Στα 585 τα νέα κρούσματα στην Ελλάδα- Άλλοι 28 θάνατοι

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 585 νέα κρούσματα της λοίμωξης του νέου κορωνοϊού (COVID-19) στην Ελλάδα, εκ των οποίων 7 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στα 151041, εκ των οποίων 52.1% άνδρες.

Κατά την ιχνηλάτιση βρέθηκε ότι 5822 (3.9%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 46487 (63.7%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

288 άτομα νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 ετών. 202 (70.1%) εκ των διασωληνωμένων είναι άνδρες. To 86.5%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.1059 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ από την αρχή της πανδημίας.

Τέλος, καταγράφηκαν 28 νέοι θάνατοι από τη νόσο COVID-19, φθάνοντας τους 5598 θανάτους συνολικά στη χώρα, εκ των οποίων 3302 (59.0%) άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 95.4% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Σε ότι αφορά τα PCR τεστ την Παρασκευή διενεργήθηκαν 12.579 και συνολικά 3.012.892, ενώ τα rapid test έγιναν 19,858 και συνολικά 917.739 (Σύνολο ημέρας PCR και Rapid τεστ =  32.437) (Δείκτης (%) θετικότητας ημέρας στο σύνολο PCR και Rapid τεστ = 1,80%)

Δειτε Επισης

Εντοπίστηκε σε ξενοδοχείο στην Αθήνα η Μουρτζούκου-Δεν γνώριζε για το ένταλμα σύλληψης
Τραγωδία με δύο νεκρούς 16χρονους στην Ελλάδα-Είχαν εξαφανιστεί, εντοπίστηκαν σε κοίτη ποταμού
Συνελήφθη η Ειρήνη Μουρτζούκου για τη δολοφονία των βρεφών στην Αμαλιάδα
Στo στενό κύκλο του καθηγητή στρέφονται οι έρευνες για τη δολοφονία στην Αγία Παρασκευή-Είχε συνεργό ο δράστης
Ψάχνουν αν εμπλέκεται τρίτο όχημα στο θανατηφόρο με τον 21χρονο-Πετάχτηκε από το παράθυρο η συνοδηγός
Η οριοθέτηση θαλάσσιων ζωνών στη συνάντηση Γεραπετρίτη-Χαφτάρ στη Λιβύη
«Απόβαση» μεταναστών σε παραλία με λουόμενους-Πάνω από 750 άνθρωποι έφτασαν σε Κρήτη και Γαύδο
Μυστήριο γύρω από τη δολοφονία του Πολωνού καθηγητή-Τι κατέθεσε η Ελληνίδα πρώην σύζυγός του
Σκηνές αρχαίας τραγωδίας στο Αγρινίο-Ο 21χρονος Θανάσης κάηκε ζωντανός και οι νοσηλευτές γονείς του τον αναγνώρισαν
Έρευνα στον ΟΠΕΚΕΠΕ ξεκίνησε η Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος στην Ελλάδα