Κ. Μητσοτάκης: Υποδεχόμαστε τις διερευνητικές με τη σιγουριά του Διεθνούς Δικαίου

«Με τη σιγουριά του Διεθνούς Δικαίου και την ασφάλεια της άμυνας μας» τόνισε ότι υποδέχεται η Ελλάδα τις διερευνητικές επαφές με την Τουρκία, ο Έλληνας Πρωθυπουργός της Ελλάδας Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας, ο Έλληνας Πρωθυπουργός τόνισε ότι το μοναδικό θέμα που φέρνει ουσιαστικά μεγάλες εντάσεις στη σχέση με την Τουρκία είναι ο καθορισμός θαλασσίων ζωνών σε Αιγαίο και σε ανατολική Μεσόγειο.

«Μιας και το ζήτημα των ημερών είναι και η έναρξη των διερευνητικών επαφών με την Τουρκία, υποδεχόμαστε αυτήν την έναρξη των επαφών μετά από αρκετά χρόνια αφενός με τη σιγουριά του Διεθνούς Δικαίου αφετέρου με την ασφάλεια της άμυνας μας, και γνωρίζοντας καλά τα επιχειρήματά μας για το μοναδικό θέμα που φέρνει ουσιαστικά μεγάλες εντάσεις στη σχέση μας με τη γείτονα χώρα, τον καθορισμό θαλασσίων ζωνών σε Αιγαίο και σε ανατολική Μεσόγειο, αλλά και με ελπίδες που δοκιμάζονται στο ρεαλισμό αλλά και χωρίς ψευδαισθήσεις που πέφτουν στο κενό», σημείωσε.

Πηγή: KYΠΕ

Δειτε Επισης

Ντενκτάς: Θα κάνει ό,τι χρειαστεί για να μην εκλεγεί ο Τατάρ
Είδε τον Ερχιουρμάν ο Χαν στα κατεχόμενα-«Δεν θέλουμε διαπραγματεύσεις για χάρη των διαπραγματεύσεων»
Συνάντηση Χριστοδουλίδη με Στιούαρτ πριν την πολυμερή διάσκεψη-Στο επίκεντρο οι επαφές με Χαν
Άρχισε η συζήτηση που αφορά το νομοσχέδιο για ένταξη Κύπρου στη ζώνη Σένγκεν
Μ. Ραουνά: Η ΕΕ δεν είναι παθητικός παρατηρητής στην κατάσταση στη Μ. Ανατολή, πρέπει να ηγηθεί της αποκλιμάκωσης
N. Xριστοδουλίδης: Xωρίς καμία παρέκκλιση ο φορολογικός μετασχηματισμός την 1η Ιανουαρίου 2026
Σε πλήρη εγρήγορση oι Αρχές για τις συλλήψεις των Αζέρων-Πώς τοποθετείται η Κυβέρνηση
Συναντήθηκε με την Πρόεδρο της Βουλής ο Χαν-«Η ΕΕ μπορεί να προσφέρει πολλά στη λύση του Κυπριακού»
Έφαγε πόρτα από τον Τατάρ ο Χαν, βρίσκεται σε επαφή με την Άγκυρα-«Υψηλή προστιθέμενη αξία από την εμπλοκή της ΕΕ»
Η Λευκωσία αναλαμβάνει τη συνάντηση των Δημοτικών Γραμματέων της Ευρώπης 2026