Διασώθηκε το φλαμίνγκο που εντοπίστηκε πυροβολημένο στο Παραλίμνι

Διασώθηκε το φλαμίνγκο που την περασμένη Παρασκευή εντοπίστηκε πληγωμένο από πυροβολισμό στη φτερούγα και στο αριστερό μάτι.

Με ανάρτηση της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η μη κυβερνητική οργάνωση Bird Life Cyprus αναφέρει ότι «την περασμένη Παρασκευή, κατά τη διάρκεια καταγραφών στη Λίμνη Παραλιμνίου, εντοπίστηκε ένα πληγωμένο Φλαμίνγκο εντός της λίμνης. Έπειτα από συνεννόηση με την Υπηρεσία Θήρας και Πανίδας, έγινε κατορθωτό να διασωθεί το φλαμίνγκο και να μεταφερθεί σε εξειδικευμένο κτηνίατρο».

Προστίθεται ότι «η ακτινογραφία έδειξε ότι το πουλί είχε σκάγια στο πόδι, στη φτερούγα και στο μάτι και έλαβε την απαραίτητη φροντίδα, ενώ έγινε επίσης χειρουργική επέμβαση για να αντιμετωπιστούν τα πολλαπλά κατάγματα που προκάλεσε ο πυροβολισμός στη φτερούγα. Το φλαμίνγκο αναρρώνει στο Κέντρο Περίθαλψης της Άγριας Ζωής της Υπηρεσίας Θήρας και Πανίδας, αλλά ο πυροβολισμός και η ζημιά που προκάλεσε έχουν στοιχίσει στο πουλί το αριστερό του μάτι, αλλά και την ελευθερία του, καθώς η φτερούγα έχει τραυματιστεί ανεπανόρθωτα».

Σύμφωνα με την Bird Life Cyprus «αν και περιοχή Natura 2000, η Λίμνη Παραλιμνίου είναι μια υποβαθμισμένη περιοχή που υποφέρει από σοβαρή ενόχληση, έλλειψη ουσιαστικής προστασίας και σωστής διαχείρισης».

Εξάλλου ο Κυνηγετικός Σύλλογος Παραλιμνίου με δική του ανάρτηση στα ΜΚΔ εκφράζει «λύπη και αποτροπιασμο» για το συμβάν. «Καταδικάζουμε τέτοιες ενέργειες και επισημαίνουμε ότι από την πρώτη μέρα εμφάνισης των πανέμορφων επισκεπτών στην περιοχή μας, μέλη του Συλλόγου σε συνεργασία με την Υπηρεσία Θήρας και Πανίδας διενεργούν συνεχείς περιπολίες στη λίμνη», αναφέρει.

Σημειώνει ακόμα ότι «δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι ήταν το μοναδικό επεισόδιο σε μια περίοδο όπου εκατοντάδες συναδέλφοι κυνηγοί ασκούν το άθλημα στη συγκεκριμένη περιοχή χωρίς παρατράγουδα». Υπάρχει νομοθεσία που διέπει τέτοιου είδους παρανομίες με αυστηρότατες ποινές, αναφέρει ο Κυνηγετικός Σύλλογος Παραλιμνίου προσθέτοντας ότι «παραμένουμε σε επαγρύπνηση για σύλληψη και καταδίκη των ενόχων».

Εν τω μεταξύ με ανακοίνωση του ο Δήμος Δερύνειας αναφέρει ότι «το κυνήγι στη νεκρή ζώνη απαγορεύεται. Τα Ηνωμένα Έθνη ενημερώνουν ότι οποιαδήποτε επιθετική ή απειλητική συμπεριφορά κυνηγών εναντίον των υπευθύνων ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών ή αμάχων θα αναφέρεται από την Αστυνομία των Ηνωμένων Εθνών - UNPOL στις τοπικές αρχές για άμεση και ορθή δίωξη σύμφωνα με το Νόμο».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Παραδέχεται τα προβλήματα στο ΓεΣΥ ο Δαμιανός-«Σύμφωνα με διεθνείς μελέτες δεν θα καταρρεύσει»
Βγαίνει μπροστά το Υπ. Ενέργειας για απότομη αύξηση στα καύσιμα-«Θα ληφθούν μέτρα αν δεν αιτιολογείται»
Καλοκαιριάτικες βροχές και καταιγίδες αναμένονται σήμερα-Στους 35 βαθμούς η θερμοκρασία
Οι αυξήσεις σε βασικά καταναλωτικά αγαθά πιέζουν ασφυκτικά τα νοικοκυριά-Προμηνύεται δύσκολο καλοκαίρι
Περίπου 70.000 μονάδες αίματος ετησίως από εθελοντική αιμοδοσία στην Κύπρο
Δέσμευση Γραφείου Επιτρόπου Περιβάλλοντος να αξιοποιήσει πορίσματα τριημέρου για Ξηρολιθική Κληρονομιά
Ακυρώθηκαν πάνω από δέκα πτήσεις προς και από τη Λάρνακα λόγω της κατάστασης στη Μέση Ανατολή
Κοντά στους 40 βαθμούς ο υδράργυρος-Πέφτει η θερμοκρασία, αναμένονται βροχές από την Κυριακή
Ενισχύονται τα μέσα ενάντια στον αιφνίδιο θάνατο στις ορεινές περιοχές-Παραδίδονται 15 ακόμη απινιδωτές
Ο Δένδιας μιλά για την «Αόρατη Συνωμοσία» που οδήγησε στη δολοφονία του Αμερικανού Πρέσβη στην Κύπρο