Απόφαση κόλαφος για τον Τραμπ-Η Γερουσία ανέτρεψε το βέτο για τις κυρώσεις στην Τουρκία

Η αμερικανική Γερουσία ψήφισε σήμερα υπέρ της αναίρεσης του βέτο του απερχόμενου προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ σε βάρος του αμυντικού προϋπολογισμού (NDAA), ενός νομοσχεδίου για την εθνική ασφάλεια ύψους 740 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η Γερουσία, που ελέγχεται από τους Ρεπουμπλικάνους, υιοθέτησε με τα 2/3 και πλέον των ψήφων τον προϋπολογισμό παρά τις «ενστάσεις του προέδρου».

Η ψηφοφορία αυτή σηματοδοτεί την πρώτη ακύρωση βέτο της προεδρίας του Τραμπ και θεωρείται ευρέως ως μια οξεία κριτική σε βάρος του, τις τελευταίες ημέρες της θητείας του.

Καθώς η Βουλή των Αντιπροσώπων, που ελέγχουν οι Δημοκρατικοί, έκανε το ίδιο τη Δευτέρα, το κείμενο υιοθετείται οριστικά.

Η Πράξη Εξουσιοδότησης της Εθνικής Άμυνας (National Defense Authorization Act- NDAA), που ορίζει την πολιτική του υπουργείου Άμυνας της χώρας, υπερψηφίζεται κάθε χρόνο από το 1960.

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

Δειτε Επισης

Δεν επιτεύχθηκε πρόοδος για μια ειρηνευτική συμφωνία Αζερμπαϊτζάν-Αρμενία
Ζητά αποζημιώσεις από τη Ρωσία για την κατάρριψη του αεροσκάφους MH17 η Αυστραλία
Απορρίφθηκε η πρόταση δυσπιστίας κατά της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν
Οργή στη Βρετανία για τον Μακρον-Τον κατηγορούν για ασέβεια επειδή περπάτησε μπροστά από τον Κάρολο
Nέες ρωσικές επιθέσεις σε περιοχές του Κιέβου-Τραυματίστηκαν πολίτες, έτρεχαν στα καταφύγια
Η Λιβύη μετά τον Καντάφ-Η πτώση, ο εμφύλιος, η διχοτόμηση και ο Χαφτάρ
Ο Τραμπ ενημέρωσε έξι χώρες για τους δασμούς-«Είμαστε κοντά σε συμφωνία»
Τουλάχιστον 110 οι νεκροί από τις πλημμύρες στο Τέξας-Ξεπερνούν τους 170 οι αγνοούμενοι
Οι Χούθι ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση στο «Eternity C»-Δεκαπέντε μέλη του πληρώματος αγνοούνται
Κάνει λόγο για «καλή πιθανότητα» κατάπαυσης του πυρός στη Γάζα και απελευθέρωση ομήρων ο Νετανιάχου