Αποχαιρετά τον Χάρη Κυριακίδη ο Δήμος Πάφου

Ο Δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος εκ μέρους του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης, εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη του για τον αδόκητο θάνατο του πρώην Επαρχιακού Γραμματέα του ΑΚΕΛ και μέλους του Πολιτικού Γραφείου του κόμματος, ιατρού Χάρη Κυριακίδη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Θλίψη για τον χαμό του Χάρη Κυριακίδη

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ο εκλιπών, με την πολυετή δράση και προσφορά του, άφησε ευκρινές το στίγμα του στα πολιτικά και κοινωνικά δρώμενα της Πάφου. Διακρίνονταν για το ήθος και την καλοσύνη του, την εντιμότητα και την ειλικρίνεια του χαρακτήρα του.

Ο Δήμος Πάφου εκφράζει ειλικρινή συλλυπητήρια προς τη σύζυγο, την κόρη και την ευρύτερη οικογένεια του εκλιπόντος, καθώς και προς το ΑΚΕΛ που με ανιδιοτέλεια και αφοσίωση υπηρέτησε, καταλήγει η ανακοίνωση.

Ο Χάρης Κυριακίδης πρώην Επαρχιακός Γραμματέας του ΑΚΕΛ  απεβίωσε χτες σε ηλικία 67 ετών. 

Γεννήθηκε στις 7 Δεκεμβρίου του 1952 στη Λεμεσό. Στις τάξεις του ΑΚΕΛ εγγράφηκε το 1980, ενώ από τα μαθητικά του χρόνια ήταν οργανωμένος στην ΕΔΟΝ.  Γιατρός στο επάγγελμα, ενδοκρινολόγος στην ειδικότητα ο Χάρης Κυριακίδης αποφοίτησε από  Πανεπιστήμιο της πρώην Σοβιετικής Ένωσης στην πόλη Ροστόβ. Στα γεγονότα του πραξικοπήματος ως φοιτητής ανέπτυξε πλούσια δράση με ανυποχώρητο πνεύμα. Αγωνίστηκε για τα ιδανικά της Δημοκρατίας και για κοινωνική δικαιοσύνη.Άνθρωπος με σπάνιο ήθος, αγνός ιδεολόγος, άρτια ιδεολογικοπολιτικά καταρτισμένος, πράος αλλά και συνάμα αγωνιστής συνέδεσε το όνομά του με την προσφορά και την ανιδιοτέλεια.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι, παρά την πολύχρονη μάχη με τον καρκίνο, δεν σταμάτησε ούτε στιγμή να ενδιαφέρεται και να αγωνίζεται για το ΑΚΕΛ, τα ιδεώδη του και το κοινό καλό, αναφέρει το ΑΚΕΛ.

Ηταν μέλος του Πολιτικού Γραφείου της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ, Επαρχιακός Γραμματέας του ΑΚΕΛ 2007 – 2015 και μέλος του Γραφείου Υγείας της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ.  Πριν διατελέσει Επαρχιακός Γραμματέας του ΑΚΕΛ ήταν επικεφαλής του Γραφείου Τοπικής Αυτοδιοίκησης του ΑΚΕΛ Πάφου .

Επίσης ήταν υποψήφιος Βουλευτής του ΑΚΕΛ το 2001. Στη δημόσια ζωή διετέλεσε μέλος του Συμβουλίου του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου.

Σημειώνεται πως ο Χάρης Κυριακίδης διετέλεσε Επαρχιακός Γραμματέας του ΑΚΕΛ αμισθί. Διακρίνονταν για το ανθρωπιστικό του έργο και για τον αλτρουισμό του.  

Εγκαταλείπει  σύζυγο την Ιλιάδα  και μία κόρη τη Μύρια, επίσης ιατροί.

Η κηδεία του Χάρη Κυριακίδη  θα τελεστεί την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου στις 16:00 στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στην Κισσόνεργα, με δαπάνη της Κ.Ε του ΑΚΕΛ. Η σορός του εκλιπόντος, θα βρίσκεται στην εκκλησία από τις 3:00μμ για τον τελευταίο αποχαιρετισμό. Επικήδειο αποχαιρετιστήριο λόγο θα εκφωνήσει ο Γενικός Γραμματέας της Κ.Ε του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού.

Η οικογένεια του εκλιπόντος δεν θα δεχθεί συλλυπητήρια. Αντί στεφάνων θα γίνονται εισφορές υπέρ του Δικτύου Κοινωνικής Αλληλεγγύης και του ΠΑΣΥΚΑΦ.

Στο μεταξύ σε συνεννόηση με την Επαρχιακή Επιτροπή του ΑΚΕΛ Πάφου, η Κεντρική Γραμματεία του ΑΚΕΛ, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση,  αποφάσισε όπως αναβληθούν όλες οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις του κόμματος στην επαρχία Πάφου για περίοδο οκτώ ημερών. Οι σημαίες του κόμματος παραμείνουν μεσίστιες για 40 ημέρες.

Η φωτογραφία του εκλιπόντος θα αναρτηθεί στα γραφεία της Επαρχιακής Επιτροπής του ΑΚΕΛ Πάφου.

Επίσης η βιβλιοθήκη που θα λειτουργήσει σε μερικούς μήνες στα γραφεία της Επαρχιακής Επιτροπής του ΑΚΕΛ Πάφου θα φέρει το όνομα του Χάρη Κυριακίδη.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Ήρθε για να μείνει ο καύσωνας-Νέα κίτρινη προειδοποίηση, δεν πέφτει κάτω από τους 41 βαθμούς ο υδράργυρος
Αρνήθηκε να δει τον Αρχιεπίσκοπο ο Τυχικός-Καταγγέλλει καταπιεστική συμπεριφορά η συνήγορός του
Πέφτουν οι τιμές των καυσίμων-«Δεν μπορούν να γίνονται προβλέψεις για το μέλλον»
Συνεχίζει την εκστρατεία απομάκρυνσης εγκαταλελειμμένων οχημάτων ο Δήμος Λατσιών-Γερίου
Επιτόπια επίσκεψη σε έργα υποδομής της Πάφου από την Επιτροπή Μεταφορών
Ανοίγει ο δρόμος για προσφορά γης έτοιμης για ανάπτυξης μετά την υπερψήφιση αστικού αναδασμού
Κάλεσε σε συνάντηση τον Τυχικό ο Αρχιεπίσκοπος-Προβληματίζεται για τις ενέργειές του
Εντός της επόμενης βδομάδας στη Νομική Υπηρεσία το νομοσχέδιο για φορολογική μεταρρύθμιση
Π. Μασούρας: Το Robotex έδωσε ώθηση στον τομέα της εκπαιδευτικής ρομποτικής,
Η ψηλότερη ζήτηση σε ρεύμα καταγράφηκε την Πέμπτη-«Ενδεχομένως να υπάρξουν μέρες με οριακή επάρκεια»