Έτοιμα τα τελικά κατασκευαστικά σχέδια για τα δύο γραμμικά πάρκα της Πάφου

Έτοιμα είναι τα τελικά κατασκευαστικά σχέδια για τα δύο γραμμικά Πάρκα της Πάφου, σύμφωνα με τον Δήμαρχο Πάφου, Φαίδωνα Φαίδωνος, ο οποίος έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες με ψηφιακή απεικόνιση του έργου. Τα δύο γραμμικά πάρκα θα δημιουργηθούν σε μια έκταση πέραν των δώδεκα χιλιομέτρων και στα δυο ρυάκια-ποταμούς, στα ανατολικά και δυτικά όρια του Δήμου Πάφου.

Ο κ. Φαίδωνος χαρακτήρισε το έργο ως σπουδαίας σημασίας και ως εκ τούτου απηύθυνε  έκκληση προς τις συνεμπλεκόμενες αρχές και υπηρεσίες για στενή συνεργασία και καλό συντονισμό, ώστε η «ωρίμανση» του έργου να ολοκληρωθεί σύντομα και να αρχίσουν οι κατασκευάστηκες εργασίες.

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Πάφου, η  δημιουργία των δύο πάρκων θα τονώσει το πράσινο στην αστική και ευρύτερη αστική περιοχή της πόλης Πάφου.

Σημειώνεται πως τα  δυο πάρκα σχεδιάσθηκαν στα όρια του Δήμου Πάφου με τον Δήμο Γεροσκήπου και τα Κονιά στα ανατολικά και με τις κοινότητες Χλώρακας, Έμπας και Μεσόγης στα δυτικά. Το ανατολικό πάρκο θα ξεκινά από την περιοχή του τερματικού κυκλικού κόμβου του αυτοκινητόδρομου Λεμεσού -  Πάφου και θα καταλήγει στην περιοχή Λιμνάρια, στην Κάτω Πάφο.

Το βορειοδυτικό πάρκο θα αρχίζει από την περιοχή  του Λυκείου Αγίου Νεοφύτου, θα περνά δυτικά της Συνοικίας Μουττάλου και θα καταλήγει στην περιοχή Διπλαρκάτζια, στα δημοτικά όρια Πάφου-Χλώρακας.

Όπως έχει αναφερθεί το κόστος εκτιμάται ότι θα ανέλθει γύρω στα επτά εκατομμύρια ευρώ και πέραν του καθαρισμού των ρυακιών, που σε κάποια σημεία σήμερα είναι απροσπέλαστα, θα δημιουργηθούν πεζοδρόμοι και τα ρυάκια θα μετατραπούν όχι μόνο σε πνεύμονες πρασίνου, αλλά και σε χώρους άθλησης και περιπάτου για ντόπιους και ξένους.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Εισήγηση ΣΠΟΛΜΗΚ προς ΥΠΕΣ για απευθείας έκδοση άδειας οικοδομής με πολεοδομική άδεια
Το Υπουργείο Υγείας προκήρυξε το Σχέδιο Κρατικών Ενισχύσεων Ήσσονος 2025
Απαγόρευση από 1η Σεπτεμβρίου ουσίας σε βερνίκια νυχιών, καλλυντικά
Ξεκινά η αποδοχή αιτήσεων για έκδοση μπλε κάρτας της ΕΕ-Όλες οι λεπτομέρειες
​​​​​​ Παραδόθηκε στην κυκλοφορία τμήμα του αυτοκινητόδρομου Λεμεσού-Σαΐττά
Εκκαθάρισε τις δηλώσεις εισοδήματς για το 2023 πριν την υποβολή νέων για το 2024 ο Έφορος Φορολογίας
Κατεβαίνει σε διαμαρτυρία την Τρίτη η ΠΟΓΟ έξω από τη Νομική μετά την καταδίκη του ΕΔΑΔ
Απαντά στην κριτική για την ειδική εκπαίδευση η ΥΠΑΝ-«Εργαζόμαστε εντατικά για τεκμηριωμένο νομοσχέδιο»
Προειδοποιήσει το Υπ. Υγείας για παράνομη κυκλοφορία φαρμακευτικών προϊόντων «Dysport» και «Botox»
Σε εικοσιτετράωρη απεργία τη Δευτέρα κατέρχονται οι Μεταφορείς Α’