Στην Κύπρο για επαφές με Χριστοδουλίδη, ο υπ. Εσωτερικής Ασφάλειας ΗΠΑ και ο ΥΠΕΞ της Κίνας

Πραγματοποιείται σήμερα στη Λάρνακα η τελετή θεμελίωσης του περιφερειακού Κέντρου Εκπαίδευσης CYCLOPS στην παρουσία του Υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Χριστοδουλίδη και του εκτελούντα χρέη υπουργού Εσωτερικής Ασφάλειας των Ηνωμένων Πολιτειών, Chad Wolf, ο οποίος πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη εργασίας στην Κύπρο.
 
Εξάλλου, απόψεις για τις διμερείς σχέσεις Κύπρου - Κίνας, το Κυπριακό και τι σχέσεις ΕΕ - Κίνας αναμένεται να ανταλλάξουν οι Υπουργοί Εξωτερικών των δύο χωρών Νίκος Χριστοδουλίδης και Wang Yi, σε ξεχωριστή συνάντηση που θα έχουν τη Δευτέρα στην Κύπρο.
 
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών, η τελετή της θεμελίωσης των κτιριακών εγκαταστάσεων του περιφερειακού Κέντρου Εκπαίδευσης σε θέματα Ασφάλειας CYCLOPS (Cyprus Center for Land, Open Seas and Port Security), που αποτελεί πρόγραμμα διμερούς συνεργασίας Κύπρου-ΗΠΑ, θα πραγματοποιηθεί στις 13.30, τη Δευτέρα, στη Λάρνακα. Στο πλαίσιο της τελετής, Χριστοδουλίδης και Wolf θα προβούν σε δηλώσεις.
 
Το πρωί της Τρίτης ο κ. Χριστοδουλίδης θα υποδεχθεί τον κ. Wolf στο Υπουργείο Εξωτερικών για κατ’ ιδίαν συνάντηση και διαβουλεύσεις με τη συμμετοχή υπηρεσιακών αντιπροσωπειών.
 
Στο πλαίσιο των διαβουλεύσεων αναμένεται να ανασκοπηθεί η διμερής συνεργασία Κύπρου-ΗΠΑ σε διάφορους τομείς.
 
Θα συζητηθούν μεταξύ άλλων η πρόοδος που επιτελείται και τα επόμενα βήματα στις διεργασίες για προσχώρηση της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Visa Waiver Program των Ηνωμένων Πολιτειών, καθώς και θέματα που άπτονται της συνεργασίας, σε διμερές αλλά και περιφερειακό επίπεδο, για ενίσχυση της ασφάλειας.
 
Με το πέρας των διαβουλεύσεων τους, θα υπογράψουν Διακήρυξη Προθέσεων μεταξύ των κυβερνήσεων των δύο χωρών για Συνεργασία στον τομέα της Συνοριακής Ασφάλειας και αμέσως μετά θα προβούν σε δηλώσεις.
 
Σύμφωνα με άλλη ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών ο κ. Χριστοδουλίδης θα συναντηθεί το απόγευμα της Δευτέρας με τον Κινέζο ομόλογό του Wang Yi, ο οποίος θα πραγματοποιήσει σταθμό στην Κύπρο καθοδόν προς την Αφρική.
 
Στο πλαίσιο της συνάντησης, Χριστοδουλίδης και Wang «αναμένεται να ανταλλάξουν απόψεις ανάμεσα σε άλλα για τις διμερείς σχέσεις των δύο χωρών, για το Κυπριακό, συμπεριλαμβανομένης της εν εξελίξει πρωτοβουλίας του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών για επανέναρξη των συνομιλιών, καθώς επίσης για τις σχέσεις Ευρωπαϊκής Ένωσης – Κίνας», αναφέρεται.
 
Πηγή: KYΠΕ

Δειτε Επισης

Στους 68 έφτασαν οι νεκροί από τις φονικές πλημμύρες στο Τέξας-Αδιανόητες εικόνες καταστροφής
Νέα κίτρινη προειδοποίηση από τη Μετεωρολογική-Θα φτάσει τους 41 βαθμούς ο υδράργυρος
Μάχη με το χρόνο δίνουν οι διασώστες μετά τις πλημμύρες στο Τέξας-Νεκρά 15 παιδιά
Σκηνές πανικού σε αεροσκάφος της Ryanair-Επιβάτες πηδούν από τα φτερά, 18 τραυματίες
Προσβασιμότητα για λίγους-Τα καθημερινά εμπόδια των ατόμων με αναπηρίες στους χώρους εστίασης
Νέα διαμαρτυρία έξω από τη Νομική Υπηρεσία για τη δολοφονία του Θανάση-«Δεν ήταν το μόνο θύμα συγκάλυψης και διαφθοράς»
Τους ζήτησαν να φύγουν από νυχτερινό κέντρο και τους επιτέθηκαν ληστεύοντάς τους-Χειροπέδες σε 46χρονο
Επενδύει στην πρωτοβουλία Γκουτέρες για πολυμερή η Κυβέρνηση-«Η τουρκική πλευρά δεν δημιουργούνται ρεαλιστικές προσδοκίες»
Απόπειρα φόνου διερευνούν οι Αρχές-Ανήλικος επιτέθηκε σε 23χρονο προκαλώντας του εγκεφαλική αιμορραγία
Πληροφορίες για καυγά πριν την απόπειρα φόνου στην Πάφο-Γείτονες θύμα και φερόμενος θύτης