Αρχιεπίσκοπος: Παρά να θρηνούμε θύματα, καλύτερα να απέχουμε από εορταστικές εκδηλώσεις

Οι λειτουργίες είναι μέσα στη ζωή μας και δεν μπορεί να μας λείψει η Εκκλησία, ανέφερε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος Β’, που παρέστη στη Θεία Λειτουργία των Θεοφανίων, η οποία τελέστηκε στην Εκκλησία του Αποστόλου Παύλου και Βαρνάβα στην Πάφο. Πρόσθεσε πως ο ίδιος είναι πιο αυστηρός από την κυβέρνηση στην τήρηση των μέτρων και πως αν δεν γίνουμε όλοι αυστηροί, ο ιός δεν πρόκειται να φύγει από την Κύπρο, ωστόσο, ευχήθηκε να μην απαγορευτεί η παρουσία των πιστών σε ένα ενδεχόμενο lockdown.

Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου ανέφερε πως πρέπει να μάθουμε να γίνουμε όλοι αυστηροί, και να υποστούμε τις συνέπειες της αυστηρότητας για να φύγει ο ιός.

Επεσήμανε πως παρά να θρηνούμε θύματα του ιού είναι καλύτερα να απέχουμε από κάποιες εορταστικές εκδηλώσεις, σημειώνοντας πως ο λαός μας είναι θρησκευόμενος και επιθυμεί να εκκλησιάζεται, να κοινωνεί, αλλά δυστυχώς, σημείωσε, λόγω της πανδημίας δεν γίνεται διαφορετικά. 

Εξέφρασε την ικανοποίηση του που είδε κόσμο στην Εκκλησία, φορώντας τις μάσκες τους και κρατώντας τις αποστάσεις, σημειώνοντας πως όταν έχεις τη μάσκα σε προστατεύει και προστατεύεις και εσύ τον άλλον με αποτέλεσμα να είναι δύσκολο να μπορεί να μεταδώσει ο ένας προς τον άλλον τον ιό. 

Η χρήση μάσκας και η τήρηση των αποστάσεων πρέπει να διαφυλαχθούν ως κόρη οφθαλμού για να δούμε καλύτερες μέρες, τόνισε. Πρέπει, είπε, να υποστούμε και κάποιες συνέπειες και ευχήθηκε η κυβέρνηση να μην βάλει πιο δύσκολες ημέρες τουλάχιστον όσον αφορά την Εκκλησία, και να μην τους δυσκολέψει περισσότερο. 

Αρκετά, τόνισε, έχουμε δυσκολευτεί και ευχήθηκε να έχουμε μια καλή μεγάλη τεσσαρακοστή, μια καλή Μεγάλη Εβδομάδα, όχι όπως πέρσι, αλλά και μια Ανάσταση που να τη χαρούμε. 

Ευχήθηκε να μην απαγορευτεί η παρουσία των πιστών σε ένα ενδεχόμενο lockdown, σημειώνοντας πως κάποιες Εκκλησίες που είναι μεγάλης έκτασης, όπως 500-1000 τετραγωνικών μέτρων, μπορούν να δεχτούν μεγαλύτερο αριθμό πιστών από τους 75 που καθορίζει το διάταγμα, σημειώνοντας πως το μέτρο των 75 πιστών σε μεγάλους ναούς δεν έχει λογική.

Τη Θεία Λειτουργία στην Εκκλησία του Αποστόλου Παύλου και Βαρνάβα τέλεσε ο Μητροπολίτης Πάφου Γεώργιος.

Ο Μητροπολίτης Πάφου Γεώργιος ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο, που λάμπρυνε την τελετή σήμερα και πρόσθεσε πως με μια μικρή προσπάθεια ο ιός θα φύγει, σημειώνοντας πως πρέπει να καταβληθεί μεγαλύτερη προσπάθεια για να διώξουμε και τον Τούρκο, που σήμερα που στρέψαμε την προσοχή μας αλλού  ανενόχλητα κατεργάζεται τα σχέδια του, όπως είπε. Θα ακούσατε χθες, συνέχισε, “πως άλλο πλοιάριο μας έστειλαν και συνεχώς κατεργάζονται την αλλοίωση του δημογραφικού χαρακτήρα και των ελεύθερων περιοχών και τη μονιμοποίηση της τουρκοποίησης”.

Εκεί, είπε, πρέπει να προσέξουμε και ακολούθως ευχήθηκε όπως σήμερα ο Θεός να φωτίσει και τους ηγέτες μας να αντιληφθούν ότι κινδυνεύουμε όσον αφορά την επιβίωση μας στον χώρο τούτο.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Σε κλίμα κατάνυξης η τελετή ενθρόνισης του Πάπα Λέοντα ΙΔ'-Έλαβε τα «δώρα» ο Ποντίφικας
Η Ρωσία εξαπολύει τη μεγαλύτερη επίθεση με drones στην Ουκρανία από την αρχή του πολέμου-Μια νεκρή στο Κίεβο
Χρειάζεται επικαιροποιημένο masterplan για το υδατικό-Εκτίμηση ειδικού ότι δεν θα λυθεί το 2026
Χτύπησε με το όχημα του σε δέντρο και ξέσπασε φωτιά-Πολίτες απεγκλώβισαν τον οδηγό
Ομάδα νεαρών επιτέθηκε και χτύπησε τρεις ανήλικους στην αποβάθρα Λεμεσού-Προχώρησαν σε καταγγελία
ΒΙΝΤΕΟ: Δύο νεκροί και 19 τραυματίες από το χτύπημα ιστιοφόρου στην γέφυρα του Μπρούκλιν
ΒΙΝΤΕΟ: Πανικός μετά από χτύπημα ιστιοφόρου στη γέφυρα του Μπρούκλιν-Στους 22 οι τραυματίες
Πτώση της θερμοκρασίας αλλά με σκόνη, βροχές και δυνατούς ανέμους
Εντοπίστηκαν σε κρύπτη κοκαΐνη, κάνναβη και πάνω από 6,500 ευρώ-Χειροπέδες σε δύο πρόσωπα (pics)
«Μεγάλη η αγωνία των γονιών για τα παιδιά τους»-Πιέσεις για ρύθμιση πλαισίου για ανεξάρτητη διαβίωση ΑμεΑ