυτά για μεγάλο χρονικό διάστημα, στις δύσκολες συνθήκες που έχει δημιουργήσει η πανδημία».

Δειτε Επισης

Ανησύχητικές αναφορές Ρούτε-Η Ρωσία μπορεί να επιτεθεί την επόμενη πενταετία
Πηγή συνεργασίας η Ενέργεια για τον Πρόεδρο-«Η ανάπτυξη φυσικών πόρων να γίνεται με σεβασμό στο διεθνές δίκαιο»
Ανησυχητικές εικόνες από τον Ασπρόκρεμμο-Σμικρύνθηκε σε ένα χρόνο
Νεκρός 26χρονος σε airbnb της Θεσσαλονίκης-Τον εντόπισε η καθαρίστρια
Πτήση γεμάτη… νέες τρίχες-Το φαινόμενο μεταμόσχευσης μαλλιών στην Τουρκία
Ένας τραυματίας από επίθεση αρκούδας στην Ελλάδα-Στήθηκε επιχείρηση διάσωσης
Ξεκάθαρο μήνυμα Μακρόν-«Είμαστε ασυμβίβαστοι όταν απειλείται η εδαφική κυριαρχία της Ελλάδας και της Κύπρου»
Πώς ο Τραμπ πυροδοτεί την κρίση στο Λος Άντζελες, ενισχύοντας το ηγετικό του προφίλ-«Η κρίση που περίμενε»
Σε ξεχωριστά κελιά οι επιβαίνοντες του Madleen-«Ακτιβισμός για το Instagram, θα επιστρέψουν στην πατρίδα τους»
Ρωσία και Ουκρανία αντάλλαξαν σοβαρά τραυματίες αιχμαλώτους και κάτω των 25 ετών-Η στιγμή της επιστροφής