Στέλνει επιστολή στον Γκουτέρες ο Αναστασιάδης, προτείνει ΜΟΕ για άρση αδιεξόδου

Επιστολή στον ΓΓ του ΟΗΕ θ’ αποστείλει την ερχόμενη εβδομάδα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, ενώ η κάθοδος της Ειδικής του Απεσταλμένης, Τζέιν Χολ Λουτ αναμένεται γύρω στα μέσα του τρέχοντος μηνός και η άτυπη πενταμερής εντός του ερχόμενου μήνα.
 
Σύμφωνα με έγκυρες πηγές του ΚΥΠΕ, στην επιστολή του προς τον Αντόνιο Γκουτέρες ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα εκφράζει την ετοιμότητά του για την σύγκληση της άτυπης πενταμερούς και «θα προτείνει μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης που θα σπάνε κάποια αδιέξοδα και θα δημιουργούν ένα καλύτερο κλίμα».
 
Για την επίσκεψη της κ. Λουτ αναμένεται ενημέρωση από την Νέα Υόρκη και τον ΟΗΕ όσον αφορά την ακριβή ημερομηνία και την ατζέντα της συνάντησης.
 
Σε ερώτηση αν η άτυπη πενταμερής μπορεί να καθυστερήσει και λόγω της πανδημίας, οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι δεν το γνωρίζουν αυτό και ότι θα εξαρτηθεί από τον νέο κύκλο επαφών της κ. Λουτ.
 
Σημειώνεται ότι οι εκθέσεις του ΓΓ του ΟΗΕ για την ΟΥΝΦΙΚΥΠ και για την αποστολή των καλών του υπηρεσιών αναμένεται ότι θα υποβληθούν στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών γύρω στις 10 Ιανουαρίου. Πριν από την ημερομηνία αυτή, η Ειδική Αντιπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο, Ελίζαμπεθ Σπέχαρ αναμένεται να έχει επαφές με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Τουρκοκύπριο ηγέτη για τις εκθέσεις.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ένα βήμα εμπρός, δύο πίσω το 2020 στο Κυπριακό-Καταλύτης εξελίξεων το 2021

Δειτε Επισης

Διαχωρισμό εξουσιών του Γενικού Εισαγγελέα ζητά εκ νέου το Volt
Αναλύουν το ενδεχόμενο εμπορικής συμφωνία ανάμεσα σε ΕΕ και ΗΠΑ οι Κύπριοι ευρωβουλευτές
Πέτυχε τον Ερντογάν στα Τίρανα και του ζήτησε να μιλήσουν μεταξύ τους για το Κυπριακό ο Πρόεδρος
Πρόεδρος για διορισμό Χαν-«Ασχολήθηκε με τα ευρωτουρκικά και γνωρίζει πολύ καλά τις επιθυμίες της Τουρκίας»
Ενώπιον της Κομισιόν οι παράνομες χρεώσεις για αλλαγή αερόσακων ΤΑΚΑΤΑ-Ζητά άμεσα μέτρα ο Γεωργίου
Επίσημη επίσκεψη στην Αρμενία για την Πρόεδρο της Βουλής
Ιδρύθηκε το υπερκομματικό κόμμα «Απελευθέρωση 2025» με συντονιστές Πάνο Ιωαννίδη και Σάββα Ιακωβίδη
Η τοποθέτηση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το ταξίδι του Φειδία στη Μόσχα-«Δεν εκπροσωπούσε το ΕΚ»
Υπ. Εσωτερικών: Σε ετοιμότητα η Kυβέρνηση για προώθηση αλλαγών στην Τοπική Αυτοδιοίκηση
Λ. Φουρλάς: Η ώρα της Κύπρου για τη Ζώνη Σένγκεν