Το τελευταίο αντίο στον άτυχο Βάσο, καταλείπει ανήλικο παιδί-Τι έδειξε η νεκροτομή

Το τελευταίο αντίο λένε συγγενείς, φίλοι και συνάδελφοι στον καθηγητή του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής του ΤΕΠΑΚ Λεμεσού, Βάσου Σωτηρίου, ο οποίος απεβίωσε το περασμένο Σάββατο, σε ηλικία 44 ετών.
 
Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί την Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2020, στις 11:30 π.μ. από τον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Κοντού (παλιά εκκλησία) στη Λάρνακα. O εκλιπών καταλείπει σύζυγο και ένα ανήλικο παιδί.
 
Το πρωί της Τρίτης διενεργήθηκε η νενομισμένη νεκροτομή επί της σορού του άτυχου 44χρονου, από τον ιατροδικαστική Ορθόδοξο Ορθαδόξου, και όπως διαφάνηκε, ο θάνατος του επήλθε από πρόσφατο έμφραγμα του μυοκαρδίου επί εδάφους παλαιού.
 
Το ΤΕΠΑΚ, σε ανακοίνωσή του αναφέρει πως ο Βάσος Σωτηρίου υπηρέτησε στο Tεχνολογικό Πανεπιστήμιο από το 2007 και ήταν από τα πρώτα ακαδημαϊκά μέλη του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής. Έλαβε το Πτυχίο Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Η/Υ από το Πανεπιστήμιο Rice (ΗΠΑ) και διδακτορικό στην Ηλεκτρολογία από το Πανεπιστήμιο Princeton (ΗΠΑ). Οι προπτυχιακές του σπουδές χρηματοδοτήθηκαν εξολοκλήρου με πλήρη υποτροφία που έλαβε από το Cyprus Fulbright Commission.

Ήταν Μέλος του Institute of Electrical and Electronic Engineers (IEEE), Μέλος του Association for Computing Machinery (ACM), και Μέλος του Ευρωπαϊκού Δικτύου Αριστείας High Performance and Embedded Architecture and Compilation (HiPEAC). Κατά την περίοδο 2002-2006 διατέλεσε μέλος του Ερευνητικού Κέντρου Gigascale Systems Research Center (GSRC), όπου συνεργάστηκε με κορυφαίους ερευνητές στους τομείς των χαμηλής ισχύος ενδό-συνδεόμενων και ολοκληρωμένων δικτύων. Είχε διακριθεί με το Βραβείο Διδασκαλίας στο Πανεπιστήμιο Princeton ως Βοηθός Διδασκαλίας του μαθήματος «Προηγμένες Αρχιτεκτονικές Υπολογιστών» (2003). Το εαρινό εξάμηνο του 2007 δίδαξε ως επισκέπτης Λέκτορας στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Η/Υ του Πανεπιστημίου Κύπρου.
 
Είχε εργαστεί σε διάφορες εταιρίες παραγωγής τεχνολογίας αιχμής όπως την Micron Technology Inc. στις ΗΠΑ (μνήμες Η/Υ), την Texas Instruments Inc. στις ΗΠΑ(επεξεργαστές ψηφιακών σημάτων), στο Ερευνητικό Κέντρο της IBM. GmbH. στη Ζυρίχη της Ελβετίας (συστήματα Η/Υ), και στoν Ερευνητικό Οργανισμό Imec στην Ολλανδία και Βέλγιο (Infrastructure for Internet of Things). Διετέλεσε Μέλος Τεχνικής Επιτροπής αρκετών διεθνή συνέδριων που οργανώθηκαν από τους Διεθνείς Οργανισμούς IEEE και ACM και ενεργούσε ως κριτής επιστημονικών δοκιμίων και χειρογράφων που δημοσιεύονταν σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά.

Δειτε Επισης

Δείπνο με διαφορετικούς στόχους στο μενού η πρώτη πράξη της πολυμερούς της Νέας Υόρκης
Το υπουργείο Εξωτερικών της Συρίας καταγγέλλει την «επικίνδυνη κλιμάκωση» από το Ισραήλ
Ευκαιρία συνέχισης του διαλόγου βλέπουν στην πολυμερή τα Ηνωμένα Έθνη
«Καζάνι που βράζει» η Μέση Ανατολή-Γιατί το Ισραήλ βομβαρδίζει τώρα τη Συρία
Τεχνικό πρόβλημα στο οδόφραγμα Αγίου Δομετίου προκάλεσε κυκλοφοριακό κομφούζιο-Στο σημείο η Αστυνομία
Φορτηγάκι με συνθήματα υπέρ του Σιμόν Αϊκούτ έκανε την εμφάνισή του στη Νέα Υόρκη
Στην 8η θέση πανευρωπαϊκά η Κύπρος στη μείωση αιτήσεων ασύλου το 2024
Νέα εκεχειρία με τους Δρούζους ανακοίνωσε η Συρία-Πάνω από 300 νεκροί από την Κυριακή
Σε απευθείας δίκη τρία πρόσωπα για δύο εμπρησμούς και μία απόπειρα στην Αραδίππου
Μήνυμα Προέδρου στην Άγκυρα λίγο πριν την πενταμερή-«Το Κυπριακό θα καθορίσει την πρόοδο στις σχέσεις Ε.Ε.-Τουρκίας»