Μισόλογα Τσαβούσογλου για την προβοκάτσια με τη σημαία στο Καστελόριζο

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου καταδίκασε στα λόγια και όχι με κάποια επίσημη ανακοίνωση ή επίσημη κίνηση για να βρεθούν οι ένοχοι την προβοκάτσια σε βάρος της ελληνικής σημαίας που είναι ζωγραφισμένη σε βράχο στο Καστελόριζο.
 
Ο Τούρκος υπουργός κλήθηκε να σχολιάσει το θέμα σε τηλεοπτική εκπομπή και δήλωσε πως η κόκκινη μπογιά στην ελληνική σημαία δεν είναι σωστή κίνηση: «Εμείς, ως έθνος, είμαστε ευαίσθητοι για τη δική μας σημαία και όλοι είναι ευαίσθητοι για τη δική τους σημαία. Η σημαία μας κάηκε πρόσφατα στην Ελλάδα και αντιδράσαμε. Πρέπει να δείξουμε την ευαισθησία που δείχνουμε στη δική μας και για τη σημαία των άλλων. Δεν βρίσκουμε τις επιθέσεις στις σημαίες σωστές. Αυτό συμβαίνει επειδή οι σχέσεις με την Ελλάδα είναι τεταμένες. Δεν πρόκειται να εγκαταλείψουμε αυτή τη βασική μας αρχή. Ακόμα και στους πολέμους, το τουρκικό έθνος σεβάστηκε τις σημαίες και τα σύμβολα των άλλων. Περιμένουμε σεβασμό και για τη δική μας σημαία».
 
Το χρονικό της προβοκάτσιας
Το πρωινό του περασμένου Σαββάτου οι κάτοικοι του Καστελόριζου ξύπνησαν από το άκουσμα τουρκικών στρατιωτικών εμβατηρίων, ως και του εθνικού ύμνου της γειτονικής χώρας.
 
Παράλληλα, η ελληνική σημαία στη Μεγίστη είχε βαφτεί με κόκκινη μπόγια. Και για τις δύο θρασύτατες ενέργειες, που είναι στο πλαίσιο στοχευμένων ψυχολογικών επιχειρήσεων, τουρκικό DRONE ενεργούσε πάνω από το νησί (προφανώς είχε απογειωθεί από τα απέναντι τουρκικά παράλια) και η διάρκεια της πτήσης του πάνω από την εσχατιά ελληνικής γης υπολογίζεται σε μία ώρα.
 
Με ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών καταδίκασε απερίφραστα τη χθεσινή προσβολή της ελληνικής σημαίας στο Καστελόριζο, τονίζοντας ότι «τέτοιες απαράδεκτες ενέργειες αποσκοπούν να δυναμιτίσουν τις προοπτικές αποκλιμάκωσης της έντασης μεταξύ των δύο χωρών. Το ΥΠΕΞ ζητάει από τις τουρκικές αρχές την άμεση καταδίκη και διερεύνηση του περιστατικού, ώστε οι υπαίτιοι να οδηγηθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης».
 
Πηγή: Ελεύθερος Τύπος
 

Δειτε Επισης

Επιστροφή του καιρού στα 40αρια-Νέα κίτρινη προειδοποίηση
ΒΙΝΤΕΟ: Έφτασε στα κατεχόμενα ο Ερντογάν-Τον υποδέχθηκε ο Τατάρ μόλις κατέβηκε από το αεροπλάνο
Τ/κ ΜΜΕ για σύλληψη Ε/κ: Ισχυρισμοί για εντοπισμό εγγράφων με πληροφορίες για κατασκευαστικές εταιρείες
Δημοσιεύει βίντεο το ΔΡΑΣΙΣ από την παρέμβαση ΜΜΑδίτη για μη κάψιμο σημαίας του ψευδοκράτους-Αντίδραση από ΕΛΑΜ
Προφυλάκισαν τους πέντε Ε/κ που συνελήφθησαν στα κατεχόμενα-Τι τους καταλογίζει το ψευδοκράτος
Τρία πρόσωπα μπούκαρα σε οικία στη Λευκωσία και επιτέθηκαν σε 33χρονο με μαχαίρι
ΒΙΝΤΕΟ: «Η Ζωή Επιμένει»-Ταινία Μικρού μήκους για την Πράσινη Γραμμή
ΒΙΝΤΕΟ: Ισχυρός σεισμός 7,4 Ρίχτερ στην Απω Ανατολή-Μετασεισμοί άνω των 6 Ρίχτερ, προειδοποίηση για τσουνάμι
Συνέλαβε πέντε Ελληνοκύπριους το ψευδοκράτους, τους καταλογίζουν «κατασκοπία»-Πρόσφυγες που επισκέφτηκαν το Τρίκωμο
Ακόμη τρία σκάφη με 150 μετανάστες εντοπίστηκαν στη Γαύδο