Τα παραμύθια στον λαό, τα καθαρά χέρια του ΔΗΚΟ και η αναφορά Λιλλήκα που εξόργισε τον Βέργα

Ιδιαίτερα καυστικός σε ότι αφορά τη στάση του Δημοκρατικού Κόμματος στο θέμα των προϋπολογισμών, υπενθυμίζοντας και σκάνδαλα στα οποία είχαν εμπλακεί στελέχη του ΔΗΚΟ, εμφανίστηκε ο πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών, Γιώργος Λιλλήκας.

Μάλιστα οι έμμεσες αναφορές του Γιώργου Λιλλήκα, μιλώντας στο κρατικό ραδιόφωνο, έφεραν την αντίδραση του πρώην δημάρχου Πάφου, Σάββα Βέργα.

Ειδικότερα ο Γιώργος Λιλλήκας χαρακτήρισε τη στάση του ΔΗΚΟ ως «παραμύθια που πουλούν στο λαό. Αρχικά μας έλεγαν πως θα προκαλούσαν πολιτειακή κρίση και θα παραιτείτο η Κυβέρνηση, τώρα πήγαν στο δεύτερο παραμύθι ότι θα ανάγκαζαν την Κυβέρνηση να παραδώσει τους φακέλους».

Η πραγματικότητα, είναι άλλη είπε ο Γιώργος Λιλλήκας. «Αν το ΔΗΚΟ ήθελε να πατάξει τη διαφθορά και την διαπλοκή θα έπρεπε όταν παρουσιάζονταν σκάνδαλα να απαιτούσε την παραίτηση της κυβέρνησης. Αντί τούτου στήριζε την Κυβέρνηση Αναστασιάδη μέχρι φέτος. Συγκυβέρνησε με τον Νίκο Αναστασιάδη».

Μάλιστα, προχωρώντας ένα βήμα παρακάτω, ο κ. Λιλλήκας, υπενθύμισε σκάνδαλα με εμπλοκή του Δημοκρατικού Κόμματος. «Το ΔΗΚΟ είχε στις τάξεις του Δημάρχους που παρουσίαζε ως υποψήφιους με το σλόγκαν ‘’καθαρά χέρια’’ που κατέληξαν στη φυλακή για διαφθορά και διαπλοκή. Και δημοτικούς συμβούλους. Κατά συνέπεια ας μην μας κάνει εμάς μαθήματα για τη κάθαρσή της διαφθοράς. Ήταν και είναι μέρος αυτού του συστήματος», είπε.

Η αναφορά του Γιώργου Λιλλήκα, έφερε την άμεση αντίδραση του Σάββα Βέργα, ο οποίος απάντησε με ανάρτηση του στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης. «Να σας υπενθυμίσω ότι ο Σάββας Βέργας, όχι μόνο αναγνώρισε και παραδέχτηκε τα λάθη του, ζήτησε δημόσια συγνώμη και επέστρεψε πίσω τα λεφτά στην Κυπριακή Δημοκρατία,  όχι μόνο εξέτισε την ποινή του με όλες τις συνέπειες αλλά ξεκίνησε μια νέα ταπεινή  ζωή από την αρχή και επιθυμεί από όλους εσάς  επιτέλους να το σεβαστείτε....αν όχι εμένα τουλάχιστον τα παιδιά μου και την οικογένειά μου...», έγραψε φανερά ενοχλημένος, από τις αναφορές του προέδρου της Συμμαχίας Πολιτών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Λιλλήκας: Πιο κοινωνικό το πρόσωπο του προϋπολογισμού λόγω προτάσεων της Συμμαχίας

Δειτε Επισης

Από εφημερία 36 ωρών επέστρεφε η γιατρός που συγκρούστηκε με τον προαστιακό-Το βίντεο ντοκουμέντο
Τραγωδία στην Κένυα-Λιοντάρι κατασπάραξε κορίτσι 14 ετών
Το Ισραήλ ακύρωσε τις βίζες Γάλλων βουλευτών και ζητούν παρέμβαση του Μακρόν
Ιερέας έριξε πρώτος κροτίδες στην Κεφαλονιά-Λίγο πριν ακουστεί το πρώτο «Χριστός ανέστη»
Οι Χούθι κατηγορούν τις ΗΠΑ για 12 νεκρούς σε βομβαρδισμούς στη Σανάα
Εμπορικός πόλεμος: Η Κίνα μέμφεται χώρες που επιλέγουν τον «κατευνασμό» έναντι των ΗΠΑ
«Καμπανάκι» από τον ΠΟΥ: Οι περικοπές της βοήθειας των ΗΠΑ θα έχουν σοβαρές συνέπειες σε εμπόλεμες ζώνες
Σκόνη στην ατμόσφαιρα και νεφώσεις στο καιρικό μενού-Στους 27 βαθμούς η θερμοκρασία
Τρεις στρατιωτικοί σκοτώθηκαν στον Λίβανο από έκρηξη σε όχημα που μετέφερε πυρομαχικά
Συναγερμός για αεροπορικές επιδρομές στο Κίεβο-Αλληλοκατηγορίες για αθέτηση της πασχαλινής εκεχειρίας