Εκστρατεία Κλαδικής Καλλιτεχνών Θεάτρου ΣΗΔΗΚΕΚ ΠΕΟ για τα μέτρα που πλήττουν τον πολιτισμό

Η Κλαδική Καλλιτεχνών Θεάτρου ΣΗΔΗΚΕΚ ΠΕΟ αποφάσισε να προχωρήσει σε σειρά ενεργειών και δράσεων με σκοπό την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κόσμου για την «εξευτελιστική», όπως αναφέρει, μεταχείριση που τυγχάνουν τα ζητήματα που αφορούν στον πολιτισμό, αλλά και για τις οδυνηρές συνέπειες της παρούσας κατάστασης, οι οποίες, όπως λέει, κτυπούν πρώτα και κύρια τους καλλιτέχνες, τους ανθρώπους που υπηρετούν τον πολιτισμό.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, στο πλαίσιο της εκστρατείας, κάτω από το γενικό σύνθημα “Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ σε ασφυξία – we can’t breath”, οι καλλιτέχνες μέλη της Κλαδικής Καλλιτεχνών Θεάτρου της ΣΗΔΗΚΕΚ ΠΕΟ ενώνουν τις δυνάμεις τους με όλους τους ανθρώπους του πολιτισμού, οι οποίοι «αγανακτούν και αντιδρούν στις απαράδεκτες πολιτικές που αντιμετωπίζουν τον πολιτισμό ως κλοτσοσκούφι, ως αναγκαίο 'κακό', όπως αποκαλύπτεται ακόμα πιο ξεκάθαρα σήμερα από την αντιμετώπιση που τυγχάνουμε στις συνθήκες πανδημίας».

«Υψώνουμε μαζί τους φωνή αντίστασης απαιτώντας από την Πολιτεία να σταματήσει να προκαλεί τα αισθήματα μας και να αντικρύσει τον πολιτισμό και τους ανθρώπους που τον υπηρετούν με την αξιοπρέπεια που τους αρμόζει», αναφέρεται.

Διεκδικούν δυναμικά από την Πολιτεία να άρει τα παράλογα μέτρα που αφορούν τους χώρους Πολιτισμού και ζητούν την άμεση επαναλειτουργία των Θεάτρων.

«Δεν δικαιολογείται με τα σημερινά δεδομένα το λουκέτο στα θέατρα όταν ανάλογοι χώροι με αντικειμενικά υψηλότερο ρίσκο επαναλειτουργούν, τη στιγμή μάλιστα που είναι παραδεκτό ότι δεν έχει συνδεθεί η διάδοση του ιού με τη λειτουργία των θεάτρων, ούτε παραβιάσεις μέτρων προστασίας έχει παρατηρηθεί αλλά αντίθετα έχει διαπιστωθεί ότι τηρήθηκαν στο έπακρο», αναφέρεται.

Προστίθεται ότι οι εργαζόμενοι και οι φορείς που δραστηριοποιούνται στο χώρο του Πολιτισμού έχουν κτυπηθεί δραματικά από την πρώτη στιγμή εμφάνισης της πανδημίας και είναι αδιανόητο να μην συμπεριλαμβάνονται στις ανακοινώσεις για την αποκλιμάκωση των μέτρων και να τους αγνοούν. Είναι αδιανόητο, αναφέρεται επίσης, να περιορίζεται η κυβερνητική «φροντίδα και έγνοια» σε επιδόματα πείνας τα οποία δίδονται με υπερβολική καθυστέρηση και χωρίς να δίδονται σε όλους όσοι τα έχουν ανάγκη.

Τα μέλη της Κλαδικής έχουν τοποθετήσει πανό διαμαρτυρίας σε κεντρικά σημεία σε όλη τη Κύπρο, καθώς και σε πολιτιστικούς χώρους και πολιτειακά κτήρια ενώ σύντομα θα ανακοινωθούν και άλλες ενέργειες.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Η Χαμάς απάντησε θετικά στην πρόταση ΗΠΑ για κατάπαυση του πυρός 60 ημερών, με ανταλλαγή ομήρων
Εισήγηση ΣΠΟΛΜΗΚ προς ΥΠΕΣ για απευθείας έκδοση άδειας οικοδομής με πολεοδομική άδεια
Το Υπουργείο Υγείας προκήρυξε το Σχέδιο Κρατικών Ενισχύσεων Ήσσονος 2025
Σε αστυνομικούς σταθμούς οι έξι ανήλικοι για τα επεισόδια σε δομή-Αναζητούν χώρους διαμονής οι ΥΚΕ
Αναλαμβάνει την ευθύνη ο Αγγελίδης για το χαστούκι του ΕΔΑΔ αλλά... «Η έμπρακτη ανάληψη ευθύνης δεν συνάδει με την αποχώρησή μου»
Nordic Monitor: Η Τουρκία έστησε δίκτυο κατασκοπείας στην Ευρώπη με κονδύλια της ΕΕ
Νεκρός με τρεις σφαίρες στον λαιμό άνδρας στην Αγία Παρασκευή-«Κλειδί» για την υπόθεση η ταυτότητα του
Απαγόρευση από 1η Σεπτεμβρίου ουσίας σε βερνίκια νυχιών, καλλυντικά
Ξεκινά η αποδοχή αιτήσεων για έκδοση μπλε κάρτας της ΕΕ-Όλες οι λεπτομέρειες
​​​​​​ Παραδόθηκε στην κυκλοφορία τμήμα του αυτοκινητόδρομου Λεμεσού-Σαΐττά