Έρευνα στο εργοστάσιο εμβολίων της AstraZeneca κατόπιν αιτήματος της Κομισιόν

Κατόπιν αιτήματος της Κομισιόν, ο Ομοσπονδιακός Οργανισμός Φαρμάκων διενήργησε επιθεώρηση στον τόπο παραγωγής εμβολίων της AstraZeneca στο Βέλγιο αναφέρει η βελγική εφημερίδα De Standaard και συμπληρώνει ότι αυτό επιβεβαιώνεται από το γραφείο του υπουργού Υγείας Φρανκ Βαντενμπρούκε. Ο στόχος είναι «να βεβαιωθούμε ότι η καθυστέρηση παράδοσης των εμβολίων οφείλεται πράγματι σε πρόβλημα παραγωγής στη μονάδα του Βελγίου», σύμφωνα με το γραφείο του Υπουργού Υγείας.

Η επιθεώρηση, σημειώνει η De Standaard, διεξήχθη σε συνεργασία με άλλες χώρες, «έτσι ώστε να υπάρχει πλήρης διαφάνεια και αντικειμενικότητα», λέει εκπρόσωπος του Βαντενμπρούκε προσθέτοντας ότι «Βέλγοι εμπειρογνώμονες εξετάζουν τώρα τα στοιχεία που συλλέχθηκαν, μαζί με εμπειρογνώμονες από την Ολλανδία, την Ιταλία και την Ισπανία». Παράλληλα, όπως αναφέρει το άρθρο, θα συνταχθεί έκθεση το συντομότερο δυνατό, αν και μπορεί να απαιτηθούν «μερικές ημέρες».

Ένταση με φαρμακευτικές για το εμβόλιο κορονοϊού

Τις τελευταίες εβδομάδες η ένταση μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ενωσης και των εταιρειών παραγωγής του εμβολίου κατά του κορονοϊού βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα. Πρόσφατο κεφάλαιο είναι αυτό που άνοιξε με την ανακοίνωση της AstraZeneca πως θα μειώσει κατά 60% τις παραδοτέες δόσεις του εμβολίου, επικαλούμενη προβλήματα στην παραγωγή.

Επιπλέον, η Ευρωπαϊκή Ενωση είναι ενοχλημένη, καθώς υποψιάζεται πως μέρος των εμβολίων που προορίζονταν για τα 27 κράτη-μέλη της κατέληξε σε άλλες χώρες. Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Πασκάλ Σοριότ, όμως, διέψευσε κατηγορηματικά πως έγινε κάτι τέτοιο. Ο ίδιος επεσήμανε πως η συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών δεν είναι δεσμευτική ως προς το χρονικό πλαίσιο παράδοσης των εμβολίων κατά του κορονοϊού.

Πηγή: ethnos.gr

Δειτε Επισης

Πώς εξελίσσεται ο πόλεμος στην Ουκρανία-Οι στόχοι του Πούτιν και οι δυνατότητες του Κιέβου
Ολοκληρώθηκαν οι συνομιλίες στο Κάιρο-Αργοσβήνουν οι ελπίδες για εκεχειρία στη Γάζα
ΒΙΝΤΕΟ: Έφοδος της Ισραηλινής Αστυνομίας στα γραφεία του Al Jazeera
ΒΙΝΤΕΟ: Στους 66 οι νεκροί από τις πλημμύρες στη Βραζιλία-Εκατοντάδες αγνοούμενοι
Κλιμακώνουν οι Ισραηλινοί στη Γάζα-Προανήγγειλε χτύπημα στη Ράφα σύντομα ο υπουργός Άμυνας
Στην Ευρώπη μετά από πέντε χρόνια ο Σι Τζινπίνγκ-Κρίσιμες επαφές με Μακρόν για τις σχέσεις ΕΕ με Κίνα
Το Ισραήλ έκλεισε τη ζώνη διέλευσης ανθρωπιστικής βοήθειας προς τη Γάζα μετά την επίθεση από ρουκέτες
Νετανιάχου: Αν τελειώσει τώρα ο πόλεμος στη Γάζα, η Χαμάς θα παραμείνει στην εξουσία
Αμετακίνητοι στις θέσεις τους Νετανιάχου και Χανίγια-Σε εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις για πιθανή εκεχειρία
Λουκέτο στο Al Jazeera αποφάσισε το Υπουργικό Συμβούλιο του Ισραήλ