Ένταξη της νέας γενιάς στην αγορά εργασίας

Πολυδιάστατα είναι τα οφέλη για φοιτητές και επιχειρήσεις που προκύπτουν μέσα από την λειτουργία των Γραφείων Διασύνδεσης των Πανεπιστημίων. Συμβάλλοντας στην καταπολέμηση της ανεργίας ανάμεσα στους νέους, τα Γραφεία Διασύνδεσης των Πανεπιστημίων δημιουργούν συνθήκες ευκολότερης πρόσβασης και ένταξής της νέας γενιάς στην αγορά εργασίας. Στο Έργο συμμετέχουν τα τρία δημόσια και τα πέντε ιδιωτικά Πανεπιστήμια που δραστηριοποιούνται στην Κύπρο, και συγκεκριμένα: το Πανεπιστήμιο Κύπρου, το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου, το Πανεπιστήμιο Frederick, το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, το Πανεπιστήμιο Νέαπολις Πάφου και το UCLan Cyprus.

Η Μαρία Παντελή, φοιτήτρια Βιολογικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, εκμεταλλεύτηκε το έργο των Γραφείων Διασύνδεσης Πανεπιστημίων με την Αγορά Εργασίας και τοποθετήθηκε στο χημείο Medifos Center of Laboratory Medicine and Molecular Diagnosis. Σε συνέντευξη της στην εκπομπή «2 be connected» μας παρουσιάζει την εμπειρία της.

Ποια ήταν η εμπειρία σας κατά την τοποθέτησή σας στο χημείο Medifos Center of Laboratory Medicine and Molecular Diagnosis, στο πλαίσιο του Έργου «Γραφεία Διασύνδεσης Πανεπιστημίων με την Αγορά Εργασίας;»
-Σπουδάζω Βιολογικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, και μέσω του Έργου των Γραφείων Διασύνδεσης Πανεπιστημίων με την Αγορά Εργασίας, τοποθετήθηκα στο χημείο Medifos Center of Laboratory Medicine and Molecular Diagnosis. H εμπειρία ήταν πραγματικά μοναδική, αφού μου δόθηκε η ευκαιρία, σε προπτυχιακό στάδιο, να καταλάβω την έννοια του εργασιακού χώρου, να είμαι μέλος μιας ομάδας με την οποία συνεργάζομαι και να αναλαμβάνω τις ευθύνες των εργασιών που εκτελώ.

Κατά πόσο το Έργο «Γραφεία Διασύνδεσης Πανεπιστημίων με την Αγορά Εργασίας» πιστεύετε ότι θα σας βοηθήσει στη μελλοντική σας επαγγελματική αποκατάσταση;
-Μετά από την ευκαιρία που μου δόθηκε, ξέρω πλέον πως να ψάχνω για δουλειά, πως να αντιμετωπίζω ενδεχόμενες συνεντεύξεις και ξέρω πλέον πως μπορώ με τις δικές μου γνώσεις και ικανότητες, να συνδράμω στην επίτευξη των στόχων οποιασδήποτε ομάδας μου δοθεί η ευκαιρία να συνεργαστώ. Εννοείται ότι όλα αυτά, είναι μικρά λιθαράκια που στοχεύουν, σταδιακά, σε μια επιτυχημένη επαγγελματική αποκατάσταση.

Ποια οφέλη αποκομίσατε και τι θα συμβουλεύατε έναν άλλο φοιτητή που ενδεχομένως θα ήθελε να λάβει μέρος στο συγκεκριμένο Έργο;
-Το μεγαλύτερο από τα πολλά οφέλη που έχω αποκομίσει είναι το γεγονός, ότι πλέον είμαι κατατοπισμένη για την μετέπειτα πορεία των σπουδών μου που πρόκειται να ακολουθήσω, αφού μέσα από την πρακτική μου γνώρισα κλάδους της Βιολογίας που μου κίνησαν το ενδιαφέρον και θα μπορούσα να ασχοληθώ μαζί τους για το υπόλοιπο της ζωής μου. Η συμβουλή μου σε οποιονδήποτε φοιτητή ενδιαφέρεται να λάβει μέρος είναι απλά «τόλμησε!» γιατί όχι μόνο δεν έχει να χάσει απολύτως τίποτα, αλλά αντιθέτως έχει να κερδίσει γνώσεις και εμπειρίες που δύσκολα αποκτώνται με άλλο τρόπο.

Δειτε Επισης

Έφυγε από τη ζωή ο ιστορικός, συγγραφέας και σκηνοθέτης, Άντρος Παυλίδης
Πορτοκαλί προειδοποίηση με τη θερμοκρασία στους 43 βαθμούς
Ξανά στο όριο η ζήτηση ρεύματος, έσπασε ρεκόρ τη Δευτέρα-Ορατός ο κίνδυνος για εκ περιτροπής περικοπές
Οι χαμηλοί όροι των Παγκυπρίων Εξετάσεων επαναφέρουν ξανά την ανάγκη για μείωση της ύλης
Βρήκαν προβλήματα, αλλά έθεσαν σε εφαρμογή την πρώτη αφαλάτωση-Επιχειρούν ενεργοποίηση και των υπολοίπων
Αυτοί είναι οι μαγικοί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ για τα €14.500.000
Πορεία αλληλεγγύης, διεκδίκησης και αλλαγής από τον Σπάβο μετά τις καταδίκες του ΕΔΑΔ
Ενημέρωσε το Συμβούλιο ΕΕ για το πρόγραμμα επιστροφών της ΚΔ ο Ιωαννίδης
ΒΙΝΤΕΟ: Σε λειτουργία η πρώτη αφαλάτωση από τα ΗΑΕ-Ευχαριστίες Παναγιώτου
Τοποθετείται η κόρη του Πεύκιου Γεωργιάδη για την κατάρρευση του κτηρίου στη Μακαρίου-«Δεν έπεσε αμαχητί»