ΔΗΣΥ και ΟΣΑΚ συζήτησαν για θέματα ΓεΣΥ και αυτονόμηση των δημόσιων νοσηλευτηρίων

Η συναντίληψη ΔΗΣΥ και Ομοσπονδίας Συνδέσμων Ασθενών Κύπρου (ΟΣΑΚ) για τα θέματα τα οποία αφορούν το ΓεΣΥ και την αυτονόμηση των δημόσιων νοσηλευτηρίων καθώς και οι ανησυχίες για την προστασία της ποιότητας των υπηρεσιών υγείας, διαφάνηκε σε τηλεσυνεδρίαση την οποία είχε χθες ο Πρόεδρος και τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΟΣΑΚ με τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ομοσπονδίας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ΟΣΑΚ και ΔΗΣΥ συμφώνησαν την από κοινού προώθηση τεσσάρων πυλώνων που είναι η εισαγωγή ποιοτικών παραμέτρων λειτουργίας των Πρωτοβάθμιων ιατρών του ΓεΣΥ, η τάχιστη λειτουργία Εθνικού Κέντρου Κλινικής Τεκμηρίωσης, η δημιουργία νομικού πλαισίου αξιολόγησης, εκπαίδευσης και επάρκειας γιατρών και η άμεση προώθηση του εκσυγχρονισμού και της αυτονόμησης των δημοσίων νοσηλευτηρίων.

Επιπρόσθετα συμφωνήθηκε, σύμφωνα με την Ομοσπονδία, να ακολουθήσει νέα συνάντηση σύντομα κατά την οποία θα αποφασιστούν και προγραμματιστούν δράσεις οι οποίες αφορούν τον τομέα της υγείας σε συνεργασία με τους εμπλεκόμενους φορείς.

Σε σχέση με την αυτονόμηση των Δημόσιων Νοσηλευτηρίων η ΟΣΑΚ αναφέρει ότι αναμένει από το ΔΣ του ΟΚΥπΥ άμεσα αποτελέσματα, ενώ για το ΓεΣΥ, σύμφωνα και με τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ, όπως αναφέρει η Ομοσπονδία, ξεπέρασε τις προσδοκίες και του πιο φιλόδοξου υποστηρικτή του.

Προσθέτει ότι «έχει εκπληρώσει σε μεγάλο βαθμό το στόχο του, αν και βέβαια παραμένουν κάποια προβλήματα τα οποία πρέπει να επιλυθούν, μέσα από αλλαγές οι οποίες όμως σε καμία περίπτωση δεν θα αλλάξουν ούτε τη φιλοσοφία, ούτε και την αρχιτεκτονική του».

Η ΟΣΑΚ εκφράζει την ικανοποίησή της για τη στάση του Προέδρου του ΔΗΣΥ στα θέματα υγείας και καλεί ακόμα μια φορά όλες τις πολιτικές δυνάμεις να συνεργαστούν υπεύθυνα και παραγωγικά για την αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας στη χώρα μας.

«Θα πρέπει να γίνει αντιληπτή από όλους η σημασία και η αξία του ΓεΣΥ για τη χώρα μας, και για τη δημόσια υγεία, αλλά και η εισαγωγή σύγχρονων μεθόδων και εργαλείων για τον εκσυγχρονισμό ολόκληρου του τομέα της υγείας», καταλήγει η ΟΣΑΚ.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Ικανοποίηση ΠτΔ για την προώθηση πρότασης για σχέδιο αξιολόγησης εκπαιδευτικών-«Μεγάλη μεταρρύθμιση»
Θρήνος στο Ριζοκάρπασο-Έφυγε από τη ζωή η εγκλωβισμένη εκπαιδευτικός Γιαννούλα Λαζαρίδου Βασιλείου
Υποχώρησε η σκόνη, αίθριος ο καιρός-Στους 31 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία
Στην αρένα της Βουλής το δεύτερο ημίχρονο για το σχέδιο αξιολόγησης εκπαιδευτικών-Το στοίχημα ΥΠΑΝ
Αβάσιμες και παραπλανητικές χαρακτήρισε τις δηλώσεις εκπροσώπου συντεχνίας το ΔΣ της ΑΗΚ
ΒΙΝΤΕΟ: Κινητοποίηση καταδίκης έξω από το fan club της Ομόνοιας στη Λακατάμια
Ετοιμάζεται εγχειρίδιο καλής πρακτικής για ΜΜΕ με λεξιλόγιο για χρόνιες παθήσεις
Σε εφαρμογή η διαλειτουργικότητα του «Ψηφιακού Πολίτη» και του «Gov.gr Wallet»
Ασυνεννοησία μεταξύ αρμόδιων υπηρεσιών, Δήμων και Βάσεων για τις δειγματοληψίες στο Lady’s Mile
Παρουσιάστηκε η πρόταση νόμου για φορολόγηση υπερκερδών από ΑΠΕ-«Θα συνεχίσουν οι υψηλές τιμές στο ρεύμα»