Στήθηκε επιχείρηση για ακυβέρνητο σκάφος-Διασώθηκαν επτά πρόσωπα

Σε κινητοποίηση τέθηκε το μεσημέρι η Λιμενική & Ναυτική Αστυνομία, για εντοπισμό ακυβέρνητου σκάφους και διάσωση των εφτά επιβατών του, στη θαλάσσια περιοχή Λεμεσού.

Γύρω στις 2.25π.μ. σήμερα, λήφθηκε πληροφορία στην Αστυνομία, ότι ιστιοφόρο σκάφος αναψυχής, έπλεε ακυβέρνητο, λόγω μηχανικής βλάβης, στη θαλάσσια περιοχή κοντά στο Νέο Λιμάνι Λεμεσού. Σύμφωνα με την πληροφορία, το σκάφος παρασυρόταν από τον άνεμο και τα κύματα και έχρηζε άμεσης παροχής βοήθειας.

Για σκοπούς εντοπισμού του σκάφους, απέπλευσε άμεσα η Αστυνομική Άκατος «Αστραπή 30», ενώ κλήθηκε να πλεύσει στην περιοχή και η Αστυνομική Άκατος «Διόνυσος», η οποία βρισκόταν σε θαλάσσια περιπολία.

Γύρω στις 2.40π.μ., το ιστιοφόρο εντοπίστηκε περί τα 100 μέτρα από την είσοδο του Νέου Λιμανιού. Όπως διαπιστώθηκε το σκάφος παρασυρόταν από τα κύματα προς τον κυματοθραύστη και έχρηζε άμεσης ρυμούλκησης. Στον κυματοθραύστη, εντοπίστηκε ένας από τους επιβάτες του ιστιοφόρου, ο οποίος παραλήφθηκε από την άκατο «Αστραπή 30» και μεταφέρθηκε με ασφάλεια στη στεριά.

Το έργο της ρυμούλκησης ανέλαβε η Αστυνομική Άκατος «Διόνυσος», η οποία ρυμούλκησε το σκάφος με ασφάλεια στη Μαρίνα Λεμεσού. Οι εφτά επιβάτες του ιστιοφόρου είναι καλά στην υγεία τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Κουκουλοφόροι μπούκαραν σε φούρνο, πρόταξαν μαχαίρι και άρπαξαν την ταμειακή μηχανή
Δεκαεξάχρονος απουσιάζει από το χώρο διαμονής του στη Λευκωσία (pic)
Χειροπέδες και σε 36χρονο για την εισαγωγή ναρκωτικών μέσα σε πακέτα με μπισκότα και τσίχλες
Χάθηκαν τα ίχνη 15χρονου από το χώρο διαμονής του στη Λευκωσία (pic)
Ξεκίνησε από την εστία κουζίνας και επεκτάθηκε στην οροφή η φονική πυρκαγιά με θύμα τον 27χρονο
Σε καταστολή 75χρονος-Παρασύρθηκε σε ποδηλατικό αγώνα στην προσπάθειά του να διασταυρώσει το δρόμο
Μάχη για τη ζωή δίνει 18χρονος-Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και υπέστη εγκεφαλική αιμορραγία
Παιδιά με αποσκευές γεμάτες θλίψη, πόνο και πληγές-Οι ευχές για δικαιώματα και η σκληρή πραγματικότητα
Καμία ανησυχία στην Κύπρο από τη μετάλλαξη δότη σπέρματος στο Βέλγιο-Πώς λειτουργεί το σύστημα ελέγχου
Προηγείται η ανακουφιστική φροντίδα πριν την ευθανασία-Η ανάγκη για θεσμοθέτηση και ισότιμη πρόσβαση