Προς τοπικό lockdown στα κατεχόμενα λόγω αυξημένων κρουσμάτων

Πλήρη απαγόρευση κυκλοφορίας ή αλλιώς, λοκντάουν, στις περιοχές Λευκωσίας και Κερύνειας, λόγω των αυξημένων κρουσμάτων το τελευταίο διάστημα, προανήγγειλε ο «υπουργός υγείας», Αλί Πιλλί, ενώ οι τελικές αποφάσεις της ανώτερης επιτροπής λοιμωδών/μεταδοτικών ασθενειών του «υπουργείου» του αναμένονται να εγκριθούν ως μέτρα και να ανακοινωθούν από το «υπουργικό συμβούλιο» εντός της ημέρας.

Επίσης, ο «υπουργός παιδείας», Ολγκούν Αμτζάογλου ανακοίνωσε ότι από αύριο θα αρχίσει η εξ αποστάσεως (on line) εκπαίδευση για όλα τα σχολεία όλων των βαθμίδων. Σύμφωνα με τον ίδιο, χθες, πρώτη μέρα επαναλειτουργίας των σχολείων μετά από 3 εβδομάδες που ήταν κλειστά, το 28% των μαθητών, δεν προσήλθαν για μάθημα.

Όπως ανέφερε, 11.500 μαθητές και 1.100 εκπαιδευτικοί δεν προσήλθαν χθες στις τάξεις.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα με τα κρούσματα εντοπίζεται στην ευρύτερη περιοχή της Κερύνειας όπου τις τελευταίες 20 ημέρες καταγράφηκαν 205 περιστατικά και στην περιοχή της Λευκωσίας 117 κρούσματα.

Η επιτροπή των επιδημιολόγων του «υπουργείου υγείας», όπως και το «υπουργικό συμβούλιο», συνεδρίασαν και χθες, χωρίς όμως να καταλήξουν σε τελικές αποφάσεις.

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, οι τ/κ εφημερίδες σήμερα αναφέρουν ότι η επιτροπή πρότεινε όπως η απαγόρευση κυκλοφορίας τις νύχτες που αρχίζει από τις 22.00 να ξεκινά στις 20.00 και στις περιοχές Λευκωσίας και Κερύνειας, οι είσοδοι – έξοδοι να γίνονται ελεγχόμενα.

Στις προτάσεις της επιτροπής περιλαμβανόταν  και ο τερματισμός των μαθημάτων με φυσική παρουσία σε όλα τα «κρατικά» και ιδιωτικά σχολεία δημοτικής και μέσης εκπαίδευσης και η διεξαγωγή εξ αποστάσεως εκπαίδευσης μέχρι της 10 Φεβρουαρίου.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Γιωρκάτζης: Το Φθινόπωρο θα παραδοθεί ο αναπλασθείς χώρος παλαιού ΓΣΠ
Μεγαλύτερο αγοραστικό ενδιαφέρον συγκεντρώνουν τα διαμερίσματα-Καταγράφηκαν 421 πωλήσεις
Λιγότεροι από 4 στους 10 Κύπριους έχουν καλό επίπεδο χρηματοοικονομικών γνώσεων
Σε επ' αόριστον απεργία κατήλθαν εργαζόμενοι στο λιμάνι Λάρνακας
Στην Κύπρο 1.400 ασθενείς με αιμοσφαιρινοπάθειες
Στους 29 βαθμούς η θερμοκρασία-Παραμένει η σκόνη στη ατμόσφαιρα
Συνεχίζουν να μην καταγράφονται από την Αστυνομία οι διελεύσεις των επανεγκατασταθέντων-Χάνονται επιδόματα
Οι δικαιούχοι οικονομικής στήριξης στο «κτίΖΩ» και η επιπλέον βοήθεια που παρέχει το ΥΠΕΣ
Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ
Αυξημένη κίνηση στις υπεραγορές το Πάσχα, αλλά όχι σε άλλα καταστήματα λιανικής