Την 75η Σύνοδο της ΓΣ ΟΗΕ θα προσφωνήσει με βιντεοσκοπημένη ομιλία του ο Πρόεδρος

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης θα προσφωνήσει σήμερα, με βιντεοσκοπημένη ομιλία του, την 75η Σύνοδο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών,  η οποία, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, διεξάγεται φέτος διαδικτυακά.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης αναμένεται κατά την ομιλία του να αναφερθεί στις συνεχιζόμενες έκνομες ενέργειες της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ οι οποίες παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο και τη Σύμβαση του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας και στην ανάγκη αποκλιμάκωσης της κατάστασης.

Αναμένεται επίσης να αναφερθεί στην προοπτική για επανέναρξη των συνομιλιών και στην ετοιμότητά του να προσέλθει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων ώστε αυτές να συνεχιστούν από εκεί όπου διακόπηκαν στο Κραν Μοντανά, αλλά και τονίσει την ανάγκη για αποτροπή υλοποίησης των τουρκικών σχεδιασμών που έχουν εξαγγελθεί για παράνομο εποικισμό της περίκλειστης πόλης των Βαρωσίων.
 
Πηγή: KYΠΕ

Δειτε Επισης

Με τις εκλογές σχετίζονται οι σημαντικότερες καταστατικές αλλαγές που προωθούνται στον ΔΗΣΥ
Τη διαφωνία του με συνεργασία Κυπριακής Δημοκρατίας με ΗΠΑ και Γαλλία εξέφρασε ο Τατάρ
Με συμβολή κυπριακής αντιπροσωπείας απόφαση κατά Τουρκίας από Μόνιμο Δικαστήριο των Λαών
Μ. Ραουνά: Επιτυχής Προεδρία ΕΕ ύψιστη προτεραιότητα για Κυβέρνηση και ΠτΔ
Επίσημη ανακοίνωση για ταξίδι ΝτιΚάρλο-Προετοιμάζει την πενταμερή στο τρίγωνο Λευκωσίας, Αθήνας, Άγκυρας
Συνεχίζονται οι αντιδράσεις στα κατεχόμενα για την απαγόρευση εισόδου στην Τουρκία σε Τ/κ
Συναντήσεις με ΠτΔ, ΠτΒ και φορείς θα έχει στην Κύπρο την άλλη βδομάδα ο Επίτροπος Καδής
Fake News πίσω από τις δηλώσεις Κεραυνού για χορηγίες της Κυβέρνησης-Ξεκαθαρίζει το ΥΠΟΙΚ
Πρώτα βλέπει Τατάρ και μετά Πρόεδρο Χριστοδουλίδη η Ντι Κάρλο την Δευτέρα
Λ.Φουρλάς: Έκκληση για κοινή εξωτερική πολιτική και ασφάλεια στις εργασίες του Προεδρείου του ΕΛΚ στη Στοκχόλμη