Αποφάσισε ίδρυση νέου Υφυπουργείου το Υπουργικό-Αναλαμβάνει τις υπηρεσίες κοινωνικής ευημερίας

Την ίδρυση Υφυπουργείου Κοινωνικής Πρόνοιας, αποφάσισε μεταξύ άλλων στην σημερινή του συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο. Σύμφωνα με τον αναπληρωτή κυβερνητικό εκπρόσωπο, Παναγιώτη Σεντώνα το νέο Υφυπουργείο θα αναλάβει υπηρεσίες που μέχρι σήμερα βρίσκονταν στο Υπουργείο Εργασίας.

Σκοπός του νομοσχεδίου όπως ανέφερε ο κ. Σεντώνας, είναι η ίδρυση Υφυπουργείου Κοινωνικής Πρόνοιας, ως αποτέλεσμα μετεξέλιξης των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας του Υπουργείου Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, με πολιτικό προϊστάμενο τον Υφυπουργό Κοινωνικής Πρόνοιας.

Κύριες αρμοδιότητες του Υφυπουργείου θα είναι, μεταξύ άλλων, η υποβολή και υλοποίηση προτάσεων για τη χάραξη και εφαρμογή εθνικής πολιτικής για το πεδίο αρμοδιοτήτων του Υφυπουργείου, καθώς και η διαμόρφωση κατάλληλου θεσμικού πλαισίου για τη διασφάλιση συνθηκών κοινωνικής συνοχής και κοινωνικής αλληλεγγύης.

Στις αρμοδιότητες του Υφυπουργείου τονίζει ο κ. Σεντώνας εντάσσεται η παροχή κοινωνικής προστασίας, η επίτευξη κοινωνικής ενσωμάτωσης και η προώθηση της ισότητας των ευκαιριών για όλους τους πολίτες. «Το νέο Υφυπουργείο θα επιλαμβάνεται θεμάτων, όπως είναι η καταπολέμηση του κοινωνικού αποκλεισμού, καθώς και η χάραξη, ο συντονισμός και η υλοποίηση πολιτικών για τη διασφάλιση αξιοπρεπούς επιπέδου διαβίωσης σε όλους όσοι διαμένουν νόμιμα στην Κυπριακή Δημοκρατία.

Το υπό αναφορά νομοσχέδιο θα κατατεθεί εντός των ημερών από την Υπουργό Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων στη Βουλή των Αντιπροσώπων».

Δειτε Επισης

Τραμπ στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ-«Είμαι πολύ περήφανος για το Ιράν και το Ισραήλ, η εκεχειρία πάει πολύ καλά»
Στη Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου ο Πρόεδρος-Στην ατζέντα η κατάσταση στη Μέση Ανατολή
Σύσκεψη υπό τον Χριστοδουλίδη με τους προέδρους των ΕΟΑ-«Δεν είμαστε ακόμη στο σημείο που θέλουμε»
Η Χαμάς υποστηρίζει ότι οι συνομιλίες για την κατάπαυση του πυρός στη Γάζα εντατικοποιήθηκαν
Πανηγυρίζει για «σπουδαία νίκη» ο Τραμπ-«Το Ισραήλ δεν θα συνεχίσει, δύσκολο για το Ιράν να ξαναφτιάξει πυρηνικά»
Κατανάλωσε σακουλάκι νικοτίνης και έχασε τις αισθήσεις του 15χρονος-«Απαγορεύεται η αγορά και η πώληση»
Αποσύρεται από την κυπριακή αγορά κατεψυγμένο φιλέτο στήθους πάπιας λόγω σαλμονέλας
Το ιρανικό Kοινοβούλιο ενέκρινε νομοσχέδιο για την αναστολή συνεργασίας με τον ΟΗΕ για τα πυρηνικά
Κάνει λόγο για αντισημιτική ρητορική στο δημόσιο λόγο στην Κύπρο ο Ισραηλινός Πρέσβης
Καταζητεί τον 49χρονο Ευθυμίου για τον εντοπισμό όπλου και φυσιγγίων σε υποστατικό η Αστυνομία (pic)