Ακάρ: Θα ήταν προβληματικό αν υπαναχωρούσαμε στο ζήτημα των S-400

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, δήλωσε ότι οι δοκιμές του ρωσικού αντι-αεροπορικού συστήματος S-400 συνεχίζονται, όπως επίσης κι οι διαπραγματεύσεις για την αγορά και δεύτερης συστοιχίας.
 
«Εξακολουθούν να γίνονται έλεγχοι, επιθεωρήσεις και δοκιμές στο σύστημα που έχουμε αποκτήσει. Προσπαθούμε να φέρουμε εις πέρας τις δραστηριότητές μας όπως έχουν προγραμματιστεί», σημείωσε, ενώ τόνισε χαρακτηριστικά: «Θα ήταν πολύ προβληματικό, αν υπαναχωρούσαμε».
 
«Δεν δεχόμαστε τη γλώσσα των απειλών»
Αναφερόμενος στις αμερικανικές κυρώσεις κατά της Τουρκίας για το θέμα των S-400, ο Χουλουσί Ακάρ δήλωσε ότι «η γλώσσα των απειλών και οι κυρώσεις δεν αρμόζουν μεταξύ συμμάχων και δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές», ενώ επανέλαβε ότι «εάν οι ΗΠΑ είναι πρόθυμες για μια λύση, μπορεί αυτή να βρεθεί συζητώντας σε τεχνικό επίπεδο. Θα ήταν πολύ προβληματικό, αν υπαναχωρούσαμε».
 
«Θέλουμε να επιστρέψουμε στο πρόγραμμα των F-35»
Η Τουρκία θέλει να επιστρέψει στο πρόγραμμα των μαχητικών F-35, δήλωσε ο Ακάρ, τονίζοντας ότι η διακοπή του αποτελεί ένα σοβαρό πρόβλημα. «Έχουμε ξοδέψει πολύ χρόνο και ενέργεια για τα F-35. Η κρίση εμπιστοσύνης μπορεί να αποβεί ακόμη πιο καταστροφική. Σε ένα περιβάλλον όπου υπάρχει τέτοιος κίνδυνος, η ενότητά μας δεν πρέπει να καταστραφεί ή να καταλυθεί», σημείωσε.
 
Πηγή: Έθνος 

Δειτε Επισης

Ανοίγει τα χαρτιά του τη Δευτέρα ο Αθανασίου για την υπόθεση Θανάση-Θα απαντήσει για την επιστολής της Νομικής
Στενό φίλο και σημαντικό εταίρο χαρακτήρισε την Κύπρο ο Μόντι-Οι αναφορές του για την προσεχή επίσκεψη
Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών από τα ιρανικά πλήγματα στο Ισραήλ-Νέοι βομβαρδισμοί στην Τεχεράνη
Ετοιμάζεται για τηλεφώνημα Νετανιάχου ο Χριστοδουλίδης -«Μας ζήτησε το Ιράν να μεταφέρουμε μήνυμα»
Το πυρηνικό βουνό του Ιράν που «στοιχειώνει» το Ισραήλ
Ζήτησε έκτακτη συνάντηση των ΥΠΕΞ της ΕΕ ο Κόμπος-Στο επίκεντρο η κλιμακούμενη κατάσταση στη Μέση Ανατολή
Βγαίνει μπροστά το Υπ. Ενέργειας για απότομη αύξηση στα καύσιμα-«Θα ληφθούν μέτρα αν δεν αιτιολογείται»
Διπλωματικός πυρετός για αποκλιμάκωση στη Μέση Ανατολή-Επικοινωνία Χριστοδουλίδη με ηγέτες της περιοχής και της ΕΕ
Κλιμακώνεται επικίνδυνα η ένταση, απειλές Τραμπ σε Ιράν-Προειδοποιεί με αντίποινα
Αναζητούν τον δράστη της δολοφονίας Δημοκρατικής βουλετού στη Μινεσότα-Πρώην υπάλληλος του κυβερνήτη