Δημοσιεύτηκαν οι αποφάσεις της Υπουργού Εργασίας για Ειδικά Σχέδια

Δημοσιεύθηκαν σήμερα στην Επίσημη Εφημερίδα της Δημοκρατίας οι αποφάσεις της Υπουργού Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων σχετικά με την εφαρμογή των Ειδικών Σχεδίων για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων του ιού COVID-19, για την περίοδο από την 1η Ιανουαρίου 2021 μέχρι την 31η Ιανουαρίου 2021.

Ανακοίνωση του Υπουργείου Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων αναφέρει πως οι αποφάσεις αφορούν στο Ειδικό Σχέδιο Ξενοδοχειακών Μονάδων και Τουριστικών Καταλυμάτων (Απόφαση Αρ. 75, Κ.Δ.Π. 13/2021), Ειδικό Σχέδιο Οικονομικών Δραστηριοτήτων Συνδεόμενων με την Τουριστική Βιομηχανία ή Οικονομικών Δραστηριοτήτων, οι οποίες επηρεάζονται από τον Τουρισμό (Απόφαση Αρ. 76, Κ.Δ.Π. 14/2021), Ειδικό Σχέδιο Πλήρους Αναστολής των Εργασιών της Επιχείρησης (Απόφαση Αρ. 77, Κ.Δ.Π.  15/2021), Ειδικό Σχέδιο Μερικής Αναστολής των Εργασιών της Επιχείρησης (Απόφαση Αρ. 78, Κ.Δ.Π. 16/2021), Ειδικό Σχέδιο Στήριξης Ανέργων (Απόφαση Αρ. 79, Κ.Δ.Π. 17/2021), Ειδικό Σχέδιο Ορισμένων Κατηγοριών Αυτοτελώς Εργαζομένων Απόφαση (Απόφαση Αρ. 80, Κ.Δ.Π. 18/2021), Ειδικό Επίδομα Απουσίας από την Εργασία για Λόγους Υγείας (Απόφαση Αρ. 81, Κ.Δ.Π. 19/2021) και Ειδικό Επίδομα Απουσίας από την Εργασία για τη Φροντίδα Παιδιών (Απόφαση Αρ. 82, Κ.Δ.Π. 20/2021).

Θα ακολουθήσει ανακοίνωση για την ανάρτηση των αιτήσεων για συμμετοχή στα Ειδικά Σχέδια Ιανουαρίου 2021, προστίθεται ενώ αναφέρεται ότι όλοι όσοι εμπίπτουν στους δικαιούχους των Ειδικών Σχεδίων θα πρέπει οπωσδήποτε να υποβάλουν νέα ηλεκτρονική αίτηση στην ειδική ιστοσελίδα www.coronavirus.mlsi.gov.cy για να λάβουν το σχετικό επίδομα για την περίοδο Νοεμβρίου εντός της προθεσμίας που θα καθοριστεί, νοουμένου ότι  πληρούν τους όρους και προϋποθέσεις.

Για να είναι εφικτή η καταβολή των Ειδικών Επιδομάτων θα πρέπει να υποβληθεί και η κατάλληλη Δήλωση Στοιχείων Τραπεζικού Λογαριασμού που αναφέρεται στην κάθε αίτηση, νοουμένου ότι δεν έχει ήδη υποβληθεί και επιβεβαιωθεί, καταλήγει η ανακοίνωση.

Δειτε Επισης

Έθεσε την πολιτεία προ των ευθυνών της η Βουλή για τα ναρκωτικά στα σχολεία-Ζητά μέτρα και εφαρμογή νομοθεσίας
Την αποκλιμάκωση της κατάστασης στην περιοχή συζήτησαν οι ΥΠΕΞ Γερμανίας και Κύπρου-«Η ευρωπαϊκή φωνή πρέπει να ακούγεται»
BINTEO: Η στιγμή που το Ισραήλ βομβαρδίζει το κρατικό κανάλι του Ιράν ενώ βρισκόταν στον αέρα
Κατηγόρησε τον Πρόεδρο για «εμπλοκή της Κύπρου στη ζώνη απειλής» για πολιτικό κέρδος ο Τατάρ
Η Τεχεράνη επιδιώκει επειγόντως συνομιλίες με ΗΠΑ και Ισραήλ για τον τερματισμό των εχθροπραξιών
Για διαχρονική, απόλυτη διακριτική εξουσία του Υπουργικού για το ΚΕΠ μίλησε η υπεράσπιση στη δίκη Al Jazeera
Ουρές χιλιομέτρων σε αυτοκινητοδρόμους καθώς κάτοικοι της Τεχεράνης επιχειρούν να φύγουν εν μέσω επιδρομών
Τελική ευθεία για αποζημιώσεις κουρεμένων με νέα πλατφόρμα επιβεβαίωσης αιτήσεων
Οδηγία εκκένωσης από το Νετανιάχου στους κατοίκους της Τεχεράνης-«Βρισκόμαστε στον δρόμο προς τη νίκη»
Στη Βουλή η άρνηση για διώξεις στην υπόθεση Θανάση-Αυτεπάγγελτο θέμα στην Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων