Επίθεση ΔΗΚΟ στην Κυβέρνηση για τις διευκρινίσεις Κληρίδη για τους μισθούς της Ερευνητικής

Νέα πυρά στην Κυβέρνηση με φόντο τις διευκρινιστικές δηλώσεις του τέως Γενικού Εισαγγελέα, Κώστα Κληρίδη, εξαπέλυσε το ΔΗΚΟ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Διευκρινίσεις Κληρίδη για τους μισθούς της Ερευνητικής Επιτροπής του Συνεργατισμού

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Δημοκρατικό Κόμμα, αναφέρει ότι «η γραπτή δήλωση που εξέδωσε ο τέως Γενικός Εισαγγελέας, Κώστας Κληρίδης με αφορμή την απόφαση του υπό διερευνώμενου Υπουργικού Συμβουλίου, για τον τριπλασιασμό των αμοιβών της Ερευνητικής Επιτροπής Νικολάτου για το σκάνδαλο των πολιτογραφήσεων, επιβεβαιώνει τις θέσεις μας ότι η απόφαση ενέχει παρανομία και εγείρει μείζον πολιτικό και ηθικό ζήτημα».

Όπως σημειώνει το ΔΗΚΟ, «Είναι προφανές ότι ο όγκος εργασίας ήταν γνωστός πριν τον διορισμό ενώ ήδη η νομοθεσία προβλέπει το ενδεχόμενο παράτασης, γεγονός που σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να δικαιολογήσει, δυο μήνες μετά το διορισμό της Επιτροπής, να αποφασιστεί αύξηση της αποζημίωσης για τους λόγους που επικαλούνται».

Είναι επίσης ξεκάθαρο, σημειώνει το κόμμα, «ότι η Επιτροπή Αρέστη δεν είχε καν αποδεχθεί αυξήσεις, παρόλο που είχε χρειαστεί επιπλέον παράταση, από τις προβλεπόμενες.

Το Υπουργικό Συμβούλιο της κυβέρνησης του ΔΗΣΥ παραμένει σοβαρά εκτεθειμένο, πολιτικά, νομικά και ηθικά».

Δειτε Επισης

Συνεχίζει ακάθεκτος την προκλητική στάση στα κατεχόμενα ο Ερντογάν-Χαρακτήρισε «νόμιμο βήμα» την εισβολή
Μεταλλίο Εξαίρετης Προσφοράς στη Μαρίζα Κωχ-«Πρωτοστάτης στην προσπάθεια για διεθνοποίηση του Κυπριακού»
Επιμένει με τα «δύο κράτη» ανήμερα της επετείου της τουρκικής εισβολής ο Ερντογάν από τα κατεχόμενα
Μεγάλη γκάφα Ερντογάν-Χρησιμοποίησε εικόνα της ΕΟΚΑ για τον τουρκικό στρατό και τη διέγραψε αμέσως
Επιστροφή του καιρού στα 40αρια-Νέα κίτρινη προειδοποίηση
ΒΙΝΤΕΟ: Στα κατεχόμενα ο Ερντογάν-Τον υποδέχθηκε ο Τατάρ μόλις κατέβηκε από το αεροπλάνο
Τ/κ ΜΜΕ για σύλληψη Ε/κ: Ισχυρισμοί για εντοπισμό εγγράφων με πληροφορίες για κατασκευαστικές εταιρείες
Δημοσιεύει βίντεο το ΔΡΑΣΙΣ από την παρέμβαση ΜΜΑδίτη για μη κάψιμο σημαίας του ψευδοκράτους-Αντίδραση από ΕΛΑΜ
Πολιτικές ομάδες του Ευρωκοινοβουλίου καταδικάζουν την τουρκική εισβολή και κατοχή στην Κύπρο
Προφυλάκισαν τους πέντε Ε/κ που συνελήφθησαν στα κατεχόμενα-Τι τους καταλογίζει το ψευδοκράτος