«Σταματήστε τον φασίστα Ερντογάν»

Το μήνυμα «όχι άλλη ανοχή στα εγκλήματα του Ερντογάν» έστειλε από το βήμα εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα έξω από το κτήριο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο Ευρωβουλευτής ΔΗΣΥ & ΕΛΚ και Πρόεδρος της Ομάδας Φιλίας Αρμενίας Ευρωκοινοβουλίου, Λουκάς Φουρλάς.

Η εκδήλωση με τίτλο «Stop Erdogan», πραγματοποιήθηκε από οργανωμένα σύνολα και φορείς που διαμαρτύρονται για την πολιτική Ερντογάν και τα εγκλήματά του.

Στην ομιλία του ο κ. Φουρλάς, τόνισε ότι ενώνει και τη δική του φωνή μαζί με τη φωνή των διοργανωτών, στέλνοντας το μήνυμα «φτάνει, σταματήστε τον φασίστα Ερντογάν και την επεκτατική πολιτική που ακολουθεί η Τουρκία.»

Κάλεσε τους Ευρωπαίους ηγέτες να ακούσουν και να λάβουν πολύ σοβαρά υπόψη το Ψήφισμα που ενέκρινε με συντριπτική πλειοψηφία το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, για την επιβολή αυστηρών κυρώσεων στην Άγκυρα και υπέδειξε ότι «η πολιτική του κατευνασμού, δεν πρόκειται να επιφέρει κανένα αποτέλεσμα.»

Αντιθέτως, εκτρέφει ακόμη περισσότερο τις παράνομες και προκλητικές της δράσεις, σε Κύπρο, Ελλάδα, Λιβύη, Ιράκ, Αρμενία, αλλά και εντός της χώρας του, πολεμώντας τους Κούρδους αγωνιστές.

«Το είπα και στο παρελθόν, ότι η Τουρκία καταλαβαίνει μόνο από λόγια που συνοδεύονται από πράξεις. Βλέποντας μόνο τα βραχυπρόθεσμα οφέλη από τη συνεργασία με ένα τέτοιο καθεστώς, θα οδηγηθούμε μόνο σε περαιτέρω αποσταθεροποίηση και διασάλευση της ειρήνης στην ευρύτερη περιοχή.»

Δεν μπορούμε, όπως είπε, να περιμένουμε περισσότερο δίνοντας συνεχώς νέες ευκαιρίες και αναμένοντας άσκοπα για αλλαγή στάσης.

« Όταν ένας ηγέτης, με τόση ευκολία βάφει τα χέρια του με αίμα, απλά και μόνο για να ικανοποιήσει τη μεγαλομανία του και να γαντζωθεί στην καρέκλα της εξουσίας, χωρίς η διεθνής κοινότητα να αντιδρά, απλά να μένει απαθής θεατής σε αυτά τα εγκλήματα, τότε ο κίνδυνος που ελλοχεύει είναι παντού. Σήμερα κτύπησε εμάς, αύριο εσάς.»

Η Κύπρος, όπως τόνισε, γνώρισε από πρώτο χέρι τη φρίκη του πολέμου, την καταστροφή, την προσφυγιά και μέχρι σήμερα, σχεδόν 47 χρόνια μετά, ζητεί τη δικαίωση και την απελευθέρωση, από την τουρκική εισβολή του 1974.  «Οι γονείς μου ακόμη περιμένουν να επιστρέψουν στο σπίτι τους που βρίσκεται στην κατεχόμενη περιοχή.»

Ευχαριστώντας τους διοργανωτές της εκδήλωσης, ο κ. Φουρλάς κατέληξε στην ομιλία του ζητώντας όπως αποτίσουν τον οφειλόμενο φόρο τιμής σε αυτούς που έδωσαν τη ζωή τους υπερασπιζόμενοι την ελευθερία της πατρίδας τους.

«Σταματήστε τον φασίστα Ερντογάν. Καμία ανοχή στο καθεστώς της Άγκυρας. Ενωμένοι θα νικήσουμε.»

Εξάλλου, ο κ. Φουρλάς σε παρέμβασή του στην Ολομέλεια του Κοινοβουλίου, κατήγγειλε την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Τουρκία, καλώντας τον Ύπατο Εκπρόσωπο της ΕΕ να υπερασπιστεί τα θεμελιώδη δικαιώματα και ελευθερίες που καταστρατηγούνται μαζικά από το καθεστώς Ερντογάν, τόσο στο εσωτερικό της χώρας όσο και σε γειτονικές χώρες.

 

Δειτε Επισης

Οδηγούσε μεθυσμένος και συγκρούστηκε με δυο σταθμευμένα οχήματα 53χρονος στη Λεμεσό
Οι ΗΠΑ απειλούν με δασμούς ως και 3.521% σε φωτοβολταϊκά που παράγονται στη νοτιοανατολική Ασία
BINTEO: Γολγοθάς η επιστροφή από τις Πασχαλινές διακοπές για τους Αθηναίους-Ατελείωτες ουρές οχημάτων
«Παγίδευση των οδηγών το στήσιμο ραντάρ πλησίον κυκλικών κόμβων»-Πέραν των 15 χιλιάδων οι καταγγελίες
Το Σαββατοκυρίακο αναμένεται να τελεσθεί η κηδεία του Πάπα Φραγκίσκου
Νέες ρωσικές επιθέσεις σε διάφορες περιοχές της Ουκρανίας
Στα άδυτα του παπικού κονκλαβίου–Πώς θα γίνει η επιλογή του νέου Ποντίφικα
Έβαλαν φωτιά σε αίθουσα δημοτικού σχολείου στη Λευκωσία-Προκλήθηκαν εκτεταμένες ζημιές
Ισόβια κάθειρξη στον δράστη της σφαγής στο Ελ Πάσο του Τέξας-Σκότωσε 23 άτομα
Αίθριος αλλά με σκόνη στην ατμόσφαιρα ο καιρός-Στους 31 βαθμούς η θερμοκρασία