«Η Υπουργός Δικαιοσύνης βαρύνεται με ένα πρωτοφανές κρούσμα κατάχρησης εξουσίας σε βάρος πολίτη»

H προστασία των ατομικών δικαιωμάτων των πολιτών είναι αδιαπραγμάτευτη, αναφέρει μεταξύ άλλων ο εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου, στον απόηχο της απόφασης του Ανωτάτου, το οποίο εκ πρώτης όψεως έκρινε πως δεν υπήρχε εύλογη υπόνοια για έρευνα στο σπίτι της γυναίκας, σε σχέση με τον parody λογαριασμό που σατιρίζει την υπουργό Δικαιοσύνης, Έμιλυ Γιολίτη. 

Όπως αναφέρει ο κ. Στεφάνου, «οι νέες εξελίξεις στην υπόθεση της κυρίας Γιολίτη εκθέτουν ακόμα περισσότερο την ίδια και την κυβέρνηση που συνεχίζει να την καλύπτει. Το Ανώτατο Δικαστήριο έκρινε χθες ότι υπάρχει λόγος για ακύρωση του εντάλματος με το οποίο διενεργήθηκε η αστυνομική έρευνα σε σπίτι πολίτη προκειμένου να εντοπιστεί σατιρικός λογαριασμός στο twitter».

Παράλληλα, ο κ. Στεφάνου υποδεικνύει πως «η Υπουργός Δικαιοσύνης βαρύνεται με ένα πρωτοφανές κρούσμα κατάχρησης εξουσίας σε βάρος πολίτη. Πρόκειται βέβαια για μια συμπεριφορά που εντάσσεται στο ύφος εξουσίας της κυβέρνησης Αναστασιάδη, στην αλαζονεία και τον αυταρχισμό τους σε βάρος κάθε θεσμού, δημοσιογράφου, πολίτη που τούς ασκεί κριτική. Γι’ αυτό άλλωστε, ο Πρόεδρος και η κυβέρνηση παρέχουν κάλυψη στην απαράδεκτη συμπεριφορά της Υπουργού».

Τέλος, το ΑΚΕΛ αναφέρει ότι, «αυτή η υπόθεση δεν θα πέσει στα μαλακά. Σε μια δημοκρατική χώρα, κανένας πολίτης δεν μπορεί να φοβάται ότι θα μπουκάρει στο σπίτι του η αστυνομία και θα κατάσχει τους υπολογιστές του επειδή σατιρίζει την κυβέρνηση ή επειδή έτσι νομίζει μία Υπουργός. Το ΑΚΕΛ θα επιμείνει στο θέμα, γιατί η προστασία των ατομικών δικαιωμάτων των πολιτών είναι αδιαπραγμάτευτη».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Αδειάζει εκ πρώτης όψεως την έρευνα για τον λογαριασμό Lady Έμιλυ το Ανώτατο

Δειτε Επισης

Τι είναι ο εντερόκοκκος που εντοπίστηκε στα νερά στη Λεμεσό-Σε ετοιμότητα οι Αρχές
Σύλληψη 37χρονου στη Λευκωσία με διαρρηκτικά εργαλεία, μαχαίρι και ναρκωτικά
Τον ανέκοψαν για έλεγχο και τον έπιασαν με 20 κιλά αδασμολόγητου καπνού και 7,000 ευρώ
Έσπρωξε αστυνομικό που τον σταμάτησε για έλεγχο και τον έριξε από τη μοτοσικλέτα-Συνελήφθη 24χρονος
Επεισοδιακή καταδίωξη 24χρονου μοτοσικλετιστή-Μπήκε στο αντίθετο ρεύμα, συγκρούστηκε με όχημα
Παρανάλωμα του πυρός όχημα στη Λακατάμια-Ψάχνουν τα αίτια οι Αρχές
Έκλεψε τα κλειδιά από ξεκλείδωτο όχημα, εισήλθε σε οικία και τους λήστεψε-Άρπαξε μέχρι και ηλεκτρικό σκούτερ
Από κατηγορούμενος στην υπόθεση Μεταξά… ανεξάρτητος ποινικός ανακριτής-Προκλητικοί διορισμοί ΑΑΔΙΠΑ, αποκαλυπτική έρευνα
Οι λόγοι που μετατέθηκαν στην ΚΥΠ οι πέντε ΣΥΟΠ-«Δεν λαμβάνουν οποιαδήποτε οικονομικά ή άλλα ωφελήματα»
Χαμένοι στις διαδικασίες για το σκάνδαλο ΤΑΚΑΤΑ-Από το 2013 οι πρώτες αναφορές και 12χρόνια μετά ακόμη ψάχνουμε