Παραιτήθηκε το νομικό επιτελείο του Τραμπ μια εβδομάδα πριν την έναρξη της δίκης του

Το νομικό επιτελείο υπό τον δικηγόρο Μπατς Μπόουερς από τη Νότια Καρολαία παραιτήθηκε εν μέρει λόγω διαφωνιών για την υπερασπιστική γραμμή του Τραμπ, ανέφεραν οι πηγές αυτές. Οι δικηγόροι σκόπευαν να αμφισβητήσουν τη συνταγματικότητα της δίκης αυτής, δεδομένου ότι ο Τραμπ δεν είναι πλέον πρόεδρος της χώρας.

Οι διαφωνίες για την στρατηγική αφορούσαν διάφορα θέματα, αλλά ο Τραμπ ήθελε οι δικηγόροι του να υποστηρίξουν ότι έγινε καλπονοθεία στις προεδρικές εκλογές, ενώ εκείνοι και μαζί τους ορισμένοι κορυφαίοι σύμβουλοι του πρώην προέδρου ήθελαν να εστιάσουν στη συνταγματικότητα της δίκης καθεαυτής. Πηγή κοντά στον Τραμπ έκανε λόγο για απόφαση που ελήφθη κοινή συναινέσει. Κι όλα αυτά ενόψει της έναρξης της δίκης στις 8 Φεβρουαρίου στη Γερουσία, που θα εξετάσει άρθρο κατηγορίας, το οποίο ψήφισε η Βουλή των Αντιπροσώπων κατηγορώντας τον τέως πρόεδρο των ΗΠΑ για «υποκίνηση εξέγερσης» μετά την εισβολή οπαδών του στο Καπιτώλιο στις 6 Ιανουαρίου.

«Οι προσπάθειες των Δημοκρατικών να κατηγορήσουν έναν πρόεδρο που έχει ήδη αποχωρήσει από την εξουσία είναι εντελώς αντισυνταγματικές και τόσο επιζήμιες για τη χώρα μας», δήλωσε ο σύμβουλος του Τραμπ, Τζέισον Μίλερ. 47 Ρεπουμπλικάνοι γερουσιαστές στήριξαν μια αποτυχημένη προσπάθεια την περασμένη Τρίτη για να εμποδίζουν να διεξαχθεί η δίκη του Τραμπ, σε μια επίδειξη της ενότητας του κόμματος που ορισμένοι χαρακτήρισαν σαφή ένδειξη ότι ο τέως πρόεδρος δεν θα καταδικαστεί για υποκίνηση εξέγερσης στο Καπιτώλιο.

Πηγή: iefimerida.gr

Δειτε Επισης

Ο Ζελένσκι μετανιώνει για την επεισοδιακή συνάντηση με τον Τραμπ-«Ήθελα απτές αποφάσεις»
Συνετρίβη πάνω σε ξενώνα γιατρών το αεροσκάφος, εξέπεμψε mayday μετά την απογείωση-Επέβαιναν ένδεκα μωρά
Ανάλυση της πολεμικής μηχανής Ισραήλ και Ιράν-Ανεβαίνει το θερμόμετρο στη Μέση Ανατολή
ΒΙΝΤΕΟ: Η στιγμή της συντριβής του αεροσκάφους με τους 242 επιβάτες σε κατοικημένη περιοχή στην Ινδία-Σκηνές χάους
Αναμένονται και πεζοναύτες στο Λος Άντζελες για τα επεισόδια-Διαδηλώσεις και στην Ουάσιγκτον
ΒΙΝΤΕΟ: Συνετρίβη αεροπλάνο στην Ινδία με 242 επιβαίνοντες με προορισμό το Λονδίνο
Πάνω από 122 εκατομμύρια εκτοπισμένοι παγκοσμίως λόγω πολέμων
Το κοινοβούλιο του Ισραήλ καταψήφισε σχέδιο νόμου της αντιπολίτευσης που θα οδηγούσε σε πρόωρες εκλογές
«Το Ισραήλ έτοιμο να επιτεθεί άμεσα στο Ιράν»-Απογοητευμένος ο Τραμπ, προειδοποιεί πως θα απαντήσει η Τεχεράνη
Πλούσιο το οπλοστάσιο των αστυνομικών στο Λος Άντζελες-Τα μέσα που χρησιμοποιούν κατά των διαδηλωτών