Ζήτησε να ξεκινήσουν την επόμενη εβδομάδα οι μαζικοί εμβολιασμοί στον πληθυσμό Ο Πούτιν

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν έδωσε εντολή στους κυβερνητικούς αξιωματούχους να ξεκινήσουν στην Ρωσία το πρόγραμμα του μαζικού εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού από την ερχόμενη εβδομάδα, προβαίνοντας στη προετοιμασία των αντίστοιχων υποδομών, ενώ εκθείασε το ρωσικό εμβόλιο Sputnik-V, λέγοντας ότι είναι το καλύτερο εμβόλιο στον κόσμο.
 
«Ήδη ξεκινήσαμε τον ευρείας κλίμακας εμβολιασμό… Τώρα πρέπει να περάσουμε από τον ευρείας κλίμακας στον μαζικό εμβολιασμό», δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος κατά την διάρκεια κυβερνητικής βιντεοδιάσκεψης, ενώ απευθυνόμενος στους κυβερνητικούς αξιωματούχους είπε: «Σας παρακαλώ από την ερχόμενη εβδομάδα να ξεκινήσει ο μαζικός εμβολιασμός όλου του πληθυσμού, και να καταρτισθεί το αντίστοιχο χρονοδιάγραμμα, όπως γίνεται και με τις άλλες ασθένειες για παράδειγμα με την γρίπη».
 
Ο ευρείας κλίμακας εμβολιασμός των πολιτών στην Ρωσία είχε ξεκινήσει στην Ρωσία στις αρχές Δεκεμβρίου.
 
Ο Πρόεδρος Πούτιν αναφερόμενος στον ρωσικό εμβόλιο Sputnik-V, είπε πως θεωρεί ότι το ρωσικό εμβόλιο κατά του κορωνοϊού έδειξε ότι είναι το καλύτερο στον κόσμο και πως τα πλεονεκτήματα του πλέον είναι προφανή.
 
«Το ρωσικό εμβόλιο, είναι πλέον εντελώς προφανές , αλλά αυτό πιστεύαμε και από την αρχή και αποδεικνύεται στην πράξη, είναι νομίζω το καλύτερο στον κόσμο»
, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος κατά την διάρκεια κυβερνητικής βιντεοδιάσκεψης, η ομιλία του στην οποία μεταδόθηκε από την τηλεόραση. Σύμφωνα με τον Ρώσο πρόεδρο «κανένα άλλο σκεύασμα αυτού του είδους, δεν επιδεικνύει τέτοιο επίπεδο προστασίας και τέτοιο βαθμό ασφαλείας».
 
Ο Ρώσος πρόεδρος έδωσε εντολή να μελετηθεί το πώς το ρωσικό εμβόλιο κατά του κορωνοϊού θα δράσει σε συνθήκες πολλαπλών μεταλλάξεων του ιού.
 
Παράλληλα ο πρόεδρος Πούτιν επέστησε την προσοχή στο ότι σε μερικές χώρες παρατηρείται έξαρση των μολύνσεων από τον κορωνοϊό, η οποία «δεν είναι σαφές αν σχετίζεται με τις νέες μεταλλάξεις ή με το ότι τις ημέρες των εορτών δεν τηρήθηκαν επαρκώς τα αναγκαία περιοριστικά μέτρα».
 
Πηγή: Πρώτο Θέμα

Δειτε Επισης

Έτοιμη να εγκρίνει τις νέες κυρώσεις της ΕΕ σε Ρωσία είναι η Σλοβακία
Νέες αεροπορικές επιδρομές Ισραήλ σε Λίβανο, τέσσερις οι νεκροί
Με χρόνια φλεβική ανεπάρκεια διαγνώστηκε ο Ντόναλντ Τραμπ-Ανησυχία στο Λευκό Οίκο
Ο Ερντογάν επιβεβαίωσε ότι η Τουρκία αγόρασε άλλα δύο πλωτά γεωτρύπανα-Το ένα θα σταλεί στη Λιβύη
ΒΙΝΤΕΟ: Ο Κρις Μάρτιν «πρόδωσε» την εξωσυζυγική σχέση διευθύνοντα συμβούλου με συνεργάτιδά του
«Η Ρωσία δεν δέχεται απειλές»-Απάντηση της Ζαχάροβα στο τελεσίγραφο Τραμπ για κατάπαυση πυρός
Οι ΗΠΑ κατέστρεψαν μόνο μια πυρηνική εγκατάσταση του Ιράν-Το σχέδιο που απέρριψε ο Τραμπ
Τραμπ για δασμούς: Είμαστε πολύ κοντά σε συμφωνία με την Ινδία, μπορεί να ακολουθήσει και η ΕΕ
Εκατοντάδες Δρούζοι για δεύτερη μέρα στα σύνορα Ισραήλ-Συρίας, ελπίζουν να ενωθούν ξανά με συγγενείς τους
Δύο νεκροί και αρκετοί τραυματίες από πλήγμα σε καθολική εκκλησία στη Γάζα (pics)