Εξαπάτησαν 61χρονο και του άρπαξαν εβδομήντα χιλιάδες μέσω διαδικτύου

Μετά τη χθεσινή καταγγελία 60χρονης για απάτη από μήνυμα που εμφανίζεται να προέρχεται από την Τράπεζα Κύπρου και την απώλεια 4.000 ευρώ από τον τραπεζικό της λογαριασμό, δυο ακόμα καταγγελίες έγιναν σήμερα στο ΤΑΕ Λεμεσού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Θύμα απάτης 60χρονη, απώλεσε 4.000 ευρώ από τον τραπεζικό της λογαριασμό

Σύμφωνα με την Αστυνομία, καταγγέλθηκε από 61χρονο στο ΤΑΕ Λεμεσού, ότι ανταποκρινόμενος σε μήνυμα που έλαβε και που θεώρησε ότι προερχόταν από την τράπεζα του, καταχώρησε τους προσωπικούς του αριθμούς σε ιστοσελίδα που έμοιαζε με αυτήν της Τράπεζας Κύπρου, καθώς και άλλα στοιχεία που του είχαν ζητηθεί. Λίγο αργότερα ενημερώθηκε ότι χρηματικό ποσό 70.000 ευρώ μεταφέρθηκε από τους τραπεζικούς του λογαριασμούς σε διάφορους τραπεζικούς λογαριασμούς του εξωτερικού.

Παρόμοιο περιστατικό κατήγγειλε σήμερα και μια 60χρονη, από τον λογαριασμό της οποίας κλάπηκε χρηματικό ποσό 4.000 ευρώ, ενώ χθες, το ίδιο ποσό είχε μεταφερθεί από λογαριασμό, επίσης 60χρονης, σε λογαριασμό τραπεζικού ιδρύματος στην Ολλανδία.

Θύματα παρόμοιας φύσης απάτης φαίνεται να έχουν πέσει και πολίτες στη Λευκωσία.

Η Αστυνομία καθώς και η Τράπεζα Κύπρου κάνουν έκκληση στο κοινό να μην ανταποκρίνεται σε τέτοιου είδους μηνύματα τα οποία αφορούν ευαίσθητες πληροφορίες, όπως κωδικό χρήστη και κωδικό πρόσβασης 1bank, κωδικούς μιας χρήσης (OTPs), αριθμούς και άλλες πληροφορίες καρτών.

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Τοποθέτηση Σαββίδη για κατάθεση νομοσχεδίων διαχωρισμού εξουσιών-«Ο ρόλος μου περιορίζεται στην νομική πτυχή»
Η παράνομη δίωξη του Σενέρ Λεβέντ ενώπιον της ΕΕ με παρέμβαση Μαυρίδη
Επιτήδειοι επιχειρούν να αποσπάσουν χρήματα από πολίτες για δήθεν χορηγία
Έπεσε ο πέλεκυς στην υπόθεση ανθρωποκτονίας του Δωρόθεου στα Λατσιά-«Επώδυνος θάνατος, υπέδειξαν αναλγησία»
Καταπέλτης το πόρισμα της Ερευνητικής Επιτροπής-Εισηγείται ποινικά αδικήματα για τρείς και πειθαρχικά σε πέντε
Περιπολία των Φοινικούδων από μέλη της αντιοχλαγωγικής ανακοίνωσε ο Πρόεδρος
Η ΕΛΑΣ εκτιμά ότι η Μουρτζούκου ευθύνεται και για τον θάνατο του Παναγιωτάκη-Θέλει ολοκληρωμένη ομολογία
Πυρκαγιά από μετασχηματιστή της ΑΗΚ στη Γαλάτα
Αθώοι από το εκ πρώτης όψεως Σήφης και Σπύρος για την δολοφονία Ανδρονίκου-«Καμία μαρτυρία για οργάνωση»
Ομόφωνο ψήφισμα καταδίκης της παράνομης δίωξης Σενέρ Λεβέντ από τη Βουλή