Είχε συμπτώματα για αρκετές μέρες και δεν πήγε να κάνει τεστ ένα από τα θετικά κρούσματα

Με αφορμή θετικό στον ιό άτομο που ανακοινώθηκε σήμερα, το οποίο είχε συμπτώματα για αρκετές μέρες πριν υποβληθεί σε εργαστηριακή εξέταση, απευθύνεται εκ νέου έκκληση από του Υπουργείο Υγείας, σε όλους τους πολίτες να επικοινωνούν με τον Προσωπικό τους Ιατρό αμέσως μόλις εκδηλώσουν συμπτωματολογία του κορωνοϊού, για περαιτέρω διερεύνηση.
 
Υπενθυμίζεται πως, νωρίτερα ανακοινώθηκε από το Υπουργείο ότι εντοπίστηκαν τέσσερα νέα περαστατικά κορωνοϊου, από 1810 εργαστηριακές διαγνώσεις.
 
Παράλληλα, αναφέρει πως η καθυστέρηση στην αναζήτηση ιατρικής βοήθειας ενέχει κίνδυνο μετάδοσης του ιού και επιμόλυνση άλλων ατόμων από το οικογενειακό, το φιλικό και το επαγγελματικό περιβάλλον του ατόμου και, κατ’ επέκταση, διασπορά του ιού στην κοινότητα.  
 
Επισημαίνεται ότι, οποιοσδήποτε πολίτης παρουσιάσει συμπτωματολογία COVID-19 οφείλει ταυτόχρονα να τερματίσει όλες τις κοινωνικές του επαφές και δραστηριότητες και να παραμείνει σε αυτοπεριορισμό, ακολουθώντας αυστηρά τις οδηγίες του Προσωπικού του Ιατρού.
 
Υπενθυμίζεται ότι τα συμπτώματα του κορωνοϊού είναι, ανάμεσα σε άλλα, βήχας, πυρετός, δύσπνοια, ανοσμία, αγευσία, δυσγευσία και μυαλγίες.
 
Ενδέχεται να προκύψουν νέα κρούσματα από το πλοιάριο 
Επιπρόσθετα, επισημαίνεται ότι κάποια εκ των ατόμων που μετέβαιναν στο πλοιάριο που εντοπίστηκε ψες, ήταν συμπτωματικά. Επομένως, πέραν από το σημερινό άτομο που ανακοινώθηκε θετικό στον ιό, ενδέχεται να προκύψουν κι άλλα περιστατικά όταν ολοκληρωθεί η εργαστηριακή διερεύνησή τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Τέσσερα τα νέα κρούσματα κορωνοϊού-Η ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας

Δειτε Επισης

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον Στρόβολο λόγω εργασιών βελτίωσης της οδού Τσερίου
Θλίψη Υφ. Πολιτισμού για τον θάνατο του Άντρου Παυλίδη-«Άνθρωπος με πάθος για την Κύπρο»
Υπ. Εργασίας: Θα λειτουργήσουμε με τον κατάλληλο τρόπο για ομαλή εξέλιξη σε όλα τα εκκρεμή ζητήματα
ΥΠΑΝ: Πενήντα ένα χρόνια μετά, η μνήμη παραμένει ζωντανή και θέτει επιτακτικά το αίτημα για δικαιοσύνη
Πιο θερμή μέρα του χρόνου η Πέμπτη, στους 45 βαθμούς ο υδράργυρος-Ενδεχόμενο για κόκκινη προειδοποίηση
Στην Κύπρο το κρουαζιερόπλοιο με τους Ισραηλινούς τουρίστες μετά το μπλόκο στη Σύρο
Στοχοποίηση υποστηρικτών της ομοσπονδίας καταγγέλλει τ/κ οικονομολόγος μετά από απαγόρευση εισόδου του στην Τουρκία
Διακοπή υπαίθριων εργασιών και ντελίβερι από τις 12:00 μέχρι τις 16:00 λόγω των υψηλών θερμοκρασιών
Συνάντηση ΟΕΒ και ΚΕΒΕ με τον υπουργό Εργασίας για την ΑΤΑ
Έφυγε από τη ζωή ο ιστορικός, συγγραφέας και σκηνοθέτης, Άντρος Παυλίδης