Ποιος είναι ο «Βίκινγκ» εισβολέας στο Καπιτώλιο-Σατανισμός, παιδόφιλοι και QAnon

Ένας από τους οπαδούς του Τραμπ που φωτογραφήθηκε κατά την εισβολή στο Καπιτώλιο την Τετάρτη, είναι ο ένθερμος οπαδός της συνωμοσίας QAnon. Πρόκειται για τον Jake Angeli, ο οποίος έχει μακρά δράση στο όλο "κίνημα".
 
Ο Angeli έχει λάβει μέρος σε πολλές κινητοποιήσεις έξω από το Καπιτώλιο, από το 2019 μέχρι σήμερα, στο πλευρό του Τραμπ. Ο ίδιος έχει δηλώσει μάλιστα πως κυκλοφορεί ντυμένος ως άλλος Βίκινγκ, για να τραβήξει την προσοχή, έτσι ώστε να μπορεί να... μεταλαμπαδεύσει τις ιδέες του Q στον έξω κόσμο.

Το QAnon είναι ένα διαδικτυακό φόρουμ με κεντρικό θέμα ότι τον κόσμο κυβερνά μια κλίκα "σατανιστών παιδεραστών", οι οποίοι συνωμοτούν κατά του Ντόναλντ Τραμπ, ενώ παράλληλα διαχειρίζονται κύκλωμα τράφικινγκ που κακοποιεί παιδιά.

Σύμφωνα με τους οπαδούς της θεωρίας, μέλη της κάστας, είναι η Χίλαρι Κλίντον, ο Μπαράκ Ομπάμα, ο Τζορτζ Σόρος, ο Μπιλ Γκέιτς, ο Τομ Χανκς, η Οπρα Γουίνφρι ακόμα και ο Πάπας Φραγκίσκος και ο Δαλάι Λάμα.

Σύμφωνα με τους οπαδούς του QAnon, ο Ντόναλντ Τραμπ στρατολογήθηκε από ανώτατους στρατιωτικούς το 2016 για να βάλει υποψηφιότητα για την προεδρία, με απώτερο σκοπό να διαλύσει αυτή την κλίκα και να αποκαλύψει την αλήθεια.

Η πρώτη εμφάνιση του σκληρού πυρήνα συνωμοσιολόγων έγινε τον Οκτώβρη του 2017 στο 4chan, από έναν ανώνυμο λογαριασμό με την ονομασία "Q Clearance Patriot".

Σύμφωνα με τον "Q", η τελική εξέλιξη θα ήταν μια μεγάλη "Καταιγίδα", η οποία θα σηματοδοτηθεί τη στιγμή που ο Τραμπ θα ξεσκεπάσει τη "σκοτεινή κλίκα" που κυβερνά τον πλανήτη. Ο ίδιος ο Τραμπ είχε μιλήσει τον Οκτώβριο του 2017 για μια "ηρεμία πριν την καταιγίδα".
Για τους οπαδούς του QAnon, αυτό το μήνυμα ήταν...κωδικοποιημένο.

Η μεγαλύτερη ομάδα QAnon στο Facebook, είχε σχεδόν 200.000 μέλη πριν κλείσει η σελίδα από το ίδιο το Facebook. Ανά καιρούς ανεβαίνουν νέες σελίδες τέτοιου τύπου και "πέφτουν". Ανάλογες ενέργειες έχει κάνει το Twitter και το TikTok, με τον ίδιο τον Τραμπ φυσικά να τα βάζει με τα social media που θεωρεί ότι βάλλουν εναντίον του.

Ιστοσελίδες του QAnon στην Ευρώπη εμφανίσθηκαν στο τέλος του 2019 και στις αρχές του 2020, αλλά η επισκεψιμότητά τους εκτοξεύθηκε με την πανδημία COVID-19 και το lockdown. Στις ΗΠΑ, το νεφέλωμα QAnon θεωρείται από το FBI εν δυνάμει τρομοκρατική απειλή και στην Ευρώπη ως φαινόμενο που πρέπει να τελεί υπό επιτήρηση.

Όσο για τον ίδιο τον απερχόμενο πρόεδρο; Ο Τραμπ έχει κατά καιρούς κάνει retweet αναρτήσεις οπαδών της θεωρίας QAnon, ενώ έχει τοποθετηθεί ανοιχτά λέγοντας πως πρόκειται για ανθρώπους που "αγαπούν την πατρίδα τους". Η τελευταία τοποθέτησή του μάλιστα ήταν τον Αύγουστο, σε προεκλογική του ομιλία, στην οποία τους δεχόταν με θέρμη.
 
Πηγή: News247
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δειτε Επισης

Νέες ισραηλινές επιθέσεις στο κέντρο της Δαμασκού-Χτυπήματα σε κυβερνητικά κτίρια (vids)
Έτοιμο να απαντήσει το Ιράν σε τυχόν νέα επίθεση από Ισραήλ-«Σκύλος με λουρί των ΗΠΑ και καρκινικός όγκος»
ΒΙΝΤΕΟ: Το ισραηλινό χτύπημα στη Δαμασκό σε live μετάδοση από τηλεοπτικά κανάλια
Ισραηλινή επίθεση στη Δαμασκό-Για κτύπημα στο Αρχηγείου του Γενικού Επιτελείου Στρατού της Συρίας κάνουν λόγο οι IDF
Καλή ευκαιρία θεωρεί την πολυμερή η Αννίτα για να προβληθούν οι θέσεις μας υπέρ της επανέναρξη-«Η μόνη που πρέπει να εκτίθεται είναι η Τουρκία»
Ποινή φυλάκισης ενός έτους και οκτώ μηνών στον Ιμάμογλου αλλά όχι πολιτική απαγόρευση
Παραπέμπει σε Ήλιος, Μαρί και Συνεργατισμό για το πόρισμα ΤΑΚΑΤΑ το Άλμα-«Η κρατική αδράνεια σκοτώνει»
Διευκρινίσεις από Τμήμα Αλιείας-«Μόνο ένα περιστατικό ρύπανσης από πετρελαιοειδή σε θάλασσα της Λεμεσού»
Εξέλιξη στην υπόθεση βιασμού της Ν.Τ μετά την ανταλλαγή επιστολών-Εξαιρείται ο Αγγελίδης από τον χειρισμό κατόπιν αιτήματός της
Συνεχίζονται οι απάτες με δήθεν πληρωμή εξωδίκων-Απέσπασαν 14 χιλιάδες από 32χρονη