Με πλήρες ψηφοδέλτιο κατεβαίνει το ΕΛΑΜ-Θέτει στόχο την αύξηση των βουλευτών του

Με μεγάλους στόχους κατέρχεται στις βουλευτικές εκλογές το ΕΛΑΜ, καθώς δεν εργάζεται μόνο για είσοδό του στη Βουλή, όπως στο παρελθόν, αλλά όπως τονίζουν στελέχη του εθνικιστικού κόμματος, πλέον ποντάρει στην ουσιαστική διεύρυνση της κοινοβουλευτικής του παρουσίας.
 
Όπως ανέφεραν στον REPORTER πηγές από το κόμμα, παρά το γεγονός πως το ΕΛΑΜ κατακρίνεται συνεχώς, το τελευταίο διάστημα έχει δημιουργηθεί μια μεγάλη δυναμική, η οποία εκτιμάται ότι μπορεί να κεφαλαιοποιηθεί στις βουλευτικές εκλογές και να οδηγήσει όχι απλώς στην αύξηση των βουλευτών αλλά στη δημιουργία κοινοβουλευτικής ομάδας. Υπενθυμίζεται ότι, βάσει των σχετικών κανονισμών, αυτό απαιτεί πέντε ή περισσότερους βουλευτές, γεγονός που σημαίνει πως για να επιτευχθεί θα πρέπει το ΕΛΑΜ να εκλέξει τρεις ή περισσότερους βουλευτές από τους δύο που διαθέτει σήμερα. Πρόκειται για ένα δύσκολο εγχείρημα, όμως στο κόμμα εκφράζουν την αισιοδοξία ότι μπορούν να πιάσουν τον στόχο.
 
Γι’ αυτό και το κόμμα φροντίζει να διατηρεί στενές σχέσεις τόσο με τη βάση του όσο και με το εκλογικό σώμα ευρύτερα. Η old school προσέγγιση των μικρών καθημερινών επαφών λειτουργεί ως «αντίδοτο» τόσο στην απαγόρευση πραγματοποίησης μεγάλων συναθροίσεων όσο και στην απαγόρευση του ΕΛΑΜ από το Facebook, που του στερεί αυτό το εργαλείο επικοινωνίας, όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές.
 
Πέραν, όμως, της επαφής με τη βάση, το ΕΛΑΜ ρίχνει αρκετό βάρος αυτή την περίοδο στην κατάρτιση των ψηφοδελτίων του, με πάνω από τους μισούς υποψήφιους να έχουν ήδη βρεθεί. Σε αντίθεση με τις προηγούμενες βουλευτικές εκλογές, όπου το κόμμα διεκδικούσε είσοδο στη Βουλή με καμιά τριανταριά άτομα, αυτή θα είναι η πρώτη φορά που θα κατέλθει με πλήρη συνδυασμό 56 ατόμων. Το γεγονός ότι την προηγούμενη φορά κατάφερε να εκλέξει δύο βουλευτές χωρίς να έχει πλήρες ψηφοδέλτιο, ενώ τώρα θα έχει 56 πρόσωπα να τρέχουν προεκλογικό σε προσωπικό επίπεδο, συμβάλλει στην αισιοδοξία που αναπτύσσεται για διεύρυνση των ποσοστών και εκλογή περισσότερων βουλευτών. Όπως επισημαίνουν στελέχη του κόμματος, συνεχώς προσεγγίζονται από νέο κόσμο και οι όποιες απώλειες μπορεί να έχουν από προηγούμενους ψηφοφόρους, εύκολα θα υπερκαλυφθούν από καινούριους.
 
Σε ό,τι αφορά τους υποψηφίους, δεδομένα πρέπει να θεωρούνται οι νυν βουλευτές Χρίστος Χρίστου και Λίνος Παπαγιάννης, τα μέλη της ηγεσίας, καθώς και αρκετά στελέχη από τις επαρχιακές επιτροπές και την κεντρική επιτροπή.
 
Πέραν των κομματικών υποψηφίων, όμως, οι πληροφορίες αναφέρουν πως το ΕΛΑΜ βρίσκεται σε επικοινωνία με ένα αριθμό προσωπικοτήτων, που είτε στο παρελθόν πολιτεύτηκαν από τις τάξεις άλλων πολιτικών χώρων είτε κατέρχονται για πρώτη φορά στον στίβο της πολιτικής. Σε αυτά τα πρόσωπα ποντάρουν πολλά οι εθνικιστές για ανοίγματα στην κοινωνία και μεγαλύτερη συγκομιδή ψήφων σε προσωπικό επίπεδο. Όπως, μάλιστα, αναφέρουν κάποιοι από αυτούς θα προκαλέσουν έκπληξη.
 
Αυτή τη στιγμή, όπως πληροφορείται ο REPORTER, τα ψηφοδέλτια του ΕΛΑΜ θεωρούνται κατά περίπου 50% κλειστά, ενώ, υπό μελέτη από την ηγεσία του κόμματος, υπάρχει κατάλογος που υπερβαίνει τα 56 άτομα, ώστε να γίνουν οι καταλληλότερες επιλογές.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
 

 

Δειτε Επισης

LIVE: Ηφαίστειο η Μέση Ανατολή μετά την επίθεση του Ιράν-Ψήνει αντίποινα το Ισραήλ
Οι φιλοξενούμενοι των ψηφοδελτίων, τα οφέλη των κομμάτων και οι λόγοι αξιοποίησης
Αναμένεται να… σουβλίζει τις τσέπες των καταναλωτών ο οβελίας-«Η κατάσταση προδιαγράφεται ζοφερή»
Έρχονται αλλαγές στο Οικογενειακό Δίκαιο-Τι αλλάζει για τους διαζευγμένους γονείς
Σύριοι παίρνουν τα δικαιώματα στην Κύπρο αλλά πηγαινοέρχονται μέσω κατεχομένων-Σφίγγει τον κλοιό η Κυβέρνηση
Πληροφορίες για απάντηση Ισραήλ κατά Ιράν εντός 24 με 72 ωρών-Ορατός κίνδυνος ανάφλεξης στην περιοχή
Εξέτασε αντίποινα το Πολεμικό Συμβούλιο του Ισραήλ-Δεν κάνει πίσω, θέλει απάντηση κατά του Ιράν
ΒΙΝΤΕΟ: Φωτογράφος έριξε την GoPro του στον ωκεανό-Τα πλάσματα που τρομοκράτησαν το διαδίκτυο
Οι G7 καταδίκασαν ομόφωνα την πρωτοφανή επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ
Ξόδεψε 2.000 ευρώ για να καλύψει αποτυχημένο τατουάζ-Το «χτύπησε» μεθυσμένη και έμοιαζε με ανδρικό μόριο