Πυρά ΑΚΕΛ σε Γιολίτη-«Αντί να κρύβεται οφείλει να απαντήσει»

Πυρά στην Υπουργό Δικαιοσύνης, εξαπολύει το ΑΚΕΛ, που καλεί την Έμιλη Γιολίτη, «αντί να κρύβεται» να δώσει απαντήσεις για τις έρευνες της Αστυνομίας στο σπίτι γυναίκας που φέρεται να διαχειριζόταν το Lady Έμιλυ Καρντάσιαν Duchess of Yiolou. 
 
Το ΑΚΕΛ, όπως διαμηνύει σε ανακοίνωση ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, δεν θα αφήσει την υπόθεση να κλείσει.  Η υπόθεση της κας Γιολίτη είναι εξαιρετικά σοβαρή και δεν θα την αφήσουμε να κλείσει αν δεν δοθούν πειστικές απαντήσεις. Οι πολίτες δικαιούνται να γνωρίζουν αν κάποια στιγμή η αστυνομία θα μπουκάρει στο σπίτι τους και θα κατάσχει τους υπολογιστές τους, αν τυχόν ασκήσουν κριτική ή σατιρίσουν την κυβέρνηση και τους υπουργούς της», σημειώνει ο Στέφανος Στεφάνου.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Aυτό είναι το ένταλμα έρευνας που εκδόθηκε για το parody λογαριασμό της Γιολίτη

Η Υπουργός Δικαιοσύνης, προσθέτει «εκ των υστέρων δήλωσε ότι δεν θα κινήσει νομική διαδικασία σε βάρος του πολίτη. Είναι η ίδια όμως που υπέβαλε καταγγελία στην Αστυνομία -της οποίας είναι και πολιτική προϊστάμενη- για ένα θέμα που γνωρίζει ή όφειλε να γνωρίζει ότι αφορά την αστική και όχι την ποινική δικαιοσύνη. Επομένως, δεν θα έπρεπε καταχρηστικά να ζητήσει την παρέμβαση της Αστυνομίας. Αντί να κρύβεται η Υπουργός οφείλει να απαντήσει».
 
Παράλληλα το ΑΚΕΛ στήνει στον τοίχο και την Αστυνομία καλώντας την να δώσει απαντήσεις για το χειρισμό της υπόθεσης.  «Και η Αστυνομία καλείται να δώσει πειστικές απαντήσεις για τον υπερβάλλοντα ζήλο που επέδειξε, καθώς και για τις αμφιβόλου νομιμότητας ενέργειές της να προβεί σε έρευνα σε σπίτι και να κατασχέσει ηλεκτρονικό υπολογιστή προκειμένου να εντοπιστεί ο ιδιοκτήτης σατιρικού λογαριασμού».
 
Όπως υποδεικνύει ο Στέφανος Στεφάνου, «η υπόθεση της κας Γιολίτη δεν είναι παρά άλλο ένα κρούσμα στη γενικότερη αλαζονεία και αυταρχισμό που χαρακτηρίζει τη διακυβέρνηση Αναστασιάδη-Συναγερμού. Η κυβέρνηση όχι μόνο υποσκάπτει όσους θεσμούς δεν κατόρθωσε να ποδηγετήσει, αλλά πλέον επιχειρεί να φιμώσει και τους ίδιους τους πολίτες, την ελευθερία έκφρασης ακόμα και τη σάτιρα.  Οι καθεστωτικές νοοτροπίες και συμπεριφορές της κυβέρνησης είναι επικίνδυνες για τη δημοκρατία και το κράτος δικαίου. H κυβέρνηση και η εμπλεκόμενη υπουργός θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις για όλα αυτά στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής όπου το ΑΚΕΛ έχει εγγράψει το σχετικό θέμα».

Δειτε Επισης

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Πάρα πολύ δύσκολη η κατάσταση, ευχή να μην υπάρξει περαιτέρω επιδείνωση
Ρωσική φρεγάτα με υπερηχητικούς πυραύλους εισήλθε στην Μεσόγειο Θάλασσα για προγραμματισμένη άσκηση
Μυστήριο με άψυχο σώμα που βρέθηκε σε εκκλησία στην Ιταλία-Η στολή βρικόλακα και το κυνήγι φαντασμάτων
Η πρώτη αντίδραση της Λευκωσίας στις ιρανικές επιθέσεις-Καταδικάζει σθεναρά, καλεί όλες τις πλευρές σε αυτοσυγκράτηση
Οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή σπρώχνουν το πετρέλαιο στα 100 δολάρια
Ψάχνουν τον μεταφορέα και τους παραλήπτες των ναρκωτικών που βρέθηκαν στο Φρουραρχείο των Κεντρικών
Η Γαλλία βοήθησε την άμυνα του Ισραήλ στην αναχαίτιση τις ιρανικής επίθεσης
«Παιδιά οι περισσότεροι άνθρωποι που χειρουργούνται»-Όσα λέει Βρετανίδα γιατρός
Καταγγελία για παράνομους εκπαιδευτές που κρύβουν το «L»-Προσφέρουν μαθήματα σε τιμή ευκαιρίας
Άλλη μια βάρκα έφθασε στην Κύπρο από το Λίβανο με 32 επιβαίνοντες-Χειροπέδες στον φερόμενο πλοηγό