Λιγότερα την Τρίτη τα μηνύματα στο 8998-Η επικρατέστερη επιλογή

Για προμήθεια αγαθών και άθληση έστειλαν οι περισσότεροι Κύπριοι sms  χθες, Τρίτη, με το σύνολο των αιτημάτων που εγκρίθηκαν να ανέρχεται σε 346.676.

Ο κυριότερος λόγος για τον οποίο οι πολίτες αιτήθηκαν κατ’ εξαίρεση διακίνηση με sms, χθες ήταν για μετάβαση σε κατάστημα για αγορά ή προμήθεια αγαθών και υπηρεσιών πρώτης ανάγκης (επιλογή 2). Δεύτερη επίκληση της κατ΄εξαίρεση διακίνησης ήταν για φυσική ή ατομική άθληση (επιλογή 6). Τρίτη σε αιτήματα διακίνησης, η επίκληση της επιλογής 8 για άλλους σκοπούς.
 
Κατά την 12η  Ιανουαρίου, με βάση τα στοιχεία που κοινοποίησε το Υφυπουργείο Έρευνας Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής, απεστάλησαν συνολικά  380.199 sms με αιτήματα διακίνησης εκ των οποίων έγκυρα ήταν τα 351.625. Από αυτά εγκρίθηκαν τα 346.676.

Η κατ΄ εξαίρεση μετακίνηση προσώπων, μέσω της αποστολής μηνύματος SMS περιορίζεται σε δύο φόρες την ημέρα και σε αυτή υποχρεούνται άτομα κάτω των 65 ετών.
 
Σημειώνεται ότι οι λόγοι μη έγκρισης αιτήματος διακίνησης είναι η λανθασμένη δομή του μηνύματος, ή η ώρα για την οποία γίνεται το αίτημα διακινήσεις, δηλαδή να μην εμπίπτει στις ώρες που επιτρέπεται κατ΄εξαίρεση διακίνηση, και η υπέρβαση των 2 επιτρεπόμενων διακινήσεων με sms.
 
Για μετάβαση σε φαρμακείο ή για αιμοδοσία ή επίσκεψη σε γιατρό ή για διενέργεια εργαστηριακής εξέτασης για Covid-19 ή για εμβολιασμό στα κέντρα εμβολιασμού (επιλογή 1), τα sms που εγκρίθηκαν ανήλθαν σε 34.320.
 
Για μετάβαση σε κατάστημα για αγορά ή προμήθεια αγαθών/υπηρεσιών πρώτης ανάγκης, περιλαμβανομένου και του take away (επιλογή 2) τα sms που εγκρίθηκαν ανήλθαν σε 126.118.
 
Για μετάβαση σε τράπεζα (επιλογή 3)  τα εγκεκριμένα sms ήταν 5.983.
 
Για απόλυτα αναγκαίες επισκέψεις σε κρατικές υπηρεσίες ή υπηρεσίες του ευρύτερου δημόσιου τομέα και της τοπικής αυτοδιοίκησης (επιλογή 4) τα sms που εγκρίθηκαν ήταν 6.065.
 
Για διακίνηση προς παροχή βοήθειας σε άτομα που αδυνατούν να αυτοεξυπηρετηθούν ή που οφείλουν να αυτοπροστατευθούν ή βρίσκονται σε αυτοπεριορισμό ή/και σε χώρους υποχρεωτικού περιορισμού (επιλογή 5) τα εγκεκριμένα sms ανήλθαν σε 22.576.
 
Για μετακίνηση για φυσική άσκηση ή ατομική άθληση (επιλογή 6) τα sms  ανήλθαν στα 85.439.
 
Για μετάβαση σε τελετή (π.χ. κηδεία, γάμος, βάφτιση) (επιλογή 7)  ανήλθαν στις 1.210.
 
Τέλος για οποιοδήποτε άλλο σκοπό (επιλογή 8) την Τρίτη τα sms ήταν 64.965.
 

Δειτε Επισης

Διασώθηκε γυναίκα που τραυματίστηκε σε παραλία-Σκάφος της Λιμενικής την παρέδωσε σε ασθενοφόρο
Δυο πυραύλους εκτόξευσαν οι Χούθι κατά του Ισραήλ-Ήχησαν σειρήνες σε διάφορους τομείς της επικράτειας
ΒΙΝΤΕΟ: Πάνω από 80 οι νεκροί από τις πλημμύρες στο Τέξας, προειδοποίηση για νέες καταιγίδες
«Το συμβάν χρήζει εις βάθος διερεύνησης, η ΕΦ είναι πολύτιμη να αποδοθούν ευθύνες όπου υπάρχουν»
Στους 41 βαθμούς ο υδράργυρος-Τίθεται σε ισχύ κίτρινη προειδοποίηση
Ο Τραμπ αναμένει συμφωνία μεταξύ Χαμάς και Ισραήλ αυτή την εβδομάδα-Στην Ουάσινγκτον ο Νετανιάχου
Κατασχέθηκαν 80 συσκευασίες με ελεγχόμενες ουσίες από υποστατικό στη Λάρνακα
Βλέπει πρώτα τον Τατάρ και μετά τον Πρόεδρο η Ολγκίν-Eνημερώνει για τις επαφές της πριν την πενταμερή
Νέα ανοχή από τον ΟΑΥ στην ανάδοχο για τα προβλήματα του ΓεΣΥ-Δίνεται επιπλέον χρόνος
Ξανά στο προσκήνιο ο εγκλωβισμός οδηγών στον αυτοκινητόδρομο-Έμεινε στα συρτάρια η συζήτηση στη Βουλή