Ανατροπή! Χειροπέδες στους ιδιοκτήτες της οικίας για τη χρυσή διάρρηξη και τον εμπρησμό

Ανατροπή στην υπόθεση κλοπής χρηματοκιβωτίου και εμπρησμού οικίας, που σημειώθηκε στις 26 Δεκεμβρίου, σε οικία στην Επισκοπή, με τις Αρχές να περνούν χειροπέδες στους ιδιοκτήτες της οικίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Κακόβουλη ενέργεια πίσω από τη φωτιά σε οικία-Ζημιές και σε νηπιαγωγείο

Σύμφωνα με την Αστυνομία, από εξετάσεις που έγιναν προέκυψε μαρτυρία ότι οι ιδιοκτήτες, ηλικίας 47 και 45 ετών, πιθανόν να ενέχονται στην υπόθεση και ο εμπρησμός της οικίας να έγινε για εξαπάτηση ασφαλιστικής εταιρείας.

Τα δύο πρόσωπα, μετά τη σύλληψή τους, οδηγήθηκαν στα γραφεία του ΤΑΕ Λεμεσού, όπου θα περάσουν από ανάκριση.

Λίγες ώρες αργότερα, οι Αρχές σε συνεργασία με την Αστυνομία των Βρετανικών Βάσεων, πέρασαν χειροπέδες και σε 32χρονο, εναντίον του οποίου προέκυψε μαρτυρία, για εμπλοκή του στην υπόθεση.

Υπενθυμίζεται ότι ο εμπρησμός της οικίας σημειώθηκε γύρω στις 11.30 το βράδυ της 26ης Δεκεμβρίου 2020.

Από τη φωτιά προκλήθηκαν εκτεταμένες ζημιές στην κατοικία και στο αυτοκίνητο του ιδιοκτήτη, το οποίο ήταν σταθμευμένο στην αυλή του σπιτιού.

Μετά από εξετάσεις που έγιναν στη σκηνή διαπιστώθηκε ότι του εμπρησμού είχε προηγηθεί η διάρρηξη της κατοικίας, από την οποία κλάπηκε ένα χρηματοκιβώτιο που περιείχε το χρηματικό ποσό των 180 χιλιάδων ευρώ, διάφορα χρυσαφικά, καθώς και δύο ρολόγια συνολικής αξίας 30.000 ευρώ.

Για την υπόθεση συνελήφθη 40χρονος, ενώ καταζητείται ο 23χρονος Φώτης Ιορδάνους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Προσπαθούν να εξαπατήσουν επιχειρήσεις μέσω τιμολογίων-Επιτήδειοι προσποιούνται τους προμηθευτές
Με την κατάθεση του κατάδικου στο Κακουργιοδικείο ο δεσμοφύλακας για το κυλικείο-Καταγγελία για εξαναγκασμό και πίεση από ανακριτές
Πρόστιμα σε νομικά και φυσικά πρόσωπα ύψους €20.250 για θανατηφόρο εργατικό στη Λεμεσό
Ελεύθερος Σύρος αιτητής ασύλου με απόφαση Ανωτάτου-«Παρατεταμένης και αδικαιολόγητης διάρκειας κράτηση»
Στο νοσοκομείο μοτοσικλετιστής μετά από τροχαίο στην Πάφο-Συγκρούστηκε με όχημα
Συγκλονισμός από τους τέσσερις νεκρούς στην άσφαλτο μέσα σε 24 ώρες-Τα ευρήματα των νεκροτομών
Έκλεισε λωρίδα στον αυτοκινητόδρομο Λάρνακας-Λευκωσίας λόγω τροχαίου ατυχήματος
Κατέθεσε η ΠΑΣΕΑ και ακολουθεί η Αστυνομία για τους TAKATA-«Σε κατασκευαστή και ΤΟΜ η ευθύνη για τις ανακλήσεις»
Εντοπίστηκαν σε υποστατικό κρυμμένα πακέτα με καπνό ναργιλέ- Πρόστιμο ύψους €12.000
Δεκάδες κροτίδες στην κατοχή νεαρών-Συνελήφθησαν δυο πρόσωπα