Μετά τις αντιδράσεις προανήγγειλε στήριξη των ανθρώπων του πολιτισμού ο Προδρόμου

Ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας κ. Πρόδρομος Προδρόμου προέβη σήμερα, στο Υπουργείο, σε δηλώσεις στα ΜΜΕ για θέματα Αθλητισμού και Πολιτισμού.

Συγκεκριμένα, ο κ. Προδρόμου ανέφερε: «Έχουμε υπόψη τις ιδιομορφίες που υπάρχουν στην απασχόληση και τη δραστηριότητα στον χώρο του Πολιτισμού.

Έχουμε μελετήσει το θέμα, συγκεντρώθηκαν στοιχεία και ετοιμάζεται μια συνολική Πρόταση, σε συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομικών, ούτως ώστε να στηρίξουμε τόσο τους εργαζόμενους -καλλιτέχνες και άλλους εργαζόμενους-  όσο και τους πολιτιστικούς φορείς, τους οργανισμούς που δραστηριοποιούνται στον χώρο του Πολιτισμού.

Στο Υπουργικό Συμβούλιο την ερχόμενη εβδομάδα θα έχουμε δέσμη μέτρων, ούτως ώστε να δώσουμε πρόσθετη εισοδηματική ενίσχυση στους ανθρώπους, τους εργαζόμενους, και ταυτόχρονα να στηρίξουμε και τους φορείς, οργανισμούς που δραστηριοποιούνται στον τομέα, έτσι που να διατηρηθούν σε ετοιμότητα για την επαναδραστηριοποίηση.

Όσον αφορά στην επαναδραστηριοποίηση, επειδή είναι κοινή συνείδηση ότι μας χρειάζεται η πολιτιστική δραστηριότητα, χρειάζεται στον κόσμο και την κοινωνία, αφού οι επιπτώσεις της πανδημίας δεν είναι μόνο υγειονομικές και οικονομικές, αλλά ευρύτερα κοινωνικές και σίγουρα επηρεάζεται και η ψυχολογία μας, η κατάσταση πνεύματος των ανθρώπων, γι’ αυτούς τους λόγους θα επιδιώξουμε την επαναδραστηριοποίηση με τις πολιτιστικές εκδηλώσεις στις επόμενες φάσεις της άρσης των μέτρων, στον βαθμό που θα το επιτρέπουν οι υγειονομικές συνθήκες. 

Σχετικά με τους εργαζόμενους στον χώρο του Αθλητισμού, θέλω να διευκρινίσω ότι στη βάση της χτεσινής Απόφασης του Υπουργικού Συμβουλίου ξεκινά για να εφαρμοσθεί σχέδιο εισοδηματικής ενίσχυσης. Υπάρχει το διαθέσιμο κονδύλι και η ενίσχυση θα γίνει μέσα από Σχέδιο που θα εφαρμόσει ο Κυπριακός Οργανισμός Αθλητισμού (Κ.Ο.Α.) μέσω των αθλητικών φορέων, σωματείων κ.λπ. Θα δοθεί δηλαδή μια εισοδηματική ενίσχυση στους εργαζόμενους ανάλογη με το γενικότερο Σχέδιο που εφαρμόζεται από την Κυβέρνηση, ανάλογα δηλαδή με τις απολαβές τους».

Δειτε Επισης

Σκότωσε τη μητέρα του και προσπάθησε να κρύψει το πτώμα με τη βοήθεια του ξαδέλφου του ο 21χρονος
«Έφοδος» Προέδρου στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου-Μήνυμα στήριξης προς τα νοσοκομεία
Οικογενειακή τραγωδία στη Λάρισα-Εικοσιενάχρονος σκότωσε τη μητέρα του (pics)
Τι προβλέπει η εκεχειρία για τους δασμούς μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας
Υποβολή σχολίων ΚΔ για αξιολόγηση από ΣτΕ εφαρμογής Σύμβασης Πλαίσιο για Προστασία Εθνικών Μειονοτήτων
Η ανακοίνωση των Δημοσίων Έργων για τα... 20 εκατοστά στη Γέφυρα της Καλαβασού
Απουσιάζει από την οικία του στο Κίτι ο 44χρονος Μιχαλάκης (pic)
Διαβούλευση Υπ. Παιδείας για αναγνώριση στρατιωτικής θητείας σε εκπαιδευτικούς κρατών ΕΕ
Δεν κλειδώνει η ληστεία πίσω από τα μαχαιρώματα 35χρονου-Όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά
Θέλουν να βγουν και από πάνω στα κατεχόμενα μετά την καταδίκη για σφετερισμό-Αντίποινα με απειλές για πλήρες άνοιγμα Βαρωσιού