Κομισιόν: Θα συνεχιστούν οι επαφές με την AstraZeneca για την επίλυση των προβλημάτων στα εμβόλια

Οι επαφές με την AstraZeneca θα συνεχιστούν ανέφερε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Ερίκ Μαμέρ τονίζοντας ότι η Επιτροπή θα εξακολουθήσει να έχει συνεργασία με την εταιρεία για να λυθούν τα προβλήματα.

Παράλληλα, ο Ερίκ Μαμέρ, επανέλαβε ότι έχει ζητηθεί γραπτώς από την AstraZeneca να δημοσιοποιηθεί το συμβόλαιο που έχει υπογραφεί και το ζήτημα «βρίσκεται υπό συζήτηση».

«Έφοδος» με εντολή της Κομισιόν στις εγκαταστάσεις της AstraZeneca στο Βέλγιο

Ένα ακόμη επεισόδιο στο... σίριαλ της διένεξης της ΕΕ με την AstraZeneca διαδραματίστηκε εν τω μεταξύ στο Βέλγιο, αυτή τη φορά, σύμφωνα με δημοσιεύματα και πληροφορίες από τον Τύπο της χώρας.

Κατόπιν αιτήματος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο Ομοσπονδιακός Οργανισμός Φαρμάκων διενήργησε επιθεώρηση στον τόπο παραγωγής εμβολίων της AstraZeneca στο Βέλγιο, αναφέρει συγκεκριμένα η βελγική εφημερίδα De Standaard και συμπληρώνει ότι αυτό επιβεβαιώνεται από το γραφείο του υπουργού Υγείας, Φρανκ Βαντενμπρούκε.

Ο στόχος είναι «να βεβαιωθούμε ότι η καθυστέρηση παράδοσης των εμβολίων οφείλεται πράγματι σε πρόβλημα παραγωγής στη μονάδα του Βελγίου», σύμφωνα με το γραφείο του υπουργού Υγείας.

Πηγή: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Δειτε Επισης

Αναστάτωση σε διάφορες περιοχές της Κύπρου, ορατοί οι πύραυλοι του Ιράν στο Ισραήλ-Δείτε βίντεο
Πληροφορίες ότι σκοτώθηκε ο αρχηγός των Χούθι-Χτυπά και την Υεμένη το Ισραήλ
ΒΙΝΤΕΟ: Νέες ιρανικές πυραυλικές επιθέσεις σε διάφορες περιοχές στο Ισραήλ-Ήχησαν σειρήνες στη Χάιφα
Ξεκαθαρίζει το Ην. Βασίλειο-«Δεν έχουμε εμπλοκή στις επιχειρήσεις του Ισραήλ, ανησυχούμε για αντίποινα από το Ιράν»
Βίντεο από την ισραηλινή επίθεση στην Τεχεράνη και το στρατηγικό λιμάνι του Μπαντάρ Αμπάς
BINTEO: Διεκόπη η παραγωγή φυσικού αερίου σε τμήμα του κοιτάσματος South Pars μετά από ισραηλινή επίθεση
Απαντά στο Ιράν ο Στάρμερ-«Στέλνουμε περαιτέρω πολεμικά αεροσκάφη για αντιμετώπιση απειλών σε Ιράκ και Συρία»
Το Ισραήλ βυθίζει τη Μέση Ανατολή σε έναν επικίνδυνο κύκλο βίας καταγγέλλει η Τεχεράνη
Σειρά τηλεφωνικών επικοινωνιών με ηγέτες και Κόστα για τον Πρόεδρο-Επανέλαβε τη θέση της ΚΔ υπέρ αποκλιμάκωσης
Ερντογάν : To Iσραήλ είναι βασική απειλή για τη σταθερότητα και την ασφάλεια της περιοχής