Ελληνίδα 117 χρονών εμβολιάστηκε κατά του κορωνοϊού

Η κυρία Ελευθερία, κέρδισε την «Ελευθερία» της χθες το μεσημέρι που εμβολιάστηκε για την Covid-19. Ήταν η ευχάριστη έκπληξη που περίμενε την Ελληνίδα υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου η οποία επισκέφτηκε τη Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων στη Νέα Ιωνία.

Η Ελληνίδα υφυπουργός πήγε στη δομή για να δει από κοντά τη διαδικασία και να μιλήσει τόσο με τους υπεύθυνους της Μονάδας Φροντίδας όσο και με τους φιλοξενούμενους. Ανάμεσά τους, όπως αναφέρει ο ΣΚΑΪ, η κυρία Ελευθερία που γεννήθηκε στις 12/04/1903 στη Λευκάδα και περίμενε ανυπόμονα να εμβολιαστεί για να ξανασφίξει στην αγκαλιά της τα παιδιά της. Τόσο η γηραιότερη φιλοξενούμενη όσο και όλοι οι άλλοι ωφελούμενοι και το προσωπικό που εμβολιάστηκε δεν είχαν απολύτως καμία παρενέργεια.

Η υπεύθυνη της δομής ενημέρωσε την Ελληνίδα Υφυπουργό, ότι ο θεράπων ιατρός της μονάδας, έκρινε ότι η κατάσταση της υγείας της 117 ετών γιαγιάς της επέτρεπε να εμβολιαστεί όπως η ίδια το επιθυμούσε. Τώρα η κυρία Ελευθερία περιμένει σε 20 ημέρες να κάνει τη δεύτερη δόση του εμβολίου που θα της επιτρέψει να συναντήσει σύντομα ξανά τα παιδιά της χωρίς κανένα κίνδυνο.

Σύμφωνα με το βιβλίο Γκίνες η γηραιότερη γυναίκα στον κόσμο είναι μόλις 3 μήνες μεγαλύτερη από την κυρία Ελευθερία και ζει στην Ιαπωνία. 

Οι εμβολιασμοί ηλικιωμένων που διαμένουν σε δομές φιλοξενίας συνεχίζονται. Μέχρι το τέλος της εβδομάδας αναμένεται να έχουν εμβολιαστεί περισσότερα από 4.500 άτομα από 75 δομές.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Δειτε Επισης

H απολογία που καίει την πρώην σύζυγο του καθηγητή-«Εκείνη τον έβαλε να τον σκοτώσει, για να μην πάρει τα παιδιά»
Η φονική ενέδρα στον Πολωνό καθηγητή, η φωτογραφία που έκαψε την πρώην, και το ψεύτικο άλλοθι του Ναυπλίου
Τραγωδία στην Ελλάδα... Νταλίκα συγκρούστηκε μετωπικά με τζιπ, τρεις νεκροί (pics)
ΒΙΝΤΕΟ: Η στιγμή που το όχημα συγκρούεται με το συρμό του Προαστιακού στην Πάτρα
«Θα χτυπήσετε έναν που βιάζει παιδιά»-Πώς εξιχνιάστηκε το σχέδιο δολοφονίας του Πολωνού καθηγητή
ΒΙΝΤΕΟ: Σύγκρουση συρμού του Προαστιακού με όχημα στην Πάτρα-Είχε εγκλωβιστεί ο οδηγός
ΒΙΝΤΕΟ: Εικόνες ντροπής από τη Χίο, τραμπούκισαν 13χρονα παιδιά σε αγώνα πόλο-«Να πάνε στον πάτο»
Π. Μαρινάκης: Οι κινήσεις της Λιβύης δεν παράγουν κανένα αποτέλεσμα
Πώς οργάνωσαν τη δολοφονία του Πολωνού καθηγητή-Οι συνομιλίες μέσω Signal, η Porsche και η τελευταία φωτογραφία του
Στον εισαγγελέα η πρώην σύζυγος του Πολωνού καθηγητή και οι τέσσερις συνεργοί της