Fitch: Οι χώρες Μέσης Ανατολής και Μεσογείου εκτίθενται σε ξηρασίες και λειψυδρία
20:44 - 03 Σεπτεμβρίου 2020

«Οι κίνδυνοι που προέρχονται από το νερό είναι πιθανό να γίνουν ένας πιο σημαντικός οδηγός αξιολόγησης μεσο-μακροπρόθεσμα, ιδιαίτερα σε περίπτωση σοβαρής κλιματικής αλλαγής», υπογραμμίζει ο Fitch Ratings.
Ο αμερικανικός οίκος διαπιστώνει ότι χώρες της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής, όπως η Αίγυπτος, το Ισραήλ, η Ιορδανία, το Κουβέιτ, το Μαρόκο, η Σαουδική Αραβία και η Τυνησία, εκτίθενται ιδιαίτερα σε κινδύνους ξηρασίας και λειψυδρίας, με βάση τους σχετικούς σύνθετους δείκτες του οίκου.
Ο Fitch πιστεύει ότι ο αντίκτυπος στις αξιολογήσεις από τους κινδύνους που προέρχονται από το νερό θα αυξηθεί μεσοπρόθεσμα έως μακροπρόθεσμα.
«Χώρες με ισχυρή θεσμική ικανότητα και ικανότητα χάραξης πολιτικής είναι πιο πιθανό να υιοθετήσουν πολιτικές μετριασμού (του αντίκτυπου) και να είναι σε θέση να ελαχιστοποιήσουν την επίδραση των αυξανόμενων κινδύνων που προέρχονται από το νερό», τονίζει.