Πήρε φωτιά το Twitter μετά την επίθεση στο Καπιτώλιο-430 αναρτήσεις το δευτερόλεπτο

Η επίθεση υποστηρικτών του Τραμπ στο Καπιτώλιο, την έδρα της αμερικανικής νομοθετικής εξουσίας, παρήγαγε 23,46 εκατ. tweets, ή 430 αναρτήσεις το δευτερόλεπτο κατά μέσο όρο, σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε την Πέμπτη η Visibrain.
 
Τα επεισόδια οδήγησαν σε 2,5 φορές περισσότερες αναρτήσεις από ό,τι το τελευταίο 24ωρο των αμερικανικών προεδρικών εκλογών, σύμφωνα με την εταιρεία που παρακολουθεί το Διαδίκτυο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
 
Οι αμερικανικές εκλογές είχαν ήδη οδηγήσει σε έναν όγκο αναρτήσεων έξι φορές μεγαλύτερο συγκριτικά με τις εκλογές του 2016.
 
Ο Ντόναλντ Τραμπ είχε προειδοποιήσει ότι θα επιχειρούσε να αποτρέψει το Κογκρέσο από το να επικυρώσει τη νίκη του Μπάιντεν. Ορισμένοι από υποστηρικτές του πήραν τις δηλώσεις τοις μετρητοίς και εισέβαλαν στο Καπιτώλιο.
 
Το Twitter και το Facebook μπλόκαραν προσωρινά τον λογαριασμό του απερχόμενου προέδρου, με το Twitter να τον προειδοποιεί για μόνιμη αναστολή -ένα άνευ προηγουμένου μέτρο που αποφασίστηκε μετά τις πρωτοφανείς βιαιότητες.
 
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δειτε Επισης

Πέρασε και από την αμερικανική Βουλή το «Μεγάλο, Όμορφο Νομοσχέδιο» του Τραμπ
Η Ρωσία έγινε η πρώτη χώρα στον κόσμο που αναγνώρισε την κυβέρνηση των Ταλιμπάν
«Ο Φιντάν ανακοίνωσε ότι Τουρκία και Συρία ξεκίνησαν συνομιλίες για Συμφωνία Θαλάσσιας Δικαιοδοσίας»
Πούτιν και Τραμπ συζήτησαν τηλεφωνικά για μία ώρα-«Είμαστε έτοιμοι να συνεχίσουμε διαπραγματεύσεις με Κίεβο»
Η Χαμάς προειδοποιεί Παλαιστίνιους να μην έχουν επαφή με ανθρωπιστικό ίδρυμα GHF
Πιθανές συνομιλίες ΗΠΑ-Ιράν για το πυρηνικό πρόγραμμα στο Όσλο
Αδιανόητο έγκλημα στη Νέα Υόρκη-28χρονος σκότωσε με τόξο τη μόλις τριών εβδομάδων κορούλα του
Ένας νεκρός από τη μεγάλη φωτιά στη Σμύρνη-Εξακολουθεί να μαίνεται εκτός ελέγχου, κάηκαν σπίτια
«Ο χαρακτηρισμός τουρκολυβικού μνημονίου ως παράνομου δεν είναι αποδεκτός»
Πυροβολισμοί έξω από νυχτερινό μαγαζί στο Σικάγο-Τουλάχιστον τρεις νεκροί και 16 τραυματίες