Επιταχύνει τους εμβολιασμούς η Γαλλία

Η Γαλλία επιταχύνει τους εμβολιασμούς κατά της Covid-19 στο ιατρικό προσωπικό των νοσοκομείων, είπε σήμερα ο υπουργός Υγείας της χώρας, έπειτα από μια έναρξη της εκστρατείας με καθυστερήσεις λόγω της γραφειοκρατίας και των προφυλάξεων σε μία από τις πλέον επιφυλακτικές χώρες για τα εμβόλια παγκοσμίως.

Ο υπουργός Υγείας Ολιβιέ Βεράν δήλωσε πως χιλιάδες δόσεις Covid-19, που ανέπτυξαν οι Pfizer και BioNTech χορηγήθηκαν σε περιοχές της Γαλλίας σήμερα.

Η Γαλλία είχε χορηγήσει μόλις 516 εμβόλια Covid-19 την πρώτη εβδομάδα της εκστρατείας, που είχε επικεντρωθεί στους τροφίμους των οίκων ευγηρίας.

«Αποφασίσαμε να επιταχύνουμε την εκστρατεία διευρύνοντας την ομάδα-στόχο (target group) στους υγειονομικούς, χωρίς να περιμένουμε να ολοκληρωθεί η εκστρατεία εμβολιασμού στους οίκους ευγηρίας», επισήμανε ο Βεράν, κατά τη διάρκεια επίσκεψης σε νοσοκομείο του Παρισιού.

Η νωθρή αρχή, σε σύγκριση με γειτονικές χώρες όπως η Βρετανία και η Γερμανία, εξόργισε τον πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, που ζήτησε να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό του και τον υπουργό Υγείας του σήμερα το απόγευμα για να επιταχυνθεί η εκστρατεία εμβολιασμών.

Ο Εμανουέλ Μακρόν ήθελε να «ασκήσει πιέσεις στο σύστημα» και να επιταχύνει την ανάπτυξη του εμβολίου, ανέφερε ένας αξιωματούχος του Ελιζέ.

«Πηγαίνει με πολύ αργούς ρυθμούς», εκτιμά ο επιδημιολόγος και κυβερνητικός σύμβουλος Αρνό Φοντανέ στο ραδιοφωνικό δίκτυο France Info.

«Όμως, η πραγματική προθεσμία είναι να φθάσουμε στους 5-10 εκατομμύρια εμβολιασμούς έως τα τέλη Μαρτίου, διότι εκείνο είναι το χρονικό σημείο για να έχουμε έναν πραγματικό αντίκτυπο στη διασπορά του ιού».

Ο κορωνοϊός έχει σκοτώσει περισσότερους από 65.000 ανθρώπους στη Γαλλία, στον έβδομο μεγαλύτερο απολογισμό θανάτων παγκοσμίως. Ακόμα κι έτσι, δημοσκόπηση που είδε το φως της δημοσιότητας το Σαββατοκύριακο κατέδειξε πως έξι στους 10 Γάλλους σκοπεύουν να αρνηθούν να εμβολιαστούν.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Δειτε Επισης

Απίθανα πλάσματα από τον βυθό της Ανταρκτικής έφερε στην επιφάνεια παγοθραυστικό
Κοριτσάκι που δεν μπορεί να ανοιγοκλείσει τα μάτια του ή να χαμογελάσει διαγνώστηκε με σπάνια διαταραχή
Επιστολή Αμερικανών βουλευτών στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ-Κίνδυνος από την μεταφορά τουρκικών S-400 στη Συρία
Οι δασμοί Τραμπ και οι εμπορικές σχέσεις στο επίκεντρο της επίσκεψης Βανς στην Ινδία
Τραμπ: Ο Θεός να ευλογεί τον Πάπα Φραγκίσκο και όσους τον αγάπησαν
Αναστολή της αγιοποίησης του πρώτου «millennial» αγίου, λόγω θανάτου του Πάπα
O Αμερικανός καρδινάλιος που ηγείται προσωρινά του Βατικανού
Αποφασισμένη η Ε.Ε να επιβάλει τους ψηφιακούς κανόνες ανεξαρτήτως τοποθεσίας εταιρειών
Αναστάτωση στην Παναγία των Παρισίων-Βρέθηκε απειλητικό μήνυμα
Στο φουλ οι πολεμικές μηχανές Ρωσίας και Ουκρανίας-Στο παζάρι των ΗΠΑ και ο πυρηνικός σταθμός της Ζαπορίζια