Στο τραπέζι κλείσιμο κομμωτηρίων και ινστιτούτων αισθητικής-To σενάριο που προκρίνεται

Ανεβαίνουν τον λόφο του Προεδρικού οι επιδημιολόγοι, ώστε να καταθέσουν τις νέες τους προτάσεις, σε μια προσπάθεια να σταματήσουν την ανεξέλεγκτη διασπορά του κορωνοϊού, αφού η κατάσταση βρίσκεται σε οριακό σημείο και τα δημόσια νοσηλευτήρια δέχονται ασφυκτική πίεση.

Όλες οι εισηγήσεις αναμένεται να τεθούν ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο οποίος θα έχει και τον τελικό λόγο, με τα νέα μέτρα να ανακοινώνονται, εκτός αλλαγής δεδομένων, την ερχόμενη Πέμπτη μετά το Υπουργικό Συμβούλιο.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Επιβεβαιώθηκε η ύπαρξη του νέου στελέχους στην κοινότητα-Τα πρώτα ευρήματα

Θεωρείται δεδομένο πως η Κυβέρνηση θα προχωρήσει στην αυστηροποίηση των μέτρων, ενώ στο τραπέζι βρίσκονται δύο σενάρια.
 
Συγκεκριμένα, το πρώτο είναι, να παραμείνουν τα υφιστάμενα μέτρα και να προστεθούν ακόμη περισσότεροι περιορισμοί στις διακινήσεις, χωρίς να αποκλείεται η επαναφορά των sms. Σε αυτό το σενάριο, που στην ουσία αποτελεί χαλαρό ολικό lockdown, παραμένει ανοικτό το λιανικό εμπόριο και άλλες συναφείς επιχειρήσεις. Ωστόσο οι σκέψεις είναι να μην επιστρέψουν όλοι οι μαθητές στα θρανία, να λειτουργεί με προσωπικό ασφαλείας ο δημόσιος και ο ευρύτερος δημόσιος τομέας και επιπρόσθετα να κλείσουν κομμωτήρια, ινστιτούτα αισθητικής και άλλες συναφείς επιχειρήσεις.
 
Το δεύτερο σενάριο, είναι αυτό ενός αυστηρού καθολικού lockdown, ακριβώς όπως ήταν αυτό του Μαρτίου με κλείσιμο του λιανικού εμπορίου, λειτουργία μόνο των ουσιωδών επιχειρήσεων και επιστροφή των sms, για διακινήσεις υπό προϋποθέσεις.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες, φαίνεται να προκρίνεται το πρώτο σενάριο, ωστόσο θα αξιολογηθούν όλα τα δεδομένα κατά τη σύσκεψη στο Προεδρικό, έπειτα από την οποία θα παρθούν οι τελικές αποφάσεις. 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Άλλοι δύο θάνατοι και 665 κρούσματα-Στους 180 οι νοσηλευόμενοι

Δειτε Επισης

Μόνο… αεροπορική η κινητικότητα στο Κυπριακό-Στην Κύπρο ο Χαν, αναμένεται και η Ολγκίν
Ομόφωνη εκλογή Τορναρίτη ως ένας εκ των Αντιπροέδρων της ΚΣΣΕ για το 2025
Για στεγαστικά σχέδια ΥΠΕΣ συζήτησαν Πρόεδρος και Σύνδεσμος Ανάπτυξης Ακινήτων
Εκτίμηση πως το Ιράν δεν θα κλείσει τα Στενά του Ορμούζ-«Θα συνάσπιζε εναντίον του μεγάλο αριθμό κρατών»
Παρακολουθεί τις εξελίξεις και αξιολογεί όλα τα δεδομένα για ενδεχόμενο κλείσιμο των στενών του Ορμούζ η Κύπρος
Πρώτη επίσκεψη Γιοχάνες Χαν στην Κύπρο-Σκοπός να αφουγκραστεί τους συνομιλητές του
Αναλυτικά οι ψήφοι που έλαβαν τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του ΑΚΕΛ
Πρόεδρος: Οι εξελίξεις στη Μ. Ανατολή θα επηρεάσουν το πώς Κύπρος και Ελλάδα προσεγγίζουν την κατάσταση
Καταδίκασε την τρομοκρατική επίθεση στη Δαμασκό ο Κόμπος-Ζήτησε αποκλιμάκωση στον πόλεμο, δείχνοντας τη διπλωματία
Απέναντι στην Τουρκία πέντε αραβικές χώρες για τη στάση της για Κυπριακό στον Οργανισμό Ισλαμικής Συνεργασίας