Τηλεφωνική επικοινωνία Χριστοδουλίδη-Πομπέο για διευρυμένη συνεργασίας των δύο χωρών

Τηλεφωνική επικοινωνία είχε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης με τον Υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο.
 
Σύμφωνα με ανάρτηση του κυπριακού Υπουργείου Εξωτερικών στο twitter, Χριστοδουλίδης και Πομπέο σημείωσαν με ικανοποίηση τη διευρυμένη συνεργασία των δύο χωρών.
 
Συζήτησαν επίσης τις εν εξελίξει προσπάθειες για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων στο Κυπριακό , την ειρηνευτική δύναμη ΟΥΝΦΙΚΥΠ στην Κύπρο, καθώς και την κατάσταση στην ανατολική Μεσόγειο και στην ευρύτερη περιοχή.
 
Παράλληλα, με αφορμή την τηλεφωνική επικοινωνία των δύο υπουργών, η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Μόργκαν Ορτέγκους, υπογράμμισε ότι συμφώνησαν πως «η ισχύς της σχέσεως ΗΠΑ – Κυπριακής Δημοκρατίας βρίσκεται σε υψηλό επίπεδο ως αποτέλεσμα της συνεργασίας τους σε σημαντικά ζητήματα».

Σε αυτά, όπως είπε, συμπεριλαμβάνονται η προσωρινή άρσης των περιορισμών της Διεθνούς Διακίνησης Όπλων (ΙΤΑR), η συμμετοχή της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Διεθνές Πρόγραμμα Στρατιωτικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης και η έναρξη του κυπριακού εκπαιδευτικού κέντρου για την ασφάλεια των συνόρων  CYCLOPS (Κυπριακό Κέντρο για την ξηρά, την ανοικτή θάλασσα και την ασφάλεια των λιμένων).
 
Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Τριάντα έργα κόστους 112 εκ. ευρώ για την ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου εξήγγειλε ο ΠτΔ
Προσέκρουσε σε τοίχο η Ντι Κάρλο-Άκουσε «το όραμα της λύσης δύο κρατών» από τους Τούρκους
NAVTEX για πόντιση σκάφους στη θαλάσσια προστατευόμενη περιοχή Λάρνακας
Με πρωτοβουλία Χατζηπαντέλα πέρασε ψήφισμα που καταδικάζει Ερντογάν για αντιδημοκρατικές πρακτικές
Άνοιξε η συζήτηση για προσθήκη επτά βουλευτών επικρατείας-Δύο σταυροί στο ίδιο ψηφοδέλτιο
Με τον Τούρκο υφυπουργό Εξωτερικών υπεύθυνο για τον φάκελο Κύπρου συναντήθηκε η Ντι Κάρλο
Έντονη αντίδραση Φουρλά για τις θέσεις του Πακιστανού Πρωθυπουργού-Ζητά παρέμβαση της Κομισιόν
Προκλητικός ο Πρωθυπουργός του Πακιστάν-Εξέφρασε στήριξη στις τουρκικές θέσεις στο Κυπριακό
Προσφορές τον Μάρτιο για παρακολούθηση τιμών καυσίμων με τεχνητή νοημοσύνη-Τέλος στη μεταπώληση αδειών για φωτοβολταϊκά πάρκα
Συμφωνούν επί της αρχής για εκ μητρογονίας, χαλούν την εξίσωση οι ανακατανομές και το δικαίωμα επιλογής