Κύπρος και Ελλάδα πραγματοποίησαν την κοινή άσκηση Έρευνας-Διάσωσης «ΣΑΛΑΜΙΣ - 02/21»

Πραγματοποιήθηκε χθες Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου 2020, κοινή άσκηση Έρευνας και Διάσωσης (Ε-Δ), μεταξύ Κύπρου και Ελλάδας με την ονομασία «ΣΑΛΑΜΙΣ - 02/21». Η άσκηση πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στη θαλάσσια περιοχή της Κύπρου, εντός της περιοχής ευθύνης Έρευνας - Διάσωσης της Κυπριακής Δημοκρατίας, με τη συμμετοχή της ελληνικής Φρεγάτας «Ύδρα» και ελικοπτέρου AW-139 της 460 Μοίρας Ε-Δ της Διοίκησης Αεροπορίας του ΓΕΕΦ.

Τον συντονισμό και τον επιχειρησιακό έλεγχο των Αεροναυαγοσωστικών Μέσων που έλαβαν μέρος στην άσκηση είχε το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΚΣΕΔ), σε συνεργασία με το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού της Ελλάδος. Το σενάριο αφορούσε σε αεροδιακομιδή τραυματία από πλοίο στην ανοικτή θάλασσα και ως εκ τούτου τέθηκε σε εφαρμογή από το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας Διάσωσης το Εθνικό Σχέδιο Ε-Δ «ΝΕΑΡΧΟΣ» για την αντιμετώπιση του περιστατικού.

Η εν λόγω άσκηση αποτελεί τη δεύτερη προγραμματισμένη δραστηριότητα, εντός του 2021, η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο μιας μακρόχρονης συνεργασίας σε θέματα Ε-Δ, μεταξύ των δυνάμεων της Κυπριακής Δημοκρατίας και αεροναυτικών δυνάμεων της Ελλάδας που δραστηριοποιούνται στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

 

 

Δειτε Επισης

Ν. Ιωαννίδης: «Εργαστήριο» διεθνούς δικαίου η Κύπρος
Απορρίφθηκε η πρόταση νόμου για απαγόρευση εισφορών ΟΠΑΠ στα πολιτικά κόμματα
Έγιναν... Τούρκοι με την αύξηση των ποινών για σφετερισμό ε/κ περιουσιών στα κατεχόμενα-Ζητούν αντίποινα
Αυτό είναι το πόρισμα για το τρένο στα Τέμπη-«Έμφορτες με λαμαρίνες οι φορτάμαξες»
Ικανοποιούν μέχρι στιγμής την Κυπριακή Δημοκρατία οι διαπραγματεύσεις εντός ΕΕ για Συρία
«Το έκανα για να ησυχάσουμε»-Το ιδιόχειρο σημείωμα του 59χρονου για την τραγωδία στις Σέρρες
Ευχαριστεί Αναστασιάδη για αναφορές του ο Ακιντζί που ετοιμάζει βιβλίο για Κραν Μοντανά
Τριάντα έργα κόστους 112 εκ. ευρώ για την ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου εξήγγειλε ο ΠτΔ
Απειλές κατά ζωής για την υπόθεση των Τεμπών δέχθηκαν η Πρόεδρος και η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου
Προσέκρουσε σε τοίχο η Ντι Κάρλο-Άκουσε «το όραμα της λύσης δύο κρατών» από τους Τούρκους